På fredag er det valentines dag og en god anledning til at hygge og spise lækkert med kæresten/manden. Ikke fordi man ikke kan spise godt og hygge året rundt, men når der ligesom er sat “kærligheds-dag” som tema, er det lidt hyggeligt at gå og finde på god mad dagen. Med dette indlæg vil vi på ingen måde opreklamere eller opfordre nogle til at “fejre” valentines dag – det skal blot være et inspirationsindlæg til de af Jer, der “fejrer” valentines dag, og mangler lidt ideér til aftenens dessert. Vi har fundet lidt frem fra bloggen, som vi er sikre på kan skabe god kærlighedsstemning på fredag, eller selvfølgelig en hvilken som helst anden dag hvor kærligheden skal fejres <3
HINDBÆR CHEESECAKE MUFFINS
- Alle ingredienserne puttes i en gryde hvor hindbærerne skal tø op og sukkeren opløses
- Si massen, så man undgår hindbær kerner. Sæt den klare hindbær sirup i køleskabet indtil den skal bruges
- Hak kiks fint og bland dem med smeltet smør
- Fordel kikse-massen i muffins’ forme
- Bag bundede i 5 minutter ved 175 grader (over/undervarme)
2 æg
1 knips salt
50 gram mel
- Brug en mixer til at blande philadelphia, yoghurt, sukker og æg godt sammen
- Tilsæt vanilje ekstrakt (kan varierer ift. smag), salt og mel
- Fordel dejen over bundende
- Kom et par dråber hindbær sirup på toppen og brug en skarp genstand til at skabe et mønster på toppen af kagen (hvis man følger inspirations-linket, er det nemt at se hvordan hun gør)
- Bag ved 175 grader (over/undervarme) i 22 minutter
- Muffins’ne hæver op under bagningen, men vil falde sammen igen efter. Lad dem køle af til stuetemperatur og sæt dem derefter i køleskabet. Her skal de stå i mindst en time – men kan også sagtens stå til dagen efter
HINDBÆRTÆRTE
Ingredienser (1 stor tærte):
Dej
250 gram hvedemel
120 gram smør
100 gram sukker
1 æg
100 gram chokolade
- Rør hvedemel, smør og sukker sammen med en røremaskinen eller ælt det til en cumble masse med hænderne
- Kom æg i og lad hele dejen samle sig
- Dæk den til med film og lad den stå i køleskabet i ca. 1 time
- Kom lidt mel på et bord og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 5 mm – fordel dejen i formen
- Læg et stykke bagepapir i kagen og fordel tørrede kikærter (så holder bunden bedre formen) giv den 15 min ved 170 grader
- Efter de 15 min tages bagepapir med kikærter op og bunden skal derefter yderligere have ca.15 min (bunden må gerne være gylden i kanterne)
- Hvis man ønsker et tyndt lag chokolade på kagen, kan man komme hakket chokolade på bunden, når den er kommet ud, så smelter det nemt og man kan fordele det ud på bunden
- Lad kagen køle helt af inden hindbærfyldet kommes i. I mens kagen køler af, kan fyldet laves
Hindbær fyld
1/2 vaniljestang
3 blade husblas
1/2 dl vand
100 gram sukker
250 gram frosne hindbær
- Lad husblas ligge i blød i vand i 30 min inden det skal bruges
- Sukker, vand, kornene fra vaniljestang + stangen og hindbær i en gryde
- Lad de frosne hindbær blive bløde og tag gryden af varmen
- Vrid husblas for vand og kom den i gryden – lad den smelte sammen med hindbærcremen i gryden
- Fordel fyldet i kagen og stil den i køleskabet til fyldet er stivnet (evt. natten over)
- Pynt med friske hindbær, mynte og hakket chokolade
SUSHI SOM DESSERT
Ingredienser (1 rulle):
2 små modne bananer
100 g kokosmel
Jordbær
Kiwi
70 g mørk chokolade
Frysetørret hindbær, hakkede pistacie eller mandler til pynt
- Start med at lav “risene” hvor bananerne moses og blandes med kokosmelen
- Bred kokosmassen ud på en sushimåtte eller et stykke vitawrap så den har en højde på ca. 15 cm, hvilket svarer til en tykkelse på ca 0,5 cm.
- Fordel lidt jordbær og kiwi ovenpå kokos/banan
- Fold måtten op så kokosmassen dækker frugten og rul så helt indover så frugten bliver helt dækket og du har en helt rund rulle
- Pak rullen godt ind og læg den i fryseren i 10-15 min.
- Smelt chokoladen og pensl den meget kolde rulle hele vejen rundt om
- Drys evt med hakket pistacie, mandler eller frysetørrede hindbær
- Stil rullen på køl, så den sætter sig.
