BLONDIE MED COOKIE DOUGH –
Bagværk, Desserter, Søde sager

BLONDIE MED COOKIE DOUGH

I løbet af ugen ville vi bage en kage. Vi snakkede lidt frem og tilbage om, hvilken kage det skulle være. Vi ville gerne lavet noget vi ikke havde prøvet eller set før – derfor faldt valget på denne blondie med cookie dough stykker i. Det var et ret klogt valg! Vi elsker cookie dough. Vi har faktisk siden vi var små bare elsket rå kagedej, vi skulle (skal stadig) slikke skålen ren, og hver gang vi bagte småkager blev der nok næsten spist mere dej råt end bagt ;-)! Er du vimmer det var en god kage. Udgangspunktet var egentlig den samme dej, som Christine havde brugt til sin brownie, vi kom bare ikke kakaopulver i. Derudover blev den mørke chokolade udskiftet med hvid og der blev add’et cookie dough – mummis! Cookie dejen lå på køl lidt tid inden og kom ikke i dejen fra start for at være sikker på den stadig ville være “rå” når kagen var bagt. Den er perfekt til en kop eftermiddags kaffe eller the og er desværre væk alt alt for hurtigt – vi må snart lave en ny portion :-) Cookie dough portionen er ret stor og vi brugte nok kun 1/3. Resten har vi puttet i fryseren, hvor det sagtens kan ligge til næste gang man vil bruge det. Vi skal hvert fald snart lave cookie dough is!

Ingredienser (bradepande 20 x 20 cm.)
Cookie dough
150 g. smeltet smør
150 g sukker
150 g brunt sukker
1 tsk vaniljesukker
1 dl mælk
1/2 tsk salt
340 g hvedemel
100 g hakket mørk chokolade
  1. Bland alle ingredienser godt sammen med en håndmikser eller hænderne.
  2. Saml massen til en rund pølse, pak den i en plastikpose og put den i fryseren på køl

 

Blondie
200 g. marcipan
100 g. smeltet smør
100 g. hvid chokolade til smeltning
180 g. sukker
2 store æg
1/2 tsk salt
1 tsk vanilje sukker
70 g. hvedemel
  1. Smelt smøret og bland med de 100 g. hvid chokolade. Lad det hele smelte sammen til en ensartet masse
  2. Bland marcipan med sukker og salt
  3. Tilsæt æg til marcipan blandingen og bland godt
  4. Tilsæt vaniljesukker og mel
  5. Tag den afkølede smør/chokolade og bland det godt med marcipan blandingen.
  6. Hæld dejen i en smurt form 20 x 20 cm. (eller med bagepapir), bag den i 25-30 min. ved 180 grader (alm. ovn) – det er muligt at den skal have lidt mere.
  7. Når kagen er kommet i ovnen tages cookie dougen ud og der skæres passende stykker (hvis du har lavet hele portionen så brug omkring 1/3)
  8. Efter at kagen har bagt i 10 min. tages den ud og cookie dough stykkerne drysses over kagen og presses ned, så de er lidt dækket af dej
  9. Bag kagen færdig :-) For at få det lækre svampede indre er det vigtigt at den ikke får for meget. Så snart den er nogenlunde fast og overfladen er lidt knasende og tør er den god. Placér kagen i køleskabet til afkøling, hvor den er klar til at blive skåret efter ca. 1 time! (Dog vil den være aller bedst hvis man laver den dagen inden den skal spises – og bare opbevarer den i køleskabet)

 

tidligere indlæg næste indlæg

37 Kommentarer

  • Reply Frida 12 januar, 2013 at 11:50

    tror det eneste passende ord til den her er: omg. jeg elsker både cookie dough og blondies, men har aldrig prøvet at kombinere det. det vil jeg gøre nu!! :)
    – Frida, http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/

    • Reply Laura og Christine 13 januar, 2013 at 08:37

      Hehe – det var et kæmpe hit herhjemme kan jeg fortælle dig. Og selve kombien lyder jo som noget der også kun kan være et hit ;-)!

  • Reply Maja 12 januar, 2013 at 13:01

    Det lyder sørme lækkert, twins! Cookie dough er så syndigt godt! Jeg har også planer om at lave cookie dough is i weekenden. Har gået med en idé længe, jeg er nødt til at få realiseret :)

    Ha' en vidunderlig weekend!

