MINI FILODEJS TÆRTER –
Bagværk, Frokost, Kylling, Tærter, Til madpakken

MINI FILODEJS TÆRTER

filot3

Små mini filodejs tærter, der er helt perfekte til madpakken, aftensmad eller en god omgang brunch. Her er brugt broccoli, peberfrugt, løg og hakket kyllingekød som fyld. Derudover er der lavet en æggemasse af skyr, hytteost og æg. Fyldet kan selvfølgelig sagtens varieres og snildt også gøres vegetarisk. Tærterne er super søde og meget “hånd-mads-venlige” med en fast bund kun bestående af filodejsstykker foldet sammen. Kanten er sprød og filodej kan klart anbefales at benytte som tærtebund. Det behøver ikke blive brugt til mini-tærter, men kan også sagtens bruges til en stor tærte, som vi tidligere har prøvet . Mini filodejs tærterne kan nemt nedfryses og blive tøet op til madpakken eller laves i god tid til en brunch og opvarmes inden arrangementet

 

Ingredienser (12 stk.)
24 stk. kvadratiske filodejs stykker (kan købes i asiatiske butikker på frost)

Tærtefyld
1 lille broccoli
1/2 rød peberfrugt
1 løg
1 fed hvidløg
450 g hakket kyllingekød
3 æg
1 dl skyr
1 dl hytteost
1/2 dl mælk
Salt og peber

 

  1. Skær broccolien ud i små buketter og kog den op i et par minutter
  2. Hak peberfrugt, løg og hvidløg fint
  3. Svits løg og hvidløg og tilsæt det hakkede kyllingekød og lad det blive tilberedt hvorefter, der krydres med salt og peber samt evt. paprika/chili (hvis det ønskes)
  4. Tilsæt peberfrugt og den kogte broccoli
  5. Fordel 2 stykker filodej i hver muffinsform og sørg for at siderne er dækket hvorefter fyldet fordeles ligeligt i de 12 små tærter
  6. Bland æg, skyr, hytteost, mælk samt salt og peber og fordel massen i hver af de 12 små forme
  7. Bag de små tærter i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. til æggemassen er fast og filodejen er blevet gylden
  8. Servér med lidt frisk rucola

filot1

filot2

filot4

tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Emilie 6 november, 2013 at 11:56

    Mums, det lyder virkelig lækkert og ser også meget indbydende ud. :) Det tror jeg da lige bliver aftenens ret. :)

    • Reply Twin Food 6 november, 2013 at 20:26

      Mange tak ;)
      De er super nemme og lækre :)

  • Reply Sara 6 november, 2013 at 18:26

    Hvordan smager filodej? :)

    • Reply Twin Food 6 november, 2013 at 20:28

      Det smager egenligt ikke af særlig meget, men fungerer bare som den typiske tærtedej :)
      Det er lavet hovedsageligt på mel og vand og vi elsker sprødheden når det bages :)

  • Reply Tina 7 november, 2013 at 08:08

    Uhm – de skal helt klart prøves i weekenden. Tak for god inspiration.

    • Reply Twin Food 9 november, 2013 at 19:26

      Vi håber de falder i god smag :) god fornøjelse og rigtig god aften :)

  • Reply Bianca 7 november, 2013 at 12:38

    Nøjs de ser lækre ud.

    • Reply Twin Food 9 november, 2013 at 19:27

      Mange tak ;)

  • Reply Helene 4 januar, 2014 at 13:06

    Måske et dumt spørgsmål, men jeg er virkelig nybegynder indenfor madlavning!!
    Hvis man nu ikke har nogle muffinsforme, kan man så bruge ramekiner?

    • Reply Twin Food 4 januar, 2014 at 23:16

      Der findes ingen dårlige spørgsmål ;)
      Du kan sagtens bruge ramekiner, bare sørg for at pres dejen godt ned i hjørnerne.

      KH

  • Reply Katrine Nielsen 26 februar, 2014 at 14:34

    Bliver bunden af tærten (filodejen) sprød selvom der kommer flydende æggemasse i? (-:

    • Reply Twin Food 27 februar, 2014 at 17:55

      Vi oplever sjældent at tærtebunden er sprød, hvilket den heller ikke er her pga. den våde masse – siderne holder sig sprøde :)

    Skriv en kommentar