- Tag den ud lidt inden den skal skæres så chokoladen ikke er helt stiv, så har den nemlig nemt ved at knække når man skærer – husk at skær forsigtigt :-)!
BLONDIE MED COOKIE DOUGH
Cookie dough
- Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser eller hænderne.
- Saml massen til en rund pølse, pak den i en plastikpose og put den i fryseren på køl
- Smelt smøret og bland med de 100 g. hvid chokolade. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse
- Bland marcipan med sukker og salt
- Tilsæt æg til marcipan blandingen og bland godt
- Tilsæt vaniljesukker og mel
- Tag den afkølede smør/chokolade og bland det godt med marcipan blandingen.
- Hæld dejen i en smurt form 20 x 20 cm. (eller med bagepapir), bag den i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) – det er muligt at den skal have lidt mere.
- Når kagen er kommet i ovnen tages cookie dougen ud og der skæres passende stykker (hvis du har lavet hele portionen så brug omkring 1/3)
- Efter at kagen har bagt i 10 min. tages den ud og cookie dough stykkerne drysses over kagen og presses ned, så de er lidt dækket af dej
- Bag kagen færdig :-) For at få det lækre svampede indre er det vigtigt at den ikke får for meget. Så snart den er nogenlunde fast og overfladen er lidt knasende og tør er den god. Placér kagen i køleskabet til afkøling, hvor den er klar til at blive skåret efter ca. 1 time!
HVID CHOKOLADEMOUSSE MED SKYR
Ingredienser (4 glas):
1 dl skyr
200 gram god hvid chokolade
4 æggehvider
1-2 tsk vaniljesukker
saft fra 1/2 citron (+ lidt skal til pynt)
Pynt: Hakket mørk chokolade, hakkede pistacienødder og jordbær
- Smelt den hvide chokolade og lad den afkøle lidt
- Pisk æggehviderne stive
- Bland forsigtigt skyr med den afkølede hvide chokolade og kom også vaniljesukker heri
- Bland chokolademassen i de stive æggehvider og bland tilslut citronsaten i (man kan godt tage mere saft i, hvis man ønsker den mere syrlig)
- Hæld massen op i glas (det passede med at vi havde til 4 gode portioner)
- Lad dem stå i kølekabet i ca. 3 timer indtil massen har sat sig
- Pynt med frisk frugt (fx jordbær), citron skal og hakket chokolade
CHOKOLADE FONDANT MED PISTACIE KROKANT
Ingredienser (5 chokolade fondanter):
100 g smør
160 g mørk chokolade (72 %)
100 g sukker
4 past. æggeblommer
3 past. æggehvider
65 g hvedemel
Tilbehør: Is, stjernefrugt og pistacie krokant.
Pistacie krokant: 40 g sukker smeltes på en pande hvori 25 g pistacienødder vendes og hældes til afkøling på et stykke bagepapir hvorefter det hakkes groft.
- Smelt smør og chokolade i en gryd
- Tilsæt sukker, past. æggeblommer og -hvider
- Kom massen i 5 smurte forme og stil dem på køl (her kan de nemt stå flere timer inden servering)
- Tag dem ud af køleskabet 1/2-1 time inden de skal i ovnen
- Bag dem i en 200 grader varm ovn i 10-13 minutter (det afhænger meget af ovnen og det er derfor vigtigt at man tjekker at overfladen er hævet og revnet en smul. Derudover kan man løsne lidt på siderne og tjekke om de stadig er flydende)
- Server med din yndlingsis og skåret stjernefrugt
FEDTFATTIG BANANKAGE MED KOKOS OG HVID CHOKOLADE
Ingredienser (bradepande, ca 20 x 25):
2 æg
150 g sukker
2 bananer
1 spsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
40 g kokos
50 g smør
2 dl skyr
125 g hakket hvid chokolade
300 g mel
Pynt: mørk og hvid chokolade
- Pisk æg og sukker luftigt
- Mos bannerne og bland dem forsigtigt i sammen med vaniljesukker, bagepulver og kokos
- Smelt smøren og tilsæt den til dejen
- Tilsæt skyr, hakket hvid chokolade samt mel og rør dejen til den er godt blandet og ensartet
- Hæld den i en bradepande med bagepapir og bag den i ovnen ved 200 grader (alm .ovn) i 25-30 min (afhænger af tykkelse og ovn, men tjek med en skarp genstand om den er færdig efterhånden)
- Når kagen er ude af ovnen placeres et par stykker mørk chokolade på kagen, der smeltes og smøres ud over hele kagen. Herefter placeres et par stykker hvid chokolade, der smøres ud med en kniv og der laves et lille mønster med knivens spids.
