HONNINGHJERTER –
Bagværk, Desserter, Højtider, Søde sager

HONNINGHJERTER

honning3

Det er første gang i år vi har begivet os ud i projekt “honninghjerter”, og har gjort os meget research inden vi begav os ud på opgaven. Nogle deje skal stå helt op til en måned, men da vi allerede var i starten af december, da vi ville lave hjerterne, kunne vi godt se, at det ikke kunne lade sig gøre ved os! ;-) Vores dej kom til at stå i ca. 5 dage, og resultatet blev helt glimrende. Vi smagte også nogle honninghjerter ved en af vores veninder, hvor hun havde lavet dem på en dag, som også var super gode! Så det med at lade dejen stå i 30 dage er nok ikke noget vi vil gøre, men det er selvfølgelig smag og behag. Vi synes hvert fald at de her smager super fint :-)

 

Ingredienser (giver ca. 30 stk (afhænger af størrelse på formene))

Dag 1

500 gram honning

500 gram hvedemel

 

  1. Smelt honning og bland den sammen med hvedemel indtil det samler sig (hvis den ikke helt samler sig, kan man tilsætte en anelse vand til det sker)
  2. Stil dejen i køleskabet i 4-5 dage

 

Dag 2

2 æggeblommer

2 tsk hjortetaksalt

2 tsk potaske

4 spsk mælk

1 tsk kardemomme

1 tsk stødt nelliker

2 tskkanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt allehånde

 

Til pynt: ca. 300 gram mørk chokolade til overtræk

  1. Når dejen fra dag 1 er til at arbejde med (man kan evt komme opvarme den i ovnen, så honningen smelter igen og dejen igen bliver lidt blød)
  2. Opløs potaske i mælk og hjortetaksalt i æggeblommer – tilføj det til dejen sammen med resten af ingredienserne
  3. Ælt det hele godt sammen og rul dejen ud på et mel drysset bord (ca. 0.5 cm tyk) og stik hjerter ud
  4. Kom dem på en bageplade med bagepapir og kom også lidt mel oven på bagepapiret
  5. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 7-12 min (alt efter hvor store de er) – de skal være lidt hårde på toppen når man tager dem ud

 

honning2

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Katrine 12 december, 2014 at 14:07

    Hej Twinfood.
    Tak for en god blog, det er en af mine ynglings :)
    Jeg har tidligere selv kastet mig ud i “projekt honningkage” efter en lignende opskrift, men de blev stenhårde og uspiselige, da de kølede ned, så jeg var nødt til at smide hele bunken ud. Har I har problemer med lignende ting, eller gør I noget særligt for at undgå, at hjerterne bliver til sten?
    Venlig hilsen
    Katrine

    • Reply Twin Food 13 december, 2014 at 16:57

      Hej Katrine
      Velbekomme, hvor er du sød!
      Vi lagde et vådt klæde ved dem så snart de var ude af ovnen og fik ikke nogle stenhård kager. Fugt er med til at holde dem bløde, så de ikke tørrer helt ud :-)!

  • Reply Anne-Marie 12 december, 2014 at 14:56

    Dejligt I fik gode honninghjerter ud af det. De kan godt være drilske.

    Dejen behøver ikke komme i køleskabet. Tværtimod, den modner og gærer rigtig fint i et køkkenskab, hvor den også er lettere at arbejde videre fra. Jeg har set nogle der anbefaler, at fordejen laves allerede et halvt år før, men det har jeg ikke prøvet.

    Jeg fik først succes med “honninghjerter” da jeg fik en opskrift på sirupshjerter. Dem har jeg bagt hvert år siden. Jeg elsker når de er flækket og smurt med abrikosmarmelade og overtrukket med chokolade. Det er som et stykke konfekt.

    Glædelig december
    Anne-Marie

    • Reply Twin Food 13 december, 2014 at 16:59

      Det kan de nemlig!
      1/2 år? Så skal man hvert fald også være tidligt ude ;-)!
      Lyder rigtig lækkert at flække dem og putte lidt lækkert imellem, det må vi prøve!
      KH

  • Reply Ditte Blog 13 december, 2014 at 19:08

    Jeg troede nærmest det var umuligt at bage disse selv. Det har jeg endda sagt til min kæreste da han gerne ville. Men nu tror jeg da vi skal prøve :-)

    • Reply Twin Food 14 december, 2014 at 14:39

      Hehe, det er faktisk slet ikke så slemt ;-)
      God fornøjelse :) :)

    Skriv en kommentar