VORES BUD PÅ DE BEDSTE COOKIES –
Bagværk, Cookies, Desserter, Søde sager

VORES BUD PÅ DE BEDSTE COOKIES

I tirsdags havde min veninde og jeg “find-opskriften-på-den-bedste-cookie-dag”. Vinderne blev disse cookies, som simpelthen var så gode, at vi begge blev ved med at sige “hold da op de smager godt”. De er lige tilpas sprøde på overfladen og lige tilpas bløde i midten, vi var helt solgte :-)! Selvom du har fundet din bedste cookie-opskrift, vil jeg anbefale at du også prøver denne, det fortjener den altså. Opskriften til disse cookies er fundet på New York Times (se link længere nede), jeg har lavet opskriften om, så den er i gram og ud fra dette har jeg rundet lidt op eller ned. Nedenfor kan i se opskriften jeg kom frem til og brugte. Det sjove ved disse cookies er, at dejen gerne skal hvile i 24-72 timer – er slet ikke klar over hvad det gør med cookies’ne, og om det overhovedet gør noget!? Jeg bagte lidt forskellige portioner, én hvor de slet ikke nåede at hvile, én hvor de havde hvilet i 24 timer og én hvor de havde hvilet i 48 timer. Hvis jeg skal være helt ærlig, er jeg ikke sikker på, at jeg vil kunne smage forskel på cookies’ne, men måske var det fordi jeg bare var så overrasket over hvor godt de smagte hver gang. Jeg tror ikke jeg kan lade dejen stå og hvile – og hvem finder ud af 72 timer inden, at de har lyst til cookies?!

 

Ingredienser (giver ca. 12 stk):

Inspiration: makinglifedelicious
240 gram mel
3/4 tsk salt (hvis man godt kan lide de er salte kom 1 tsk salt i)
140 gram smør
145 gram brun farin
115 gram sukker
1 1/2 tsk vaniljepulver
1 æg
1/2 tsk natron
1 tsk bagepulver
150 gram chokolade (bland fx mørk- og lyschokolade)
(evt 100 gram hakkede hasselnødder)

  1. Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
  2. Tilsæt æg og rør godt rundt igen
  3. Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel – rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
  4. Vend hakket chokolade og evt hakkede nødder i dejen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer)
  5. Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud* (hvis de ønskes store, så lad dem veje 85 gram hver og hvis de ønskes mellem lav dem 70 gram hver (man får 12 stk hvis man lader dem veje 70 gram hver, måske 13 hvis man ikke spiser noget af dejen :-)))
  6. Bag dem i ovnen ved 175 grader (over – undervarme) Store: Skal have 17 min, mellem skal have 16,5 min
  7. Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist – hvor de skal køle af i 10 min
  8. Tag derefter cookies’ne af og lad dem køle helt af på risten
* Jeg kunne have 6 stk på en bageplade
tidligere indlæg næste indlæg

58 Kommentarer

  • Reply Heidi Kokborg 6 oktober, 2012 at 13:18

    Hvor ser de fine og lækre ud! :)

  • Reply Louise 6 oktober, 2012 at 14:22

    Uhh, det er vist de samme som dem jeg lavede for ikke så lang tid siden. De er bare så gode!

  • Reply Anne au Chocolat 6 oktober, 2012 at 15:13

    Kære Laura,
    Hvor ser de indbydende lækre ud. Nu kan jeg ikke tænke på andet :-)

    Kh Anne

    • Reply Laura og Christine 6 oktober, 2012 at 21:10

      Tak søde Anne. Har set at du også har nogle lækre cookies jeg må prøve ved lejlighed :-)!

  • Reply Chanette 6 oktober, 2012 at 15:20

    Tak for tirsdagshygge med smagsprøver på flere forskellige slags cookies, Laura :) Jeg vil gerne skrive under på, at de her virkelig ER verdens bedste cookies!

    • Reply Laura og Christine 6 oktober, 2012 at 21:11

      Så lidt søde, Nelle! Giver gerne en omgang cookie-hygge igen ;-)!

