Da Laura var et semester i San Diego sidste efterår, fik hun øjenene op for hvor godt Pad Thai smagte. Vi er selvfølgelig godt klar over at det smager bedst ved de små Thailandske køkkener midt på gaden, men den i San Diego var nu heller ikke værst ;-)! Laura’s kæreste har tilbragt meget tid i Thailand og var med da denne ret skulle laves. Det er faktisk en ret med simpel ingredienser, men som bare smager vildt godt! Vi valgte at lave en Pad Thai med kylling på vores grill, da der hører en wok med til den. Det fungerede vildt godt, da vi fik den meget varme wok, som er nødvendig ved denne ret. Retten i sig selv tager ikke lang tid og lave, og man kan nemt lave en stor portion og på den måde have aftensmad til to aftenen. Kyllingen kan sagtens erstattes af rejer eller grøntsager, hvis man ønsker den vegetarisk :-) (Scroll down for english version)
Ingredienser (ca. 3 personer)
300 gram kylling
3 æg
ca. 2 cm ingefær
2 fed hvidløg
4 forårsløg
1-2 tsk hakket chili
3 spsk fiskesauce (det er noget man ikke skal lugte til, for føj hvor det lugter, men det smager fint ;-))
8 spsk soya
300 gram risnudler
Til servering: 1 bakke bønnespirer, 1 håndfuld hakkede peanuts, lidt flere hakkede forårsløg, stærk chilisauce, et par skiver citron/lime
- Hak hvidløg, chili og ingefær fint – hak også forårsløg groft
- Skær kyllingen ud i ønskede størrelser
- Kom risnudlerne i en skål og hæld kogende vand over dem (når vandet er lunkent gentages dette, hæld vandet fra når risnudlerne virker næsten færdige)
- Hæld lidt olie i wok’en og kom hvidløg, chili og ingefær på når den er varm
- Tilsæt kylling til panden og steg den næsten færdig
- Tilsæt æggene til den ene side af wok’en og lad dem stege lidt, hak dem derefter i stykker, så der kommer små æggestykker i retten – bland dem godt sammen med kyllingen og de andre ting i wok’en
- Tilsæt de næsten færdig kogte nudler og derefter soya og fiskesauce (her kan man smage til ift. om der skal mere i)
- Vend det hele godt rundt og lige inden servering vendes de groft hakkede forårsløg i
- Kom pad thai’en i en skål og drys med bønnespirer, hakkede peanuts, lidt citron saft, stærk chili sauce og evt. lidt mere hakket chili
PAD THAI WITH CHICKEN
Ingredients (about 3)
300 grams of chicken
3 eggs
approx. 2 cm ginger
2 cloves of garlic
4 spring onions
1-2 tsp chopped chilli
3 tablespoons fish sauce
300 grams of rice noodles
For serving: 1 tray bean sprouts, 1 handful chopped peanuts, a little chopped spring onions, chilli sauce, a few slices of lemon/lime
- Chop garlic, chilli, spring onions and ginger
- Cut chicken into desired sizes
- Add rice noodles to a bowl and pour boiling water over (when the water is lukewarm repeat this step once more, drain when the rice noodles seem almost finished)
- Pour a little oil in a wok and add garlic, chilli and ginger when it is hot
- Add the chicken to the pan and fry it a couple of minutes (to it is almost done)
- Add the eggs to one side of the wok and let them cook a little, then chop them into small pieces and mix them well with the chicken and the other things in the wok
- Add the almost complete cooked noodles to the wok, then soy sauce and fish sauce
- Turn it all around and add chopped spring onions right before serving
- Place the pad thai dish in a bowl and sprinkle with bean sprouts, chopped peanuts, a little lemon juice, chilli sauce and maybe a little more chili
11 Kommentarer
Det er lidt pudsigt med den fiskesauce, hvordan ved man om den er ok, når den lugter så dårligt?
Kh.
Anne-Marie
Ja det har du ret i, men mon ikke det er en af de ting, der kan holde sig rigtig længe :)
KH
pad thai er det eneste jeg bestiller, når jeg skal ha thai takeaway!
fedt med en så simpel opskrift – der plejer jo også at være tamarind i pad thai, men mon ikke man også kan klare sig uden :)
Det smager jo også bare så godt :)
Vi kan hvert fald klare os uden, måske nogle ikke kan ;) hehe.
Ej hvor lyder det bare lækkert. Det er noget der skal prøves af – og tak for tippet med fiskesaucen ;)
Mange hilnser
Nadja – http://sunderehverdag.dk
Tak og god fornøjelse ;)
I burde prøve at komme hvidkål i retten. Brun den inden kødet. Det smager helt fantastisk, og giver på sammetid mere grønt i retten ;-)
Knus Nanna
God idé – det må vi prøve næste gang :)!
[…] Pad thai med kylling ★ Portobello […]
[…] PAD THAI MED KYLLING […]
[…] PAD THAI MED KYLLING […]