Chokolademousse er noget, der er meget simpelt og som vi burde lave meget oftere. Det tager ikke lang tid at mikse de få ingredienserne sammen, og så skal den bare hygge sig lidt i køleskabet, indtil den er klar. Den er dermed også super nem at servere for middagsgæsterne, da den kan laves i god tid i løbet af dagen. Man kan pynte med lige hvad man har lyst til og også tilsætte mere smag til moussen. Vi lavede en rimelig neutral mousse med mælkechokolade og pyntede med forskellige bær, lidt karamel knas og revet chokolade. Hvis man fx. er vild med lime eller lakrids, kan man sagtens tilsætte dette. Den kan også sagtens laves på hvid eller mørkere chokolade.
Ingredienser (ca. dessert til 3 personer):
150 gram mælkechokolade
4 past. æggeblommer
3 spsk sukker
2 past. æggehvider
- Smelt mælkechokoladen
- I en skål piskes sukker og æggeblommer til en cremet masse (der skal piskes i et par minutter)
- Kom den smeltede chokolade ned til æggeblommer og sukker og pisk det godt sammen
- I en anden skål piskes æggehviderne stive inden de vendes i chokolademassen
- Fordel moussen i glas (eller i en sprøjtepose, hvis man vil sprøjte den ud) og læg den i køleskaber i 3-4 timer (gerne længere) indtil den har sat sig
- Pynt moussen med bær, evt. lidt krokant og chokolade
6 Kommentarer
Hvor ser det lækkert ud – måske det er det, jeg skal servere for min kæreste i aften, ikke mindst nu når det er så ligetil, med de få ingredienser :-)
http://monicablander.bloggersdelight.dk
Tusind tak og god idé – vi håber den bliver et hit ;-)!
Mmm hor ser det lækkert ud :-D Hvilken chokolade har i brugt?
Hej Cecilie
Det var vist en fra Toms vi brugte :)
Hold nu ferie det ser så syndigt og godt ud! Det er vist en af de frække desserter på menukortet ;)
Jep! Og den var lækker ;)