  • Reply Frida 7 oktober, 2012 at 14:23

    Verdens bedste cookies-Det lyder lovende! Elsker selv at eksperimentere med især cookies, der er så mange tips og tricks :) Har også lige set en opskrift der udskifter smør med olie, det kunne også være interessant at prøve..
    – Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk

    • Reply Laura og Christine 7 oktober, 2012 at 17:10

      Hehe ja! Det har jeg også set opskrifter med, det lyder spændende! De her var virkelig gode :)

  • Reply taburetten 7 oktober, 2012 at 17:50

    Mums, de ser så lækre ud…. Så blev jeg lige total kagesulten….ØV!!

  • Reply Vinnie 7 oktober, 2012 at 18:36

    Super sej opskrift :)
    Bliver jo nød til at tjekke om det nu er verdens bedste :D Det lover umiddelbar meget godt.

    • Reply Laura og Christine 7 oktober, 2012 at 19:51

      Ja det synes jeg også du skal tjekke – lad mig endelig vide hvad du synes om dem! :-)

  • Reply Anonymous 8 oktober, 2012 at 12:40

    Jeg bagte dem i går, og de er virkelig gode :)
    Forstår dog ikke helt hvorfor der skal natron i.

    • Reply Laura og Christine 8 oktober, 2012 at 17:13

      Er glade for du synes om dem! Det var egentlig fordi det stod i opskriften og så har jeg læst mig til at det gør noget ved holdbarheden og kan gøre skorpen ekstra sprød – så tænkte jeg ligeså godt kunne komme det i ;-)!

  • Reply Anonymous 9 oktober, 2012 at 17:17

    Kan man godt mlxe det i hånden? :)

    • Reply Laura og Christine 9 oktober, 2012 at 21:08

      mmh, det kan du nok godt, ville bruge et piskeris :-)! Bare så for at pisk smør og sukker godt sammen og ellers bare følg fremgangsmåden – er sikker på de nok skal smage godt! ;-)

  • Reply Lise B 9 oktober, 2012 at 21:57

    Det er så ikkr iorden det der, de ser så super lækre ud :)

    Lise
    http://lisepaasu.blogspot.com

    • Reply Laura og Christine 10 oktober, 2012 at 10:16

      Hehe, du skulle prøve og lave dem, Lise – de er så lækre ;-)

  • Reply TrineK 10 januar, 2013 at 09:56

    De blev bagt i går, og hold op hvor er de gode – Hopper på vognen og siger DE BEDSTE COOKIES :-)

    Tak for en god opskrift.

    • Reply Laura og Christine 10 januar, 2013 at 11:22

      Hehe hvor er du sød Trine. Dejligt at de også faldt i god jord hos dig ;-)
      Tusind tak!

  • Reply Frederikke 7 februar, 2013 at 13:45

    Jeg har lige bagt dem – mmh, hvor er de gode!

    • Reply Twin Food 7 februar, 2013 at 16:52

      Dejligt at høre, Frederikke :-)
      Vi bagte også en omgang i forgårs, de er så lækre ;-)

  • Reply Julie 20 april, 2013 at 17:18

    Hejsa søde piger:)
    Virkelig lækker blog i har, en stor kilde til meget inspiration;-)
    Da jeg lavede disse cookies, var jeg lidt i tvivl om de havde fået nok da tiden var gået g de skulle ud af ovnen, for de var stadig meget flydende. Men jeg fulgte opskriften og tog sem ud og lagde dem på en rist – og 10 min. senere var de helt perfekte og sprøde udenpå og stadig dejligt bløde indeni:-D
    Keep up the good work:)

    • Reply Twin Food 21 april, 2013 at 08:13

      Tusind tak for din søde kommentar :)! Dejligt at de blev gode, det er nemlig tit svært med cookies når man næsten ikke føler de er bagt, når man tager dem ud ;)
      Rigtig god søndag!

  • Reply Merete 21 april, 2013 at 23:00

    De ser jo fantastiske ud :-). Ved I hvor længe de kan holde og hvordan man opbevarer dem bedst?

