En omgang tzatziki går man altså aldrig galt i byen med, slet ikke med masser af hvidløg ;-). Her har vi lavet et lille twist til den klassiske og tilsat lidt hytteost, som vi synes gør den lidt mere cremet. Vi brugte den i en burger men kan faktisk spise det til næsten alt; kartofler, knasende brød, pasta, grøntsagsstænger eller i madpakken – og det bliver kun bedre af at stå lidt :-)! I dag har vores dejlige mor fødselsdag og dagen skal gå med at fejre hende :-) Selvom dronningen også har fødselsdag i dag, mener vi selvfølgelig at det er hende hele DK flager for i dag ;-) Vi startede hos vores forældre i morges med morgenvækning og fødselsdagsbord og skal derud til frokost med resten af familien og i aften på restaurant besøg! Vi håber i får en dejlig dag, her i Aarhus skinner solen dejligt!
Ingredienser (1 mellem skål)
1/2 dl hytteost
1 dl græsk yoghurt, 2 %
150 g agurk
1 fed hvidløg
Salt og peber
- Riv agurken så grovt, det ønskes, og vrid det godt for vand. Lad det evt. dryppe af i en si
- Bland de øvrige ingredienser godt og rør agurken i, når vandet er ude
- Smag til med salt og peber og lad den gerne stå en times tid inden den skal bruges
11 Kommentarer
Super ide at komme hytteost i tzatziki. Jeg kan forestille mig, at den bliver mere cremet? Det skal bestemt prøves.
Sidst vi fik lam, lavede vi denne tzatziki af squash http://ravfood.com/2013/04/10/squash-tzatziki/ – den blev også ret så lækker. I virkeligheden kan man vel bruge alle slags grønsager til tzatziki – bare de kan rives…..
Tak for en meget inspirerende blog – og de super lækre billeder :-)
Kh Kathe
Ja lige præcis og hytteosten er også med til at give den mere struktur :-)! Din squash tzatziki ser rigtig lækker ud, og god idé at lave den med squash – du har ret i, at man nok kan bruge de grøntsager der kan rives, det har vi aldrig overvejet, heh. Tak for tippet!! :)
hav en dejlig dag og tusind tak for de søde ord!
Helt vildt god idé at lave det med hytteost! Det er jo nærmest genialt :-) Det vil jeg afprøve snarrest!
Hehe, det var også rigtig lækkert, Caroline! Bestemt noget der kan anbefales :)
Hvor lækkert… og hvor lækkert med hytteost!! det skal prøves
Ja, hytteosten gør den rigtig lækker :)
Kan man anvende skyr i stedet for græsk yoghurt, hvis man ikke lige har andet i køleskabet? God idé med at tilføje noget hytteost…
Det kan du sagtens ;-)!
god weekend!
[…] serverede bøfferne i en gulerodsbolle sammen med masser af tzatziki og blandet salat – en rigtig lækker og fedtet burger, men altså ikke fedtet på den usunde […]
[…] ud med gode lamme krydderier og tilbehøret er i stedet for coleslaw og burgerboller lavet til tzatziki og fladbrød. Hvis man er mange til middag kan man evt. også lave en omgang ovnbagte kartofler. […]
[…] Tzatziki og […]