NAAN BRØD –
Bagværk, Brød, Indisk, Snacks, Tilbehør

NAAN BRØD

Vi elsker naan brød og har nu prøvet at kaste os ud i at bage det selv. Det er et typisk indisk brød, der kan bruges til alt blandt andet snack, tilbehør til en lækker salat eller suppe. Det specielle ved de her brød er jo at de er “fluffy”, lidt seje og så har de den her karakteristiske smag, der blandt andet stammer fra koriander. Både som frisk urt og koriander frø.
Det var klart en succes at lave de her brød, og selvom de normalt bages i en speciel ovn, gik det overraskende godt med at bage dem på en pande. Selvfølgelig vil det være oplagt at smide dem over grillen til sommer – hvilket vi helt sikkert også skal prøve, for det her er bestemt ikke sidste gang :-) Dejen består af ganske få ingredienser, hvor yoghurt sammen med koriander er hovedingrediensen, der giver brødet denne sejhed. De blev drysset med hakket persille og sorte sesamfrø, hvor man her sagtens kunne bruge frisk koriander, forårsløg – alt hvad man nu har lyst til! Hvis i elsker naan – så prøv den her opskrift.

 

Ingredienser til ca. 10 stk.

8 cup hvedemel
1 cup grahamsmel (et lille forsøg på at gøre dem lidt grovere)
2 1/2 cup yoghurt (her kan man sagtens bruge græsk yoghurt)
50 g. gær
2 tsk. stødt koriander
1 cup vand
1 1/2 spsk. salt
3 spsk. olie
1/4 bundt hakket persille

 

Start med at put koriander i en gryde med 1 cup vand og lad det koge op, hvorefter det stilles til siden.

Derefter puttes yoghurten i en skål hvor i gæren røres. Tilsæt blandingen med koriander og vand, og tilsæt den 1 cup grahamsmel sammen med 2 cup hvedemel. Dette røres godt sammen, tildækkes og skal så stå i 30 min.

Efter de 30 min. tilsættes salten, olien og den resterende mel. Bland dejen rigtig godt, dæk den til igen og lad den stå i 1 time.

Tag en klump dej, som lige kan være i håndfladen, ælt den lidt og form eller rul den ud, så den er ca. 1-2 cm. tyk. Drys med den hakkede persille og pres det lidt i dejen, så det hænger ved.
Placer brødet på en opvarmet pande. Vi bruge en typisk pandekage-pande og varmede den op til niveau 8 (ud af 9) og bagte brødet ved samme varme. Vend det på panden til den er blevet lækker brun. Den skulle gerne vokse, men det kan hjælpe at trykke lidt på dejen mens det er på panden, hvilket kan få det til at hæve lidt.

 
     

 

tidligere indlæg næste indlæg

3 Kommentarer

 • Reply Heidi 16 januar, 2012 at 09:18

  De ser vildt lækre ud :O) Hvor meget svarer “cup” til i dl i henholdsvis mel, yoghurt og vand? Bare lige så jeg får den rette mængede i :O)

 • Reply Laura og Christine 16 januar, 2012 at 10:46

  Hej Heidi
  Du kan tro at de også var gode, og så var de også vildt nemme at have med at gøre.
  1 cup i både mel yoghurt og vand svarer til ca. 2.3 dl.
  8 cup mel = 19 dl
  1 cup grahamsmel = 2.3 dl
  2 1/2 cup yoghurt = 6 dl
  1 cup vand = 2.3 dl
  du må meget gerne skrive hvordan det går at lave dem :-)

  // Christine og Laura

 • Reply TWIN FOOD – ÅRETS MEST SETE | Twin Food 13 marts, 2013 at 19:26

  […] set flest gange indenfor forskellige kategorier/temaer i 2012. Årets mest sete: Brød – Naan brød Salat – Den klassiske broccoli salat Pastaret – Fedtfattig cremet pasta med spinat […]

 • Skriv en kommentar