Reklame for Glad for Gris
For et par weekender siden blev Christine gift og det var en dag fyldt med kærlighed, fejring og ikke mindst masser af dans. Inden brylluppet havde vi gang i grillen på en af de dage hvor solen varmede godt – der er blevet grillet en del denne sommer, hvilket vi elsker.
På grillen havde vi blandt andet de her fyldte grisekoteletter som vi serverede med grillet feta (vores yndlings tilbehør!), grillede spidskål, grillede majs og noget lækkert naanbrød. Det skal lige siges at man sagtens kan lave de her fyldte grisekoteletter selvom grillsæsonen er slut, for de kan også snildt laves på en pande. Vi valgte i denne her udgave at fylde grisekoteletterne med flødeost og en masse friske urter fra haven. Af urter brugte vi persille, rosmarin, timian, purløg, salvie, basilikum og estragon, fordi vi har alle tingene i haven, men man kan sagtens nøjes med færre forskellige urter ;-)
De fyldte grisekoteletter skæres op, så man får en ”lomme” og herefter fyldes de med vores flødeostblanding. På grillen fik de rimelig høj varme og for at de ikke skal blive for kedelige er det vigtigt kun lige at give dem få minutter på hver side. Med den høje varme får de en skøn sprød skorpe og forbliver saftige. Det er derfor også en nem aftensmad, der ikke kræver lang tid i køkkenet – tilbehøret kan man lave lige som man vil.
Der er masser af muligheder for hvad man kan fylde i grisekoteletterne og næste gang vil vi prøve med enten pesto, brie eller oliventapenade – det er vi sikre på også vil være lækkert. Og ellers kan I også få meget mere inspiration her.
FYLDTE GRISEKOTELETTER
Ingredienser
- 6 grisekoteletter
- 200 gram flødeost
- 1 dl frisk hakkede urter (vi brugte persille, rosmarin, timian, purløg, salvie, basilikum og estragon)
Til servering:
- Grillet feta
- Grillede spidskål med honning og nødder. Skær et spidskål over i kvarte og grill stykkerne på den flade side. Inden servering tilføjes flydende honning og hakkede cashewnødder på toppen
- Grillede majs (læg dem med alt skræl på grillen og giv dem 10-15 min i alt – vend dem undervejs, så de bliver godt grillet på alle sider)
- Naanbrød
Sådan gør du
- Rør flødeosten sammen med de hakkede friske urter
- Skær koteletterne op på midten, ikke helt igennem, så der dannes en lille lomme, gør det med alle koteletterne
- Fordel flødeostblandingen i koteletterne – det gør ikke noget at det ryger lidt ud, hellere for meget end for lidt!
- Grill koteletterne 2-3 min på hver side – tiden afhænger af hvor tykke koteletterne er, så hvis de er meget tykke, skal tiden justeres.
- Server de grillede grisekoteletter med grillet spidskål, grillede majs, grillet feta og naanbrød
No Kommentarer