Udskriv

VORES BUD PÅ DE BEDSTE COOKIES

Cookies, der er sprøde uden på og bløde i midten - sådan som vi elsker dem!
Forb. tid30 min
Tilb. tid17 min
Ret: Dessert
Køkken: Cookies
Antal: 12 stk

Ingredienser

  • 240 gram mel
  • 3/4 tsk salt (hvis man godt kan lide de er salte, så kom 1 tsk salt i)
  • 140 gram smør
  • 145 gram brun farin
  • 115 gram sukker
  • 1 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 æg
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 gram chokolade (bland fx mørk- og lyschokolade)
  • 100 gram hakkede hasselnødder (kan undlades, eller erstattes med havregryn)

Sådan gør du

  • Rør sukker, brun farin og smør godt sammen med en røremaskine
  • Tilsæt æg og rør godt rundt igen
  • Tilsæt salt, bagepulver, vaniljepulver, natron og mel - rør det sammen på lav hastighed (så der ikke er mel udover det hele)
  • Vend hakket chokolade og evt hakkede nødder i dejen (hvis man har tålmodighed kan man lade dejen hvile i køleskabet i alt fra 1-72 timer)
  • Lav klumper på en bageplade med god afstand, da de flyder meget ud (Vi kunne have 6 stk på en bageplade). Hvis de ønskes store, så lad dem veje 85 gram hver og hvis de ønskes mellem lav dem 70 gram hver. Man får ca 12 stk hvis man lader dem veje 70 gram hver, måske 13 hvis man ikke spiser noget af dejen :-)
  • Bag dem i ovnen ved 175 grader (over - undervarm). Store skal have 17 min, mellem skal have 16,5 min.
  • Når de er færdige tages bagepapiret med cookies over på en rist, her skal de køle af i 10 min
  • Tag derefter cookies'ne af og lad dem køle helt af på risten