FEDTFATTIG PASSION/MANGO CHEESECAKE
Ingredienser (1 springform med diameter på 22 cm):
Bund
250 g dadler
50 g mandler
200 g fuldkorns digestive
2-3 spsk Savannah mango marmelade
- Blend dadler, mandler og kiks godt indtil massen bliver klistret og sammenhængende
- Pres den ud i bunden af springformen og sørg for at den er lige tyk over det hele
- Stil den i køleskabet i 1/2 times tid
- Smør kagen med mango marmeladen og stil den tilbage i køleskabet, hvor fyldet laves imens
Fyld
4 dl Savannah mango/passionsfrugt økologisk yoghurt
200 g philadelphia light
1 Savannah økologisk vaniljestang
2 spsk Savannah honning fra Etiopien
Saft fra 1/2 citron
5 blade husblas
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Bland yoghurt, philadelphia, vanilje og honning til en ensartet tyk masse
- Tilsæt citron og smag til (tilsæt evt. mere hvis det ønskes)
- Pres husblas’sen fri for vand og smelt den i mikroovnen (kan også gøres over vandbad) og lad det køle en anelse af inden den blandes i yoghurt massen under omrøring
- Hæld yoghurt massen udover den afkølede bund og stil kagen tilbage i køleskabet i ca. 2 timer eller indtil massen er fast
Sirup
2 blade husblas
2 dl mango juice
4 passionsfrugter
1 spsk sukker
Saft fra 1/2 citron
- Lav først siruppen når kagen har sat sig
- Læg husblas i blød i vand i ca. 10 min.
- Put mango juice, passionsfrugter (både kerner og saft), sukker og citron saft i en gryde og lad det koge op
- Lad siruppen løbe igennem en sigte så kerner og andre urenheder sies fra
- Tilsæt husblassen under omrøring og lad den smelte i
- Lad siruppen køle af (indtil den er lun) inden den hældes over kagen
- Stil kagen tilbage i køleskabet og lad den stå der 2-3 timer indtil siruppen er fast og så er den klar til at spise :)
NO BAKE BAILEYS/CHOKOLADE CHEESECAKE
Ingredienser (1 springform med diameter på 22 cm):
Bund
250 g dadler
50 g mandler
300 g fuldkornsdigestive
ca 2 spsk Baileys Chocolat Luxe
- Blend dadler, mandler og kiks godt indtil massen bliver klistret og sammenhængende
- Tilsæt bailey 1 spsk ad gange og smag til
- Pres den ud i bunden af springformen og sørg for at den er lige tyk over det hele
- Stil den i køleskabet i 1/2 times tid
Fyld
5 dl yoghurt neutral
400 g philadelphia smøreost
1 vaniljestang
100 g hakket chokolade
10 spsk Baileys Chocolat Luxe
6 blade husblas
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
- Bland yoghurt, philadelphia og vanilje til en ensartet tyk masse
- Tilsæt hakket chokolade samt bailey og smag til (tilsæt evt. mere hvis det ønskes)
- Pres husblas’sen fri for vand og smelt den i mikroovnen (kan også gøres over vandbad) og lad det køle en anelse af inden den blandes i yoghurt massen under omrøring
- Hæld yoghurt massen udover den afkølede bund og stil kagen tilbage i køleskabet i ca. 2 timer eller indtil massen er fast
Pynt
ca. 50 g groft revet mørk chokolade og hakkede pistacie nødder
8 Kommentarer
Sikke nogle fantastiske og smukke desserter! Jeg er især inspireret af sushidesserten. Vi fejrer Valentines hvert år herhjemme – men vist mest fordi, det er vores bryllupsdag :)
Tusind tak :) Hvor hyggeligt at have bryllupsdag på valentines day – det kan være at sushi desserten skal laves næste år!
Sikke nogle skønne opskrifter!!!!! Glæder mig til at afprøve dem :) Kan man erstatte græsk yoghurt med skyr? Tænker primært på de små hindbærdesserter.
Tusind tak, Jane! Ja, du kan sagtens erstatte den græske yoghurt med skyr – held og lykke med de små kager, de er smadder lækre :)
Det lykkedes og de var så lækre! Tak for inspiration :)
Godt at høre og velbekomme ;)
KH
Woow nogle flotte kager! Jeg kunne godt tænke mig at lave chokolade cheesecaken men hvad kan man bruge som alternativ til baileysen? Noget uden alkohol?
Mange tak!
Vi tror faktisk ikke at du behøver at komme noget alternativ i.
Så vi ville bare undlade at komme den i :)
Kagen vil nok blive lidt mere fast i det, men slet ikke noget der ville gøre kagen noget