    • Reply Twin Food 22 april, 2013 at 20:05

      Hej Merete! Du kan tro de også er fantastiske! Vi plejer at opbevarer dem et tørt sted i en lufttætbeholder – vi tror sagtens de kan holde sig en uge (hvis man kan holde fingrene fra dem ;-))

  • Reply Christina 6 juli, 2013 at 14:07

    Jeg har bagt de her cookies ret (som i MANGE) mange gange efterhånden, og bliver bare nødt til at sige TAK for opskriften – I har beriget mit liv ;)

    • Reply Twin Food 7 juli, 2013 at 10:23

      Skønt, Christina – vi er også tosset med dem, men dejligt at vi ikke er de eneste ;)

  • Reply En pose blandende bolsjer | 20 september, 2013 at 08:24

    […] skuffet! Af dem vi altid vender tilbage til derhjemme vil jeg især fremhæve rødbedesalaten og cookies. Sidstnævnte er kæresten fuldstændig pjattet med! Også denne blog har jeg fulgt næsten fra […]

  • Reply Maj 12 november, 2013 at 19:39

    De er super lækre og laver dem en del!
    Men det er som om at mine hver anden gang bliver forskellige i konsistensen.
    Lavede dem igår, men når de kommer i oven flyder de fuldstændig ud og dejen er også mørkere end den plejer? Er der en forklaring på dette? Hvad gør jeg galt? ;)
    Eller helt fantastisk mad-blog!

    • Reply Twin Food 13 november, 2013 at 17:44

      Ja vi er også vilde med dem!! :)
      Hmm det lyder mærkeligt, vi kan ikke rigtig sige hvad der går galt siden at de hver 2. gang er “korrekte”, ved ikke om du bruger anderledes sukker/smør/mel. Det er meningen at man kun skal sætte “klumper” på bagepapiret, da de vil flyde meget ud, men farven kan vi ikke helt hjælpe med – desværre :)
      Vi håber næste gang går lidt bedre ;)
      KH

  • Reply Asta 5 december, 2013 at 17:48

    hej har lige lavet nogle! – med få justeringer. Jeg brugte kokosolie istedet for smør og kun 100g. Jeg lavede dem også til chokolade-cookies, så jeg puttede kakao i. derudover brugte jeg også valnødder! WOW de var gode! Har en til plade i oven nu! ;D
    Tak for den skønne opskrift.

    • Reply Twin Food 8 december, 2013 at 11:59

      Hej Asta.
      Hvor lyder det bare lækkert! Det må vi eksperimentere med næste gang :)
      KH

  • Reply Kæmpe cookies. | carolinethorsfelt 11 september, 2014 at 09:03

    […] om hvordan man bager usundt googlede jeg: “Verdens bedste cookies” bum bum. Jeg fandt denne opskrift, og de to tøser har en fantastisk blog, som jeg før har lavet ting fra, så overlod alt […]

  • Reply Louise 28 oktober, 2014 at 11:31

    Hvad for noget chokolade brugte i? Synes det er en jungle i forhold til hvor mange procenter og hvad der er godt til bagning

    • Reply Twin Food 29 oktober, 2014 at 09:44

      Vi bruger en 70-80% mørk chokolade, men hvis ikke du vil have smagen for kraftig, så tag en med lidt mindre procenter :)!

  • Reply Katja 3 juni, 2015 at 21:14

    Jeg vil prøve at lave disse. De skal i et glas og gives som værtindegave. Derfor bliver jeg nødt til at lave dem mindre for at de kan komme ned i glasset .
    så er spørgsmålet bare hvor lang tid de skal have i ovnen når nu jeg laver dem mindre

    • Reply Twin Food 4 juni, 2015 at 09:05

      Det lyder som en rigtig god idé.
      Det er lidt svært med bagetiden, specielt når vi ikke helt ved hvor store du laver dem :) Prøv at start med 10 min. og vurdér herefter. Cookien skal være let bagt på toppen, men de vil være bløde når du tager dem ud og blive hårde efter de er afkølet :) Hvis ikke de bliver hårde kan du godt smide dem et par minutter ekstra i ovnen, men det kan du først rigtig vurdere når de er kølet helt af. Vi håber det lykkeds og så skal du lige være opmærksom på at de flyder ud ;)

  • Reply Isabella 26 august, 2015 at 07:56

    Jeg har aldrig været stor fan a cookien indtil jeg prøvede hjemmebagte. Og de her er de bedste! Det er langt over et år siden jeg så opskriften første gang og bruger kun denne opskrift når der skal bages cookies. Til gengæld har jeg efterhånden prøvet at lave dem en del gang dog i forskellige versioner med kanel, nødder, kaffe, Smarties osv osv alt efter lejlighed, lyst og ideer.
    Tænk at cookies skulle gå fra at være noget kedeligt noget (købe cookies) til at være min favorit ting at bage og spise udelukkende på grund af denne opskrift. ^^
    Og generelt dejlig blog, med gode opskrifter. Kigger ofte herind for inspiration.

