GRØNNE SNEGLE –
Bagværk, Brød, Brunch, Frokost, Supper, Til madpakken, Tilbehør

GRØNNE SNEGLE

Grønne snegle, suppe brød

Altså, se lige nogle fine grønne snegle! Vi har fyldt dem med ærter, spinat, mascarpone og så lidt revet ost. En skøn snegl, som kan gå til de fleste anledninger. Desuden kan man også sagtens lave en anden udgave end de grønne snegle og f.eks. tilsætte tomat, rødbede, gulerod eller en helt fjerde ingrediens.

Til dejen har vi brugt en af vores tidligere opskrifter, som fungerer rigtig godt for os. Den er før blevet brugt til nogle lækre suppebrød lige her. Faktisk brugte vi også de her snegle til en omgang suppe og det var helt perfekt. De var tilpas snaskede og samtidig også med en sprød top.

Frys de grønne snegle ned og gem dem til en suppedag eller tag dem med i madpakken, hvor de helt sikkert også vil være et hit!

 

Ingredienser (ca. 25 stk.)

25 g gær

1 tsk sukker

3 dl lunkent mælk

700-750 g hvedemel

1 tsk fint salt

140 g skyr, yoghurt eller creme fraiche

1 æg

1/2 dl vand

1 spsk olivenolie

 

Fyld

200 g. mascarpone (flødeost kan også anvendes)

3-4 håndfulde spinat

100 g ærter

et par rosmarinkviste

salt

50 g emmentaler ost (anden type kan også bruges)

æg til pensling

 

  1. Lun mælken og opløs herefter gæren heri sammen med sukkeret – lad det stå ca. 10 min.
  2. Bland skyr, æg, vand og olie i en skål og tilsæt herefter gærblandingen
  3. Tilsæt salt og herefter melet lidt af gangen – det er ikke sikkert at alt melet skal bruges, det afhænger lidt af om man ælter på maskine eller ælter i hånden
  4. Ælt dejen godt indtil den er elastisk og smidig og stil den til hævning et lunt sted 1 time og lav i mens fyldet
  5. Blend mascarpone, spinat, ærter, rosmarin til en ensartet masse og smag til med salt
  6. Tag dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en rektangel med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
  7. Fordel fyldet henover så hele fladen er dækket og drys med revet ost
  8. Rul dejen sammen til en pølse (ligesom når man laver kanelsnegle) og skær den herefter ud i skiver med en tykkelse på ca. 2 cm.
  9. Læg dem på en bageplade, og pres dem lidt flade og lad dem hvile 30-60 min
  10. Inden sneglene kommes i ovnen, skal de pensles med æg
  11. Bag sneglene i ovnen (alm. ovn) ved 230 grader i 12-15 min, indtil toppen er gylden og sprød – husk at tjek til dem undervejs,
  12. Servér de nybagte snegle til en varm suppe eller som tilbehør til et lækkert tapasbord
  13. Hvis der er nogle til overs, så put dem i en frysepose og lad dem ligge til næste dag eller put dem i fryseren

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar