Beklager der går lidt tid mellem hilsnerne herovre fra det lidt varmere San Diego. Tiden flyver afsted og jeg har fået mere besøg- denne gang af min dejlige kæreste :-)! Salaten her er en blanding mellem en sommer- og efterårssalat. Jeg ville egentlig have haft blåbær i, men det kunne jeg ikke finde i supermarkedet – hvis det stadig findes i DK, kan de hvert fald sagtens tilføjes! I salaten endte der med at komme æbler, avocado, spinatblade og ristede græskerkerner det hele blev blandet sammen med quinoa. Jeg lavede også en dressing til salaten som bestod af sesamfrø, honning og lidt olie – det gav salaten lidt mere sødme og lidt ekstra kans fra sesam frø. Hvis man er lidt doven og ikke orker at riste græskarkerner, kan de sagtens puttes i “rå”, herovre er det så smart at man kan købe dem ristede i frivægt til næsten ingen penge og så sparer man den tid det tager at riste dem. I går måtte vi “endelig” fortælle alle Jer læsere, at vi er med i Karolines nye kogebog “Meget mere alletiders Karoline” – det er bare en enkelt opskrift vi har lavet til bogen, men stadig noget som vi er meget stolte af, at kunne være en del af :-)!
Ingredienser (3-4 personer):
350 ml rød quinoa (+ dobbelt så meget vand)
2-3 æbler
2 avocado
1 håndfuld spinatblade
ristede græskarkerner til toppen
- Kog quinoa efter anvisning på pakken
- Skær æbler ud i tynde skiver
- Skær avocado i mindre stykker
- Hak spinatblade
- Bland den kogte quinoa med avocado, æble og spinatblade
- Lav dressingen og vend det hele sammen
- Drys med de ristede græskarkern på toppen
Dressing:
4 spsk sesamkerner (kan sagtens ristes også)
2 spsk honning
3 spsk olie
Salt og peber
- Bland alle ingredienser sammen i en skål med en ske
- Smag til med salt og peber
– Laura
6 Kommentarer
Hvor ser det lækkert ud, tror du også man kan bruge hvid quinoa? Har nemlig en hel pose liggende… :-)
-og tillykke med opskriften i karolines køkken!
Tak :)! Hvid quinoa kan også sagtens bruges – det er intet problem :)!!
Og tusind tak ;)
Rigtig god weekend!
Hvor ser det bare lækkert ud! :)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Mange tak ;)
Rigtig god weekend!!
Det lyder rigtig lækkert, men jeg har aldrig hørt eller læst, at man kan stege quinoa, koger du det først? Ellers forstår jeg ikke det med vandet, vil du uddybe det lidt nærmere?
Bedste hilsen
Susanne
Hej Susanne,
Den er da gået helt galt, der skal selvfølgelig stå “kog” quinoaen – det er rettet til og tak :-)
KH