LUKSUS BRUNSVIGER –
Bagværk, Desserter, Søde sager

LUKSUS BRUNSVIGER

Vi har lidt forskellige kategorier til vores kager – der er den kategori  med de kager som er lidt mere vanskelige, som har forskellige elementer og som er svær at lave til mange. Og så er der den med de kager som vi nok vil betegne som “en sikker vinder”, når det kommer til en kage, der skal laves til et større selskab og som falder i de flestes smag – en bradepande kage er der nok nogen, der vil kalde det. Fra vores barndom var det ofte brunsviger, dømmekage, brownie eller kanelkage, der blev brugt.

Vi har, med de “ældre” kager i baghovedet, prøvet at eksperimentere lidt med brunsviger. Og det er slet ikke fordi vi synes den er dårlig (tværtimod), men vi ville lige prøve et nyt twist, en mere luksus-agtig udgave, en luksus brunsviger. Vi har taget det skønne fyld fra den klassiske brunsviger og så har vi skiftet den klassiske dej ud med en mere mazarin-agtig bund. Så man kan vel godt sige at vores luksus brunsviger egentlig er en god blanding af en brunsviger og en mazarin.

Vi synes klart at kagen er bedst på anden dagen, da den skal køle en del ned, før den kan skæres ordentligt og ikke klistrer for meget. Vi spiser kagen kold og gerne lige fra køleskabet! Man kan, hvis man vil, også sagtens holde sig kun til mazarinbunden, den er egentlig fra en af vores gamle opskrifter her, så den virker altså også uden brunsviger fyldet på toppen. Og ja, så vil vi egentlig også mene at denne her kage kan komme under kategorien “en sikker vinder” ;-)

 

Ingredienser (1 fad, ca. 20 x 30 mm)

200 g marcipan

175 g sukker

150 g blødt smør

2 æg

45 g mel

1 tsk vaniljesukker

 

Fyld

150 g brun farin

150 g smør

4 spsk sirup

  1. Riv marcipanen groft
  2. Pisk marcipanen med smør og sukker indtil massen er ensartet
  3. Pisk et æg i ad gangen
  4. Når æggene er rørt ud sigtes mel og vaniljesukker i og vendes i dejen
  5. Kom dejen i et fad med bagepapir og lav nu fyldet til kagen
  6. Smelt brun farin, smør og sirup i en gryde
  7. Fordel halvdelen af siruppen over kagen og bag den i 15 min. ved 180 grader – fordel herefter 1-2 gange den resterende sirup over toppen. Kagen skal i alt bage 35-40 min. – tjek til den undervejs, så den hverken får for meget eller for lidt
  8. Lad kagen køle af og stil den herefter i køleskabet natten over, hvorefter den er klar til servering næste dag. Kagen kan godt serveres samme dag (køl den med fordel ned i fryseren), så den ikke er alt for fedtet samt nemmere at skære

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar