Vi har for første gang i år haft gang i vores skønne fastelavnsboller. Det er noget vi glæder os til hvert år, og der vil helt sikkert også blive bagt mindst én omgang mere inden det er Fastelavn d. 3. marts. Som I måske har luret er vi for en gangs skyld i god tid i år.
Vi har brugt vores yndlings opskrift på fastelavnsboller, som er efter opskriften her. Vi bruger både creme og remonce og laver dem med en gær bolledej. Hvis man ønsker et twist på den klassiske fastelavnsboller har vi et par andre forskellige udgaver her på bloggen, blandt andet nogle med en karamel overraskelse, nogle med lakrids og et sundere alternativ med banan. Hvis i mangler en step-by-step ift. hvordan man folder, så kan i finde sådan en i indlægget her.
I anledning af VM-finalen i dag i håndbold, har vi pyntet vores fastelavnsboller som Dannebrog. Vi glæder os til at heppe på det danske hold og ikke mindst til at nyde en af de her fastelavnsboller til kampen. Pyntningen med det danske flag kan helt sikkert også laves til fødselsdage eller andre fejringer. Kom så Danmark!!
Ingredienser til ca. 16 små
Dej
60 g. smør
25 g. gær
1 dl. mælk
1 æg
1/2 tsk. salt
15 g. sukker
1 tsk kardemomme
325 g. hvedemel
æg til pensling
- Smelt smør i en gryde og kom mælken i – opløs gæren i mælke/smør blandingen – vær’ opmærksom på at mælken og smøren skal være lun inden gæren kommes i.
- Pisk ægget med salt og sukker og tilsæt mælke/smør blandingen.
- Tilsæt kardemomme og melen – ælt det hele godt sammen
- Dæk dejen til med et viskestykke og sæt den til hævning i ca. 1 time et lunt sted.
- I mens dejen hæver kan man passende starte på ens fyld. Vi lavede både en kagecreme og en remonce og puttede begge ting i fastelavnsbollerne. Start med cremen, således at den kan nå at køle af.
Creme
Vanilje, kornene fra 1 vaniljestang
1 æg
15 g. sukker
2 spsk. maizena
2,5 dl mælk
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem sammen med lidt af sukkeret, således at kornene kan skille sig fra hinanden
- Pisk æg, sukker, maizena og vanilje godt sammen.
- Varm mælken til lige under kogepunktet (sådan ca.) og bland den med æggeblandingen.
- Hæld blandingen af æg og mælk tilbage i gryden og opvarm mens der piskes til cremen bliver tyk. Lad den køle af inden brug.
Remonce
85 g sukker
85 g. marcipan
75 g. blødt smør
- Mos med hænderne alle ingredienser godt sammen til en ens masse.
Saml fastelavnsbollerne
- Efter hævning æltes dejen hurtigt
- Dejen rulles ud til ca 1/2 cm. tyk plade, hvorefter den skæres i 16 lige store nogenlunde kvadratiske stykker
- På hvert stykke lægges creme og remonce
- Til at samle bollerne skal de fire hjørner foldes ind over fyldet, saml alle siderne godt (brug evt lidt vand) og form den til en rund bolle.
- Sørg for at det hele er trykket godt sammen, så fyldet ikke løber ud når de bages.
- Vi lagde 12 fastelavnsboller i en bradepande med en størrelse på ca. 20×30 cm – de resterende kom på et stykke bagepapir ved siden af
- Lad bollerne hæve yderligere til ca. dobbelt størrelse – 1 times tid
- Pensl dem med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter.
No Kommentarer