    Chokokram Maja

    • Reply Laura og Christine 13 januar, 2013 at 08:39

      Det var så lækker, chokomaja!! :)
      Hvor sjovt, vi lavede netop ekstra portion, så vi også kan lave cookie dough is i den kommende uge – vi glæder os til at se din!!

      Du må have en dejlig søndag!

  • Reply Johanne 12 januar, 2013 at 13:17

    Det lyder godt nok lækkert og ser også lækkert ud! Det tror jeg, at jeg må prøve snart! :D

    http://www.johanneblog.dk

  • Reply Anonymous 12 januar, 2013 at 19:23

    Ej hvor lækkert! Min veninde som elsker Ben & Jerrys is med cookie dough har fødselsdag imorgen, det kunne da være man lige skulle bage dem til hende:P

    • Reply Laura og Christine 13 januar, 2013 at 08:41

      Det lyder da som en god plan – er sikker på hun vil kunne lide denne hvis hun er til cookie dough ;-)

  • Reply Agathe 12 januar, 2013 at 21:22

    Mums hvor ser det lækkert ud! Jeg er en sucker for Ben & Jerrys med Cookie Dough og skal helt klart prøve at lave det selv! :) Brunt sukker – kan man bruge farin eller hvad er det?

    • Reply Laura og Christine 13 januar, 2013 at 08:43

      Samme her – denne cookie dough dej, var virkelig god! Brunt sukker er brunt rørsukker – vi tror godt du kan udskifte det med brun farin :)!

  • Reply Natasa 13 januar, 2013 at 14:15

    WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTT????

    i er SÅ crazy

    den ser så lækker ud.

    I har gjort det igen!

    :)

  • Reply Michiel Steur 13 januar, 2013 at 14:21

    Looks like a yummy and amazing recipe!!

    http://www.janmarcel.com/

  • Reply Signe Rahbek 20 januar, 2013 at 16:05

    WAOW det ser godt ud, både isen med og denne kage, ejjj hvor kunne man blive TYK :)
    Skal lige være sikker, hvad er brunt sukker? farin?

    Signe

    • Reply Laura og Christine 23 januar, 2013 at 12:22

      Tusind tak Signe ;-) Man kan nemlig blive rigtig tyk, hehe.
      Vi brugte brunt rørsukker, men du kan nok godt erstatte det med brun farin :-)

  • Reply Anonymous 23 januar, 2013 at 12:07

    Smager den meget af marcipan og risikerer man at cookie-dough dejen bliver bagt når man har i den inde i ovnen 20 min. eller mere?

    • Reply Twin Food 7 februar, 2013 at 10:04

      Den har ikke en tydelig smag af marcipan – den er nok mest med for at gøre den svampet. Cookie-dough’en vil selvfølgelig blive lidt bagt, men vi oplevede at den stadig var blød i det, da den var færdig :-)

  • Reply Trine Alsing 7 februar, 2013 at 09:59

    Den smager himmelsk….men jeg endte med at spise dej, for den ville slet ikke bages i midten…. Nogen fornemmelse af hvad jeg har gjort galt?

    Kh. Trine

    • Reply Twin Food 7 februar, 2013 at 10:07

      Mmhh det lyder meget mystisk. Hvor stor var formen du brugte og hvor længe gav du den i ovnen? Det er altid en god idé at tjekke med en skarp genstand om der hænger noget dej ved, når man stikker den i. Lige med en brownie synes vi gerne der må hænge lidt ved, men det skal heller ikke være mega meget. Vores bedste bud, er at den ikke har fået længe nok i ovnen. Vi har skrevet en tid, men som vi skriver i parentes, kan det godt være den skal have længere. Det er rigtig svært at sige en bagetid, da alle ovne jo kan være forskellige :-)
      Vi er ked af, at den ikke blev, som du ønskede – men glade for at høre at smagen var dér :)

      Hav en god dag, Trine!

