FLADBRØD PÅ PANDEN –
Hovedretter, Kylling, Nemme hverdags retter, Snacks

FLADBRØD PÅ PANDEN

Disse fladbrød blev lavet til aftensmad en aften i det italienske! Vi gjorde meget ud af, at maden skulle være let og overskuelig – efter en hel dag ved poolen er der underligt nok ikke særlig meget man kan overskue, hehe. 1 times tid inden vi skulle spise blev dejen til brødene lavet og så passede det perfekt med, at man kunne sidde og nyde et glas koldt hvidvin på terrassen imens. Fladbrødene kan sagtens fungerer som en snack, hvor man fx laver noget pesto eller aioli til. Vi valgte at spise dem til aftensmad, hvor vi kom forkelligt fyld på. På nogle kom der tun rørt op med en dressing og frisk basilikum – som vi havde købt på et kæmpe marked i Firenze. På nogle andre kom der tomatsauce, tandoori (og Ja – selvfølgelig tog jeg lidt af mit ynglings krydderi med til Italien ;) ) stegt kylling, soltørrede tomater (som også var købt på markedet) og ruccola. Virkelig en overskuelig og nem aftensmad!

 

Ingredienser (giver 8. Stk):

30 gram gær (eller én pose tørgær)
1 tsk salt
350 ml vand
500-550 gram hvedemel (erstat evt. lidt af det med en grovere type mel)
  1. Rør gæren ud i vandet
  2. Tilsæt salt med mel og ælt det hele rigtig godt sammen – brug evt. en røremaskine.
  3. Lad den hæve et lunt sted i mindst 1 time
  4. Del dejen i 8 lige store stykker og brug en kagerulle til at rulle dem ca. ½ cm tykke
  5. Tænd en pande og læg dejen på. Vend den først når den begynder at boble på overfladen.
  6. Giv brødene et par minutter på hver side – eller indtil de har fået en flot farve
  7. Spis brødene med dip eller kom lidt forskelligt fyld på, så det bliver en slags mini-pizza.
tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Michelle-Marie 29 juli, 2012 at 12:08

    Det ser også vildt lækkert ud :)

    Mvh. Michelle-Marie

    • Reply Laura og Christine 30 juli, 2012 at 08:12

      Tusind tak Michelle-Marie. Og sikke nogle flotte ting du fik lavet i går! :)

  • Reply A + K = ♥ 29 juli, 2012 at 14:17

    De ser gode ud – kunne være det skal være den opskrift jeg giver mig i kast med – går lidt og roder med en idé med noget hjemmelavet fladbrød, oksekødsspyd, guacamole, tzaziki og grønt som sommeraftensmad snarest (:

    – Anne

    • Reply Laura og Christine 30 juli, 2012 at 08:13

      Hehe, det lyder som en fuldstændig fantatisk opskrift! Lad mig høre hvordan det hele smager sammen når den er lavet :)

  • Reply Helle 30 juli, 2012 at 13:40

    Hold nu op de ser godt nok lækre ud! Specielt med aioli til, mums :)

    • Reply Laura og Christine 31 juli, 2012 at 07:44

      Ja er også sikker på at aioli ville gøre det smadder godt til disse brød :)

  • Reply Sofie 8 oktober, 2017 at 19:03

    Kan man lave dejen aftenen før? :-)

    • Reply Twin Food 8 oktober, 2017 at 19:13

      Hej Sofie,
      Det vil vi godt mene at du kan.
      Lad evt. dejen stå i køleskabet og tag den ud en times tid inden du skal lave brødene, så dejen kan få stuetemperatur :-)

  • Reply Mie 2 maj, 2018 at 10:27

    Hej. Er brødene fryseegnet? :)

    • Reply Twin Food 3 maj, 2018 at 06:32

      Hej Mie,
      Det kan du sagtens, de skal dog lunes igen efter optøning :-)!

    Skriv en kommentar