ÅRET DER GIK HOS TWIN FOOD –
Anbefalinger, Højtider

ÅRET DER GIK HOS TWIN FOOD

I går var det første dag i år 2014 – og vi vil gerne starte med at sige: GODT NYTÅR! Derudover vil vi gerne sige tak til alle Jer der har fulgt med i løbet af hele 2013 og velkommen til nye følgere der er kommet til – vi sætter stor pris på hver en af Jer! I betyder meget for os og det er først og fremmest Jer der gør det sjovt for os at blogge, uden Jer var vi aldrig noget hertil hvor vi er kommet i dag – så KÆMPE TAK! Sidste år lavede vi et indlæg om årets mest sete indlæg her på bloggen. Det gentager vi i år samtidig med at vi prøver at give Jer et indblik i hvad vi har opnået i 2013, både som blog, men også privat. Vi håber I vil læse med og vi kan på forhånd godt advare om, at der er tale om et halvlangt indlæg :-)

 

NYT UDSEENDE TIL BLOGGEN: Den første store ting der skete i 2013, var at vi flyttede bloggen fra blogspot over til vores eget domæne. Det var en beslutning vi havde taget helt tilbage i 2012, og i januar 2013 kunne vi endelig afsløre det nye domæne.

 

 

TWIN FOOD I BRAUN’S BLENDER BATTLE: I februar måned var vi med i Braun’s blender battle hvor vi dystede mod Frøken Kræsen i at lave ting med en blender indenfor forskellige kategorier. Det var en vild sjov konkurrence at være med i og bloggen fik en masse god omtale :-) Udover at det var sjovt og spændende at være med, var det også grænseoverskridende. Vi skulle nemlig lave en video, og da vi begge har et problem med vores stemmer på video, blev vi aldrig helt tilfredse.

 

 

NÆVNT I PRESSEN: 2013 blev også året hvor vi første gang blev nævnt i et magasin, det synes vi jo selvfølgelig selv er stort :-) I maj måned kunne man læse et interview med os i Country Liv og i Juni blev vi nævnt med vores flødeboller i Boligliv. I maj måned startede vi også et samarbejde med Eurowoman, hvor vi hver onsdag kommer med en opskrift inde på deres hjemmeside. Derudover blev vi i juni interviewet til ALT for damerne til deres koncept, der hedder “samtalekøkken”.
 

 

 

BACHELORER: Selvom der skete en masse ting med bloggen i foråret 2013, havde vi begge en bachelor opgave, der også skulle skrives og afleveres. I Juni blev vi begge bachelorer, Christine i Bygningsdesign og Laura i bioteknologi. Grundet koncentration om bachelor opgaven måtte vi derfor også slappe lidt af med bloggen, i forhold til hvad vi helst ville.

 

 

UDVEKSLING: I starten af august tog Laura afsted til San Diego for at tage sit 1. Semester på Kandidaten. Det var en kæmpe oplevelse. Christine var jo afsted i Sydney i efteråret 2012 og vi kan begge anbefale på det kraftigste at man tager ud et semester. Hvis nogle af Jer skulle have spørgsmål til udvekslingsophold kan i bare spørge :-)

 

 

FØRSTE OPSKRIFT I KOGEBOG: I oktober 2013 udkom Karolines nye kogebog “Alle tiders karoline”. Her var vi blandt de 9 madbloggere, som bidrog med en salat opskrift til bogen. Som i ved kan vi godt lide søde sager, så selvfølgelig blev det en sød salat vi kom med – en dessert salat. :-) Det er godt nok ikke vores egen kogebog, men vi er stadig meget stolte af at få lov til at være med i en af selveste Karolines kogebøger.

 

 

Og nu til de mest sete indlæg

 

Vi synes det er rigtig sjovt at se på hvilke opskrifter der er blevet set mest her på bloggen indenfor forskellige kategorier. Det er en hjælp til os, da det kan give os et lille hint til hvad I bedst kan lide, så vi kan komme med flere af den slags opskrifter.

 

ÅRETS MEST SETE KAGE – LÆKKER CHOKOLADE KAGE UDEN ÆG

Ingredienser (1 springform – 22 cm):
200 gram mel
30 gram kakao
1 tsk bagepulver
200 gram sukker
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljesukker
5 spsk olie uden for meget smag
250 ml mælk (kan erstattes af vand)
cholk3

Glasur: Kakaopulver, flormelis og en lille smule vand
Pynt: Kandiserede violer

 

  1. Pisk olie og vand sammen i en skål
  2. Tilsæt sukker, vaniljesukker, bagepulver, salt og kakao – pisk det hele godt sammen
  3. Tilsæt mel og pisk langsommere, så det ikke flyver udover det hele
  4. Smør en springform og kom dejen i formen
  5. Bag den i en 175 grader varm ovn i 25-35 minutter. Tjek med en skarp genstand og den er bagt
  6. Hvis man ønsker den lidt blød i det, skal den ikke være FULDSTÆNDIG gennembagt. Der må gerne hænge en anelse på den skarpe genstand
  7. Lad kagen køle helt af inden den overhældes med glasur

 

ÅREST MEST SETE SUNDERE ALTERNATIV – BANAN TRØFLER

Ingredienser (ca. 12 stk):
3 små overmodne bananer
40 gram kakaopulver
80 gram mørk chokolade

 

Overtræk: 150 gram mørk chokolade
Pynt: frysetørrede hindbær og kakaonibs

bananb3

 

  1. Mos bananer i en skål og tilsæt kakaopulver
  2. Smelt 80 gram mørk chokolade og bland det i massen med banan og kakaopulver
  3. Lad det hele stå på køl 1/2-1 time, så er det lettere at forme massen
  4. Form små kugler og kom dem i fryseren en halv times tid (så vil overtrækschokoladen størkne hurtigere)
  5. Smelt chokoladen til overtræk og kom det over kuglerne når de har været i fryseren – drys evt. med kakaonibs og frysetørrede hindbær
  6. Opbevar dem i fryseren eller køleskabet i en lufttætbeholder. Hvis man ønsker en hård konsistens, skal de opbevares i fryseren

 

ÅREST MEST SETE AFTEN MÅLTID – PULLED PORK

Ingredienser (ca. 8 pers.):

Pulled pork
2 kg. nakkefilet

 

Saltlage
2 l. vand
2 lauerbærblade
2 stjerneanis
130 g salt

pulled2
  1. Skær sener fra kødet, så godt som det nu er muligt
  2. I en grydes koges vand, salt, lauerbær blade og stjerneanis – salten skal opløses
  3. Lad vandet stå og køle af, inden kødet kommes i. Kom film over gryden og stil den på køl (vi valgte at lave vandet om aftenen, lade det køle af natten over og om morgenen kom vi kødet i gryden)
  4. Lad kødet være i vandet i gryden i ca. 10-12 timer (vi lod det stå fra morgen til aften)

Rub
50 g. paprika
1 tsk. røget paprika
1 spsk. oregano
50 g brun farin
1 tsk hvidløgspulver
2 spsk salt
1 1/2 spsk frisk kværnet peber
1 tsk cayenne peber

 

  1. Lav rub’en ved at bland alle ingredienserne sammen i en skål
  2. Når kødet er færdigt i saltvandet, tages det op og duppes tørt med at par stykker køkkenrulle
  3. Kom kødet over i et fad / bredepande og gnid rub’en godt ind i kødet. Lad kødet stå i 10-12 timer (vi marinerede kødet om aftenen og lød det stå i køleskabet til næste morgen)
  4. Næsten morgen (kl. ca 7) blev ovnen tændt på 110 grader (over/undervarme). Kødet kom ind og fik til det havde en kerne temperatur på 95-100 grader. Det gik relativt hurtigt og var nået efter ca. 10 timer – det kan sagtens tage 12-14 timer, så det skal man lige have med, hvis man planlægger at den skal serveres kl 19. Da vores nåede temperaturen en times tid inden vi fik besøg, skruede vi ned for varmen (ca. 90 grader) i ovnen og lod den stå
  5. Lav æblecider saucen klar, den skal nemlig hældes over kødet når det er færdigt!

 

Æblecider-sauce
1 1/4 dl æblecidereddike
3/4 dl vand
1/4 dl ketchup
25 g brun farin
1/2 tsk chiliflager
1 1/2 tsk havsalt
1 tsk peber

 

  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål
  2. Når kødet er færdigt hældes saucen over når det er ude af ovnen
  3. Begynd at riv kødet fra hinanden, i samme fad som har været i ovnen, med to gafler
  4. Kom den revne kød over i en anden skål og hæld lidt af den overskydende æblecider sauce over (kom så meget på, som der ønskes ift. smag)

 

ÅRETS MEST SETE BAGVÆRK – NEMT RUGBRØD UDEN SURDEJ

Ingredienser (giver 2 stk.):
50 gram gær
6 dl vand
125 gram solsikkekerner
100 gram hørfrø
400 gram skårne rugkerner
200 gram fuldkornshvedemel
750 gram rugmel
1 liter yoghurt naturel
150 gram hvedemel
25 gram salt
rugbr2

 

