KARTOFFEL/BLOMKÅLS SUPPE –
Forret, Hovedretter, Supper

KARTOFFEL/BLOMKÅLS SUPPE

Opskriften på denne cremede kartoffel/blomkålssuppe stammer fra Aarstiderne. Få af ingredienserne har vi dog byttet ud. Suppen er rigtig god, som aftensmad til en kold vinterdag og den er faktisk ikke særlig tung – også selvom man spiser to portioner (har vi selv erfaret :-)). Blomkål er egentlig ikke noget, som vi får så tit, men i en suppe sammen med kartoffel og porrer, eller bare alene – er det super lækkert. Udover suppe, har vi ikke rigtig brugt det, så sig endelig til, hvis I har nogle forslag! Grøntsagerne er kogt op med lidt vand, hvortil der var tilsat bouillonterning. På toppen dryssede vi med serranoskinke, stegt i ovnen, samt lidt frisk hakket persille og røget salt. Til suppen blev der serveret naanbrød.

 

Ingredienser til suppen:

1 kg kartofler
1 blomkålshoved
2 porrer
2 laurbærblade
Vand
2 bouillonterninger

Skæl kartoflerne, rens porrerne og del blomkålen i mindre stykker. Kom det hele i en gryde. Hæld vand i, så det dækker grøntsagerne – kom også laurbærbladene i. Her puttede vi også to bouillonterninger i. Lad det hele simre til alt er helt mørt, ca 20 minutter.

Kom serrano skinke på en bredepande med bagepapir gril det i ovnen indtil det er blevet sprødt.
Skyl persillen godt, afdryp den i lidt køkkenrulle og hak den – man kan evt. putte persillen i et glas og klippe det.

Fjern laurbærbladene fra suppen og blend det hele, indtil det har en cremet og ensartet konsistens. Smag til med salt og peber. Hvis man synes suppen er for tyk, kan den her koges ind med lidt mælk.

Hæld suppen i en skål og drys med serrano skinke, persille og røget salt, serveres med naan brød

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Johanne Jørgensen 12 august, 2013 at 19:49

    Har lige her til aften nydt denne dejlige suppe – mums! Dejlig cremet og lækker med et stykke flute til. Tak for tippet til en lækker ret :)

    • Reply Twin Food 13 august, 2013 at 00:24

      Det lyder dejligt! Tak for din positive feedback til indlægget- altså så rart når det vi lægger ud falder i folks smag :)

    Skriv en kommentar