KLATKAGE VAFLER –
Brunch, Højtider, Morgenmad, Pandekager

KLATKAGE VAFLER

 

klatvaffel1

Vi fik for første gang i år risengrød i søndags, og det smagte selvfølgelig ligeså godt som det gør alle de andre år. Vi elsker risengrød, men spiser det kun omkring jul, det synes vi ligesom hænger sammen. Til risengrøden serverede vi æblemos og selvfølgelig smør samt kanelsukker. Ligesom så mange andre gange blev portionen lidt for stor og vores rest skulle selvfølgelig bruges på noget fornuftigt – klatkager! Vi har faktisk ikke gjort så meget i klatkager før og synes derfor det var på tide. Vores klatkager har vi lavet til vafler (det er ikke et must og de kan selvfølgelig også laves på en pande), hvortil vi serverede dulce de leche, hakkede brændte mandler, creme fraiche og æblemos. En lækker blanding hvor både det sure, søde og knasende gjorde klatkagerne endnu bedre!! Vi spiste dem til morgenmad, en rigtig luksus morgenmad med masser af julestemning

 

Ingredienser (ca. 10 stk.)

250 g kold risengrød

2 æg – delt i hvider og blommer

1/2 tsk vaniljepulver

Til toppen: Æblemos lavet på 2 æbler kogt til mos i lidt vand (ca. 15 min.), creme fraiche/skyr, dulce de leche og hakkede brændte mandler (eller bare normale mandler)

 1. Pisk den kolde risengrød med æggeblommer og vaniljepulver
 2. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig og vend dem forsigtig i grød massen indtil massen er tyk og ensartet
 3. Steg enten klatkagerne på en pande (husk smør til stegning) eller i et vaffeljern (hvor man også skal huske smør ;-)) til de er gyldne på begge sider
 4. Servér med æblemos, dulce de leche, hakkede mandler og æblemos

klatvaffel2

klatvaffel3

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

 • Reply Hvadskalvibage/Mette 11 december, 2014 at 10:20

  Der står risengrød på menuen i weekenden – dels fordi jeg elsker risengrød men også fordi at jeg vil prøve at lave klatkager for første gange. Så må vi se om jeg denne gang får lavet en stor nok portion risengrød til at der er rester, det plejer nemlig at være et problem :-)

  • Reply Twin Food 13 december, 2014 at 16:56

   Det er også første gang vi har prøvet klatkager og blev positivt overraskede :-)! Det med portioner er altid svært, tit bliver der jo spist til der ikke er mere ;-)!

  Skriv en kommentar