  1. Opløs gær i vandet
  2. Tilsæt kerner, salt og yoghurt – rør det godt sammen
  3. Tilsæt alt mel og rød det sammen med en ske – hvis man har en røremaskine kan denne også bruges
  4. Lad dejen stå og hæve i 1 time
  5. Kom dejen op i rugbrødsforme – halvdelen i hver. Jeg har kun en rugbrødsform og jeg lavede derfor kun ét rugbrød ad gangen. Her blev det på øjemål hvordan jeg fordelte dejen
  6. Lad rugbrødet hæve i formen i ca. 30 minutter et lunt sted
  7. Pensl med lidt vand på toppen og drys med solsikkekerner eller græskarkerner
  8. Varm ovnen op på 200 grader (varmluft) Bag rugbrødet i 1 time og 15 min. Så snart rugbrødet er inde, så sænk temperaturen til 160 grader (varmluft)

 

ÅRETS MEST SETE MORGEN MÅLTID – BAGTE AVOCADOER MED ÆG

Ingredienser (2 pers):
1 stor avocado
2 æg
Cayenne peber, salt og peber
aæg2

 

  1. Halver avocadoen og tag evt. lidt ekstra kød ud, hvis stenen er lille
  2. Kom lidt staniol omkring avocadoerne, så de står mere lige
  3. Hæld de to æg i to separate skåle, så er de nemmere at hælde i avocadoen
  4. Bag avocado med æg i ovnen ved 200 grader i 15-17 min (det er meningen blommen ikke skal være helt bagt)

 

ÅRETS MEST SETE SALAT – CREMET RØDKÅLSSALAT MED FETA, VALNØDDER OG DADLER

Ingredienser (1 kæmpe skål):
1/2 stort rødkål
100 g grovt hakkede valnødder
1 rødløg
300 g dadler uden sten
3 mellemstore æbler
250-300 g fetaost

 

Sennepsdressing
6 spsk olie
4 spsk grov sennep
2 spsk honning
2 tsk æblecidereddike
Salt og peber

rødkf2

 

 

  1. Snit rødkål og løg fint og bland det sammen i en skål
  2. Skær dadler, æbler, feta og valnødder i lidt grovere stykker og bland det hele godt med rødkålen
  3. Til sennepsdressingen blandes alle ingredienser og smages til med salt og peber
  4. Hæld dressing udover salaten og bland godt. Lad den evt. stå lidt på køl inden servering

 

ÅRETS MEST SETE DESSERT – HJEMMELAVET COOKIE DOUGH IS

Ingredienser (1 – 1.5 l. is):
Vaniljeis: Find opskrift og fremgangsmåde her
Vi tilsatte ca. 70 g. chokolade til vaniljeisen

Cookie dough: Lav ca. 1/3 af opskriften her, eller gør ligesom os og lave hele portionen, rul det til en pølse og opbevar resten i fryseren til senere brug ;-)

coci1

 

Med ismaskine

  1. Hæld den flydende is-masse i ismaskinen sammen med den hakkede chokolade og lad det køre til den er blevet lidt stivere
  2. Tilsæt derefter cookie dough stykker og kør den lidt længere tid hvorefter massen hældes i en beholder (der kan gå i fryseren), her skal den stå til den har fået den rette konsistens
Uden ismaskine
  1. Hæld den flydende masse i en beholder og stil den i fryseren.
  2. Rør i den hver halv time indtil rette konsistens (1 par timer), og når den er blevet lidt fastere tilsættes cookie dough stykkerne. Her er det vigtigt at massen ikke er for flydende så vil al cookie doughen nemlig bare falde til bunden og det gider vi jo ikke ;-)
  3. Når den rette konsistens er nået behøver man ikke at røre mere, så passer den sig selv i fryseren

 

ÅRETS MEST SETE FROKOST RET – HYTTEOSTSALAT MED LAKS OG ASPARGES

Ingredienser (4 personer):
200 gram laks
7 asparges
450 gram hytteost
1 dl græsk yoghurt
1/2 dl hakket persille
salt og peber
hyttel3

 

  1. Bræk enderne af aspargesene og skær dem i små stykker. Skær også laks i mindre stykker
  2. Bland yoghurt, hytteost og persille sammen i en skål
  3. Tilsæt asparges og laks
  4. Smag til med salt og peber

 

 Vi glæder os til år 2014 og er spændte på at se hvad det byder på :-)

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Olivia Aaberg 2 januar, 2014 at 20:36

    Dejlige ting i har opnået i løbet af året;), jeg håber at jeres 2014 bliver fyldt med endnu flere overraskelser!<333

    // brianstormbyolivia.blogspot.dk

    • Reply Twin Food 4 januar, 2014 at 23:15

      Mange tak, Olivia :) Vi ønsker også dig et godt nytår!

      KH

    Skriv en kommentar