SCONES MED HVID CHOKOLADE OG HINDBÆR –
Bagværk, Brød, Brunch, Søde sager

SCONES MED HVID CHOKOLADE OG HINDBÆR

Vi elsker scones, som i virkelig ELSKER! Da vi var mindre, nok da vi gik i folkeskole og var en tur på shopping i Aarhus, skulle vi meget ofte en tur forbi Salling og have et par scones fra deres bager! Siden har vi prøvet at bage lidt forskellige udgaver selv, og vi har blandt andet de helt klassiske, dem med mørk chokolade og faktisk en udgave uden helt så meget smør med banan og chokolade.

Vi har igen kastet os over hjemmelavede scones og har denne her gang lavet en udgave med hvid chokolade og hindbær. Vi synes hindbær og hvid chokolade er en skøn blanding – også en blanding der fungerer skønt i en scone. Hindbærrene giver en anelse syre, mens den hvide chokolade giver mere sødme.

Hvis man hellere vil prøve de klassiske scones, kan man klikke på nogle af vores links her i starten af indlægget og ellers kan man også sagtens udskifte hindbær med f.eks. blåbær, brombær eller måske skiver af banan. Der er masser af muligheder til fyld i scones :-)

 

Ingredienser (11 stk.)

85 gram smør

300 gram hvedemel

35 gram sukker

10 gram bagepulver

1 tsk vaniljesukker

1 anelse salt

1 1/4 dl A38

1 æg

100 gram hakket hvid chokolade

125 gram friske hindbær

  1. Smuldr smør ud i mel
  2. Tilsæt sukker, bagepulver, vaniljesukker og salt – rør det hele godt sammen (evt. med en gaffel)
  3. Bland A38 og æg i en skål og kom det op i mel-blandingen sammen med hindbær og den hvide chokolade
  4. Brug hænderne til at blande det hele sammen (vær’ forsigtig med hindbærrene) og kom det derefter ud på et meldrysset bord (her er det meningen at dejen ikke skal hænge sammen)
  5. Pres dejen sammen med hænderne på bordet, så den hænger nogenlunde sammen, til en tykkelse på ca. 1.5 cm.
  6. Skær eller udstyk scones’ne (vi brugte en rund udstikker på ca. 7 cm i diameter) og kom dem over på en bageplade med bagepapir
  7. Pensl scones’ne med en anelse A38 inden de bages i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 min – de skal være gyldne på toppen.

tidligere indlæg næste indlæg

3 Kommentarer

  • Reply CK 6 februar, 2019 at 21:40

    Vil man kunne bruge frosne bær ?

    • Reply Twin Food 8 februar, 2019 at 07:50

      Vi har bedst erfaring med de friske, da de ikke er helt så våde. Men vi tror ikke det er noget problem. Sørg dog for at de er tøet op, godt dryppet af og duppet tørre :)!

  • Reply Lea 15 marts, 2021 at 09:07

    Mh, de ser lækre ud. Kan de fryses ned efter de er lavet, tror du?

  • Skriv en kommentar