Vi har igen været i gang med rocky road og her er endnu en julet udgave med marcipan og lakrids. Vi synes at den hvide chokolade er lækker sammen med lakridsen og marcipanen. Hvis man vil, kan man sagtens tilsætte normal marcipan og også sagtens anden lakrids.
Vi vil foreslå en sød blød lakrids, for at det ikke skal tage for meget smag.
Ingredienser (et fad på 16 x 16 cm)
200 g hvid chokolade
100 g mandler
70 g lakridsmarcipan fra Johan Bülow
ca. 100 g Christmas Chocolate Coated Liquorice lakridskugler fra Johan Bülow
- Smelt chokoladen i en gryde eller i mikroovnen
- Skær marcipanen i mindre stykker og lakridskugler samt mandler i halve
- Rør marcipan, lakridskugler og mandler i den smeltede chokolade til det er blandet godt – gem gerne lidt, der kan pyntes med på toppen
- Kom bagepapir i en form, fordel massen i, pynt og stil det hele i fryseren i mindst en time (tjek at chokoladen er stivnet)
- Skær ud i ønskede bidder og opbevar dem derefter i køleskabet
2 Kommentarer
Tak for en rigtig lækkerbidsken her :D
,
Jeg tror ikke længere, der produceres lakridsmarcipan fra Johan Bülow – jeg har i hvertfald været vidt omkring for at finde det uden resultat.
Jeg brugte i stedet alm Odense marcipan æltet godt ind i Raw Liquorice Powder og en anelse lakridssirup fra Johan Bülow og det virkede fint som erstatning.
Jeg smed også en håndfuld mini-marshmallows jeg lå inde med ind i den færdige blanding og det blev den ikke dårligere af. Blev til en lækker jule-værtindegave og jeg skal sikkert lave den igen senere. simpel og lækker opskrift, tak! :)
Ej hvor lyder det bare godt, Rikke :)!
Hvor gad vi godt vi lige havde en lille hapser!
Rigtig god aften,