10 HVERDAGSRETTER PÅ UNDER 30 MIN –
Anbefalinger, Nemme hverdags retter

10 HVERDAGSRETTER PÅ UNDER 30 MIN

Vi er vilde med de nemmere hverdagsretter, der tit er på menuen i løbet af ugen, hvor vi ikke har det store overskud, til at lave avancerede retter. Derfor har vi samlet 10 af vores bedste opskrifter, her fra bloggen, på hverdagsretter, der ikke burde tage meget længere tid end 30 min at lave :-) Og derudover kræver opskrifterne heller ikke mange eller nogle vilde ingredienser.

 

ÆRTE/SPINAT SUPPE MED HYTTEOST OG CASHEWNØDDER

Ingredienser (2 personer)

2 fed hvidløg

1 porre

650 gram ærter (man kan sagtens bruge frosne)

4 store håndfulde frisk spinatblade

2 dåser kokosmælk + evt. en anelse vand

salt og peber

Til toppen: Hytteost, hakkede cashewnødder og purløg

 

  1. Hak hvidløg og skær porre i skiver – svits de to ting i en gryde med olie
  2. Tilsæt ærter (Hvis man bruger frosne ærter, skal disse være tøet op inden de tilsættes) og spinatblade
  3. Rør godt rundt indtil spinatbladene er faldet helt sammen
  4. Kom kokosmælk i og blend det hele til en ensartet masse
  5. Smag til med salt og giv suppen et sidste opkog

 

KOKOSRIS MED GRØNTSAGER, KYLLING OG PEANUTBUTTERSAUCE

Ingredienser (3-4 personer)

250 gram ris

2.5 dl kokosmælk

3.5 dl vand

Salt

300 gram kylling

3 gulerødder

1 rød peberfrugt

  1. Kog risene efter anvisningen på pakken i kokosmælk, salt og vand
  2. Skær kylling ud i mindre stykker og steg dem i en wok, evt. i forskellige thai krydderier som citrongræs, ingefær osv.
  3. Skær gulerødder og peberfrugt i en tynde stave, brug evt. et mandolin jern
  4. Når risen er kogt færdig, blandes den med kylling og friske grøntsager
  5. På toppen tilsættes peanutbuttersauce (se opskrift nedenfor), koriander hakkede cashewnødder, hakket chili og lime

 

Pernutbuttersauce

4 spsk peanutbutter

1 spsk honning

1 tsk hakket ingefær

saft fra 1/2-1 lime

1 tsk soya

evt. lidt vand

 

Til servering: Hakket chili, koriander, lime i både og cashewnødder

  1. Kom peanutbutter og honning i en skål der tåler at gå i mikro-ovnen
  2. Kom skålen i mikro’en og giv den 20-30 sek
  3. Bland de resterende ingredienser i saucen
  4. Smag til om der evt. mangler mere soya, lime eller honning

 

GNOCCHISALAT MED TRANEBÆR OG BLÅ OST

Ingredienser (tilbehør til 3 personer)

2 spsk smør

500 gram gnocchi

1 dl valnødder

1.5 dl tranebær

1 mindre rødløg

3 store håndfulde salat (vi blandede rucola og blandet salatblade)

100 gram blå ost

 

  1. Kom smør på en pande og lad det smelte
  2. Tilsæt gnocchi og steg dem gyldne (10-15 min), tilsæt valnødder når der er ca. 5 min tilbage
  3. Tilsæt tranebær, salat og løg og vend det hele godt rundt på panden
  4. Kom det hele i en skål og kom små stykker blå ost på toppen
  5. Server evt. med mere frisk salat

 

RUGBRØDS VAFFEL SANDWICH

Ingredienser (1 stk.)

2 skiver tyndt skåret rugbrød

1 spsk oliventapanade

1 spsk pesto

1 lille håndfuld salat

4 skiver salami

3 skiver ost (fx. cheddar)

  1. Kom pesto på den ene skive rugbrød og oliventapanade på den anden skive
  2. Kom derefter salat på den ene skive, derefter salami og ost
  3. Læg de to skiver rugbrød sammen og kom dem i toasteren i ca. 5 min (indtil den er blevet gylden)
  4. Hvis man ikke har en toaster, kan man komme sandwich’en i ovnen.

 

QUESADILLA MED AVOCADO, ÆG OG SERRANO SKINKE

Ingredienser (3 stk.)

3 pitabrød

3 avocadoer

3 mindre håndfulde spinatblade

3 æg

3 skiver serrano skinke

1 frisk mozzerella

  1. Skær pitabrødene helt over og læg bunden på et stykke bagepapir på en bageplade
  2. Skær avocadoerne i skiver
  3. Kom avocado skiverne på hver pitabrøds-bund
  4. Fordel derefter spinatblade og lav en slags rede i midten, hvor ægget kan være
  5. Slå æggene ud i en skål og “hæld” det derefter i hullet på pitabrødet
  6. Læg en skive serrano skinke henover og derefter frisk mozzerella
  7. Kom pitabrødets top på, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 min, hvorefter de er klar til at blive spist

 

LAKSEWRAPS MED PEBERRODSCREME

Ingredeinser (4 stk.)

Pandekager

4 æg

70 gram grahamsmel

1 lille håndfuld persille

20 gram hørfrø

1/2 dl mælk

1 spsk olie

salt og peber

  1. Bland alle ingredienserse sammen
  2. Varm en pande op med en anelse fedt
  3. Kom ca. 1 dl dej på panden og steg pandekagen gylden på begge sider

 

Peberrodscreme

1 1/2 dl creme fraiche

2 spsk hakket/revet frisk peberrod

en anelse sukker

Salt og peber

  1. Rør alle ingredienserne sammen i en skål
  2. Smag til med sukker, salt og peber (hvis man har tid kan man med fordel lade cremen trække lidt inden den skal bruges, så peberrodssmagen kan komme mere til udtryk)

 

Fyld

2-3 spsk peberrodscreme (se ovenfor)

2 avocadoer i skiver

3/4 agurk i stave

4 små håndfulde salat

200 gram røget laks

Spirer (vi brugte hvidløgsspirer)

  1. Tag en pandekage og fordel peberrodscreme på den
  2. Kom derefter salat, avocado og laks oven på
  3. Læg lidt agurk i midten og kom lidt spirer på toppen
  4. Rul pandekage sammen, og rul den evt. stramt ind i noget film og lad dem sætte sig lidt i køleskabet inden de skæres over eller spises som de er :-)

 

FRISKE FORÅRSRULLER MED PEANUTBUTTER SAUCE

Ingredienser (ca. 2 personer)

Forårsruller

Rispapir

Agurk

Avocado

Kylling

Tomater

Mango

Sukkerærter

Bønnespirer

 

Peanutbutter sauce

1 dl panutbutter

2-3 spsk soya

Saft fra 1 lime

1-2 tsk hakket ingefær

Ca. 3 spsk mælk (eller vand)

  1. Bland alle ingredeinserne sammen i en blender eller en skål
  2. Vendt med mælken og kom den i lidt efter lidt, til konsistensen er god
  3. Smag til om der mangler lime og/eller soya
  4. Lav forårsrullerne ved først at komme rispapiret i lidt vand (ca. 10 sek)
  5. Fordel derefter det ønskede fyld på rispapiret, pak forårsrullen sammen og dyp den i peanutbutter saucen

 

PAD THAI MED KYLLING

Ingredienser (ca. 3 personer)

300 gram kylling

3 æg

ca. 2 cm ingefær

2 fed hvidløg

4 forårsløg

1-2 tsk hakket chili

3 spsk fiskesauce (det er noget man ikke skal lugte til, for føj hvor det lugter, men det smager fint ;-))

8 spsk soya

300 gram risnudler

Til servering: 1 bakke bønnespirer, 1 håndfuld hakkede peanuts, lidt flere hakkede forårsløg, stærk chilisauce, et par skiver citron/lime

 

  1. Hak hvidløg, chili og ingefær fint – hak også forårsløg groft
  2. Skær kyllingen ud i ønskede størrelser
  3. Kom risnudlerne i en skål og hæld kogende vand over dem (når vandet er lunkent gentages dette, hæld vandet fra når risnudlerne virker næsten færdige)
  4. Hæld lidt olie i wok’en og kom hvidløg, chili og ingefær på når den er varm
  5. Tilsæt kylling til panden og steg den næsten færdig
  6. Tilsæt æggene til den ene side af wok’en og lad dem stege lidt, hak dem derefter i stykker, så der kommer små æggestykker i retten – bland dem godt sammen med kyllingen og de andre ting i wok’en
  7. Tilsæt de næsten færdig kogte nudler og derefter soya og fiskesauce (her kan man smage til ift. om der skal mere i)
  8. Vend det hele godt rundt og lige inden servering vendes de groft hakkede forårsløg i
  9. Kom pad thai’en i en skål og drys med bønnespirer, hakkede peanuts, lidt citron saft, stærk chili sauce og evt. lidt mere hakket chili

 

AUBERGINE BURGER

Ingredienser (4 stk)

250-300 g hakket oksekød

1  aubergine

Lidt olie og hvidløg

1 lille gulerod

1 lille løg

4-6 soltørrede tomater

Friske spinatblade

 

  1. Skær auberginen i ca. 1 cm tykke skiver og gril dem på en pande med lidt olie og hvidløg
  2. Skær gulerod, løg og soltørrede tomater i mindre skiver
  3. Form kødet til 4 lige store stykker og steg dem som ønsket
  4. Saml’ burgeren med en grillet aubergine i bunden med grøntsager og en bøf ovenpå og til sidst en grillet aubergine mere – lav alle 4 burgere således og spis :)

 

SPAGHETTI CABONARA A LA TWIN FOOD

Ingredienser (2-3 personer):

Pasta til 2-3 pers.

150 gram serrano skine og/eller chorizo skiver

1 rødløg

2 fed hvidløg

6-7 store svampe

1 dl hvidvin

3 æg

1/2 dl mælk

1 dl revet parmesan

Persille

Salt og peber

 

  1. Hak løg, hvidløg og persille og skær serrano skinke, svampe og chorizo i mindre stykker 
  2. Kog pasta efter anvisning på pakken
  3. Kom lidt olie på en pande og svits løg og hvidløg
  4. Tilsæt derefter svampe steg dem indtil det meste af væden er forsvundet
  5. Serrano skinke, chorizo puttes på panden og steges nogenlunde sprødt
  6. Kom derefter hvidvin på panden og lad det simre i et par minutter
  7. I en skål for sig blandes æg, mælk og parmesan – pisk det godt sammen
  8. Når pastaen er færdig tilsætte dennne til panden med chorizo og serrano skinke – vend det godt rundt
  9. Tilslut tilsættes ægge-massen. Vend pastaen rundt indtil man kan fornemme at æggemassen stivner
  10. Server på tallerkner og kom hakket persille, salt og peber over
tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Bine 30 januar, 2017 at 13:18

    Virkelig mange lækre retter! Jeg vil helt sikkert vende tilbage til dette indlæg, næste gang jeg skal lave madplan! :D

    • Reply Twin Food 31 januar, 2017 at 15:33

      Det er vi glade for at høre – god fornøjelse :-)

  • Reply Maria 5 februar, 2017 at 16:50

    Øh rugbrøds sandwichen ligner nærmere en der har været i et vaffeljern, er det ikke et billede af opskriften?

    • Reply Twin Food 11 februar, 2017 at 16:20

      Det har den også, det er også beskrevet i opskriften, vi har nogle vaffeljern til vores “toaster” :)

  • Reply Signe 9 februar, 2017 at 11:35

    Skønt med “fast food”. :)
    Er fan af hurtig-tilberedt mad. Især på travle hverdage. Eller, faktisk også i weekenden. Er vist i virkeligheden bare mest til hurtig-mad. I hvert fald når det er mig selv der skal kokkerere… :)

    • Reply Twin Food 11 februar, 2017 at 16:19

      Vi er helt enige – i weekenden må maden også nogle gange være nem ;-)
      God weekend!

    Skriv en kommentar