Vi prøver altid at spise en ekstra lækker morgenmad i weekenden fx nybagte boller, bananpandekager eller chiagrød. For et par weekender siden lavede vi de her grød vafler – med sirup på toppen selvfølglig – de gjorde at vores søndag startede ekstra luksus.
Vaflerne er lavet på en helt almindelig havregrød, så hvis man har en rest grød, kan man altså hurtigt få nogle meget lækre vafler. Det behøver ikke lige nøjagtigt at være havregrød, det kan også være spelt, rug eller hvad man ellers plejer. Man kan sagtens også tilsætte en banan til grøden, hvilket gør den en anelse sødere. Vi synes de fungerer rigtig fint i et vaffeljern, men hvis man vil kan de også sagtens laves på panden som nogle lækre morgenmadspandekager i stedet.
Vi toppede vores grødvafler med masser af sirup og hakkede pekannødder, men en smule frugt vil helt sikker ikke gøre nogen skade.
Ingredienser (ca. 7 stk)
Grød
2 dl havregryn
4 dl væske (evt. 1 dl mælk og 3 dl vand)
2 tsk vaniljepulver
- Kom alle ingredienser i en gryde og kog grøden op
- Lad grøden blive tyk og lad den derefter køle en anelse af
Vafler
Grød (den mængde der kommer ud af opskriften ovenfor)
1 æg
Tilbehør: Sirup og hakkede pecannødder
- Tænd for vaffeljernet
- Tilsæt æg til grøden og rør godt rundt
- Kom lidt smør i vaffeljernet og kom ca. 1 dl grød i vaffeljernet (her kan man komme mere grød i, alt efter hvor store man gerne vil have sine vafler)
- Bag vaflerne i ca. 5 minutter i vaffeljernet – indtil de er sprøde og gyldne
- Server vaflerne med sirup og fx hakkede pecannødder
6 Kommentarer
Ej hvor fedt ligger lige med en ekstra portion havregrød. Fed ide glæder mig til at prøve at lave det selv kan være de ender ligeså flotte som jeres på billedet.
Perfekt – vi håber at de blev gode ;)
MMMM ser lækkert ud
Tusind tak, Trine 😊 de var virkelig også lækre!
Hvor er de fine. Jeg lavede dem i en traditionel hjerte-vaffeljern, men hvilket belgisk vaffeljern bruger I?
Tusind tak Ditte :)
Vi bruger et vaffeljern fra Tefal der hedder Snack Collection.
God aften