    – Isabella

    • Reply Twin Food 26 august, 2015 at 10:05

      Kære Isabella
      Tak for din søde kommentar, hvor er det dejligt at høre!! :)
      Hos os er dette også den faste cookie opskrift, og vi elsker den. Det lyder så lækkert med både kaffe og kanel, det må vi prøve til juletid, der er kanel altid et hit ;)

  • Reply Britt 27 august, 2015 at 21:21

    Den her opskrift er blevet min ynglings opskrift… Nøj hvor smager de bare himmelsk. Og så er de nemme at lave. Har bagt dem 6 gange på en måned. Kan ikke lade være og er blevet afhængig af dem.. TAK! :o)

    • Reply Twin Food 28 august, 2015 at 10:58

      Tak, hvor er du sød! Vi er også ville med dem og skal selv have sat en portion over i dag – de er altid et hit :)!

  • Reply Camilla 22 september, 2015 at 17:12

    De ser alt for lækre ud! Lige inden jeg begiver mig ud i at bage dem, vil jeg lige sikre mig, om I har brugt vaniljepulver eller vaniljesukker? Det er jo ikke helt ligegyldigt i forhold til smagen :-)

    • Reply Twin Food 28 september, 2015 at 14:32

      Hej Camilla,
      Vi har brugt vaniljepulver, som der står i opskriften :)

  • Reply Ilina 22 oktober, 2016 at 09:37

    Meget velsmagende og tak for opskrift.
    Det eneste som jeg har bemærkning til at vores cookies blev flade og chokostykkerene var smeltet ind i dejen.
    Har du en tip om hvordan vi kan få den crunchy look med hele chokolade stykker?

    • Reply Twin Food 24 oktober, 2016 at 19:43

      Velbekomme – vi er selv helt vilde med dem :-)
      Måske chokolade stykkerne skal være lidt større, så er de hvert fald længere om at smelte i ovnen,

  • Reply Camilla 31 oktober, 2016 at 17:02

    Virkelig nogle gode cookies! Jeg har noget dej tilbage, og jeg tænkte på om i har erfaring med at putte denne dej i en vaniljeis, og lave cookiedough is?

  • Reply Henriette 30 januar, 2017 at 07:01

    De var fantastiske 🙂 ved du om dejen kan fryses?

    • Reply Twin Food 31 januar, 2017 at 15:32

      Det kan den uden problemer :-)

  • Reply Henriette Vuijk 30 januar, 2017 at 12:42

    De er super lækre🙂 hvor lang tid kan de holde i en kagedåse? Har lavet for meget dej så overvejer at fryse resten. Har du erfaring med det? Hilsen fra Henriette

    • Reply Twin Food 31 januar, 2017 at 15:33

      Hov, vi fik vidst svaret dig før, men vi vil anbefale at fryse dejen og ikke de bagte cookies, de kan formentlig holde sig en uges tid ;-)

  • Reply Charlotte 27 februar, 2017 at 14:33

    Hej.
    Jeg skal bare have skåret ALT ud i pap, så to spørgsmål.. Skal smørret være smeltet eller blødt? Og kan man bruge vaniljesukker eller skal det være pulver?

    • Reply Twin Food 1 marts, 2017 at 20:26

      Helt iorden,
      Smørret skal være blødt. Man kan godt bruge vaniljesukker, men i og med at det er sukker og ikke pulver vil vaniljen ikke være ligeså koncentreret :-)

  • Reply Betina 28 februar, 2017 at 09:30

    Hej!
    Har I erfaring med at bruge rørsukker i stedet for almindelig sukker? De ser dælme lækre ud!
    Mvh. Betina.

    • Reply Twin Food 1 marts, 2017 at 20:26

      Det har vi aldrig prøvet, men mon ikke det sagtens kan gå :-)
      og tusind tak!

    Skriv en kommentar