  • Reply COOKIE DOUGH TRUFFLES | Twin Food 7 februar, 2013 at 19:57

    […] Ingredienser (24 stk.) 1/3 af cookie dough dejen lavet efter fremgangsmåde og ingredienser her […]

  • Reply ida 21 marts, 2013 at 21:25

    Jeg er midt i at lave cookie dough dejen (jeg skal servere cookie dough is i morgen) – jeg har fulgt jeres opskrift, men får slet ikke en konsistens så jeg synes, jeg kan samle den til en pølse – den er meget blød.. Skal jeg fylde mere mel i så den bliver til at forme, eller bliver den fast nok, hvis jeg fryser den nu? :-)

    • Reply Twin Food 21 marts, 2013 at 21:29

      Det lyder altså lækkert, Ida! den kunne vi også godt bruge ;-)
      Altså pølsen skal være til at samle uden at glide ud, men den er stadig klistret. Du kan godt putte lidt mere mel i, men ellers vil den når du fryser den også blive helt hård. Så sålænge du kan forme den nogenlunde til en pølse og så putter den i fryseren nu skulle det være helt fint :-)
      God fornøjelse!

      • Reply ida 21 marts, 2013 at 21:32

        Tusind tak for hurtigt svar, jeg prøver med lidt mere mel! :-)

        • Reply Twin Food 21 marts, 2013 at 21:34

          Det lyder godt :-)! Lad os endelig vide hvordan du synes den er!

          • ida 25 marts, 2013 at 11:22

            Det blev lææææækkert! Ikke sidste gang jeg har lavet det! :)

          • Twin Food 26 marts, 2013 at 15:15

            Godt at høre :-)!! Vi må vidst også hellere selv snart lave den igen ;-)
            Rigtig god påske!!

  • Reply Nanna 12 april, 2013 at 08:37

    I dejen til cookie dough står der at man skal bruge brunt sukker.. Er det ment som i farin eller??

    • Reply Twin Food 12 april, 2013 at 22:23

      Du kan både bruge farin eller rørsukker :-)

  • Reply Søde blondies med syrlige hindbær | The young FOOD blogger 13 april, 2013 at 14:04

    […] lidt hjemmelavet vaniljeis. Jeg undersøgte forskellige opskrifter, og blev tilsidst inspireret af denne udgave – selvom “basen” er den samme, er de to kager meget […]

  • Reply UGEN DER GIK GENNEM INSTA #4 | TWIN FOOD 23 juni, 2013 at 09:14

    […] hvor hun har lavet bachelor, og derfor skulle der selvfølgelig en kage med. Der blev lavet en blondie kage, som er en sikker vinder hjemme ved os. I kagen kom der både hakket mørk- og hvidchokolade. Der […]

  • Reply RABARBERIS MED HVID CHOKOLADE | TWIN FOOD 11 juli, 2013 at 09:24

    […] så der er ingen undskyldning for ikke at komme igang ;) Vi serverede isen til et lækkert stykke blondie – også med hvide […]

  • Reply Sussi 20 februar, 2014 at 18:58

    Hej. Kagen ser så lækker ud. Kan man lave den til en hel bradepande? Vil en dobbelt potion passe? Og hvordan med bagtiden? :) Tak for en lækker blog

    • Reply Twin Food 24 februar, 2014 at 21:41

      Mange tak. Du kan sagtens lave den i en bradepande. Hvor stor ekstra portionen skal være afhænger lidt af størrelsen på din bradepande, men tjek og så se i forhold til 20×20 som er størrelsen på den vi brugte :) Bagetiden er formentlig nogenlunde den samme, sålænge den ikke bliver væsentligt tykkere. Om den har fået nok kan du tjekke ved at undersøge overfladen, den skal helst være lidt tør :)

  • Reply » HJEMMELAVET COOKIE DOUGH IS 20 juni, 2014 at 21:45

    […] dough: Lav ca. 1/3 af opskriften her, eller gør ligesom os og lave hele portionen, rul det til en pølse og opbevar resten i fryseren […]

  • Reply Mia 9 oktober, 2014 at 09:47

    Hej piger,
    I skriver, at man skal ‘bage kagen færdigt’. Hvor lang tid skal den ca. have – ud over de 10 minutter før man putter cookiedough i?

    Tak :)

    • Reply Twin Food 9 oktober, 2014 at 16:51

      Det afhænger meget af ovn og størrelse på form, men hvert fald 10 min. mere og så er det bare med at give den lidt af gangen og holde øje indtil overfladen er som beskrevet :)

    Skriv en kommentar