SQUASH KAGER MED CHOKOLADE –
Bagværk, Søde sager

SQUASH KAGER MED CHOKOLADE

Måske i synes squash lyder som en lidt sjov ingrediens, men det må simpelthen ikke holde Jer fra at prøve de her kager. Der bliver jo ofte lavet squash brød, og af en eller anden grund er de her kager også helt fantastiske. Vi har faktisk også prøvet at lave en squash brownie. Selvom de her ligner cookies, er de ikke sprøde, men mere bløde ligesom de her Chocolate crinkle cookies. Så det er altså meningen at konsistensen skal være blød hvis man er i tvivl. Inden de bages i ovnen rulles de i flormelis hvilket gør overfladen en anelse knasende :-). Af nødder har vi tilsat mandler, men man kan selvfølgelig i stedet tilsætte andre nødder; hasselnødder, valnødder, pecan, osv..

Ingredienser (10-15 stk.)
Inspiration: Tasty Kitchen
170 g. hvedemel (måske lidt ekstra)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 tsk. kanel
40 g. kakao
5 spsk. usaltet blødt smør
1-2 tsk. vaniljesukker
100 g. brunt farin eller brunt rørsukker
150 sukker
1 æg
1 cup revet squash
80 g. hakkede mandler
100 g. hakket chokoladeFlormelis
  1. Bland smør, vaniljesukker, brunt farin og sukker i en skål med en mixer
  2. Tilsæt æg og den hakkede squash og bland forsigtigt indtil massen er ensartet
  3. Tilsæt mel, bagepulver, salt, kanel og kakao og bland også dette forsigtigt i massen. Dejen skal være rimelig fast i det – man skal kunne lave kugler uden de flyder for meget ud. Man kan tilsætte ekstra mel, til de er nemmere at arbejde med
  4. Til sidst blandes de hakkede mandler og den hakkede chokolade i
  5. Hæld lidt flormelis i en skål og form kugler af dejen, der vendes i flormelis’en
  6. Læg kuglerne på en bageplade med rimelig afstand i mellem – de flyder nemlig ud
  7. Bag dem i ovnen ved 175 grader (alm. ovn) i 15-20 min. (afhængig af størrelsen)

 

tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply louiogbearnaisen 17 januar, 2013 at 11:22

    Er fuldstændig afhængig af squash i ALT – hvilket irriterer kæresten grænseløst ;) Ikke engang chokoladekagen er hellig mere!, så nu har jeg fået et forbud mod squash i søde sager det næste stykke tid. Men de ser dælme gode ud de kager. Måske man lige skulle snige lidt squash ind….

    • Reply Laura og Christine 18 januar, 2013 at 09:10

      Haha, synes ikke det er en tydelig smag, så hvis han ikke ser det – og du ikke siger det – finder han sikkert aldrig ud af det ;-)! Og det er da kun et plus med lidt sundt i kagerne!! :)

  • Reply Anonymous 17 januar, 2013 at 22:11

    Åhh hvor se de gode ud. Kan i sige hvor mange gram eller dl squash man skal bruge ?
    Tak for en fantastisk inspirerende blog !

    Marianne

    • Reply Laura og Christine 20 januar, 2013 at 11:40

      Hej Marianne! Det svarer til 180-200 g squash :-) vi er glade for du kan lide bloggen!
      God søndag ;-)

  • Reply Frk. Kræsen 17 januar, 2013 at 23:34

    Det lyder som en spændende – om end lidt speciel – kombination. En som med andre ord burde prøves, så snart som muligt. De ser lækre ud!

  • Reply Lea 16 september, 2017 at 19:16

    De smager super godt, men der er utrolig meget sukker i synes jeg, og så synes jeg lidt det “sunde” går af dem.
    Kan de desuden fryses ned?

    • Reply Twin Food 19 september, 2017 at 11:40

      Hej Lea,
      Umiddelbart vil vi ikke mene de hører til kategorien “sunde”, men man kan formentlig godt tilsætte mindre sukker – det afhænger meget af hvor søde man forventer kagerne er :-)
      Vi har ikke prøvet at fryse dem og er ikke helt sikre på om det kan ødelægge konsistensen, men mon ikke det godt kan lade sig gøre – måske det kræver en opvarmning, når de er tøet op igen,
      KH

    Skriv en kommentar