Glædelig 2.søndag i advent! Advents-søndagene er nogle af de hyggeligste og vi elsker hyggen omkring adventskransen og noget lækkert hjemmebag. Som advents-kage lavede vi for 3 år siden denne her svampede æblekage og hvis vi kunne, havde vi lavet den igen i dag! Den er helt perfekt med et par lidt syrlige danske æbler – prøv selv ;-)
Ingredienser (1 stor springform):
5 æbler
3 æg
150 gram smør
4 spsk honnig
200 gram mel
150 gram sukker
Til toppen: 2 spsk kanelsukker
Pynt: Hakkede pisctacienødder
- Skær æbler ud i skiver (skræl dem evt. inden)
- Pisk smør og sukker luftigt
- Tilsæt derefter et æg ad gangen, mens der stadig piskes
- Kom honningen i og tilslut mel
- Smør en springform og fordel dejen i denne. Arranger derefter æbleskiverne på toppen og pres dem lidt ned i dejen
- Drys med lidt kanelsukker på toppen og bag kagen ved 180 grader i 25-35 minutter
- Nyd kagen lun eller lad den køle helt af inden den serveres

2 Kommentarer
Den skal jeg lave i eftermiddag for jeg elsker æblekager i alle afskygninger:-)
God idé – vi håber den falder i god jord ;)