TZATZIKI LAVET PÅ HYTTEOST –
Dip/Salsa, Tilbehør

TZATZIKI LAVET PÅ HYTTEOST

tza1

En omgang tzatziki går man altså aldrig galt i byen med, slet ikke med masser af hvidløg ;-). Her har vi lavet et lille twist til den klassiske og tilsat lidt hytteost, som vi synes gør den lidt mere cremet. Vi brugte den i en burger men kan faktisk spise det til næsten alt; kartofler, knasende brød, pasta, grøntsagsstænger eller i madpakken – og det bliver kun bedre af at stå lidt :-)! I dag har vores dejlige mor fødselsdag og dagen skal gå med at fejre hende :-) Selvom dronningen også har fødselsdag i dag, mener vi selvfølgelig at det er hende hele DK flager for i dag ;-) Vi startede hos vores forældre i morges med morgenvækning og fødselsdagsbord og skal derud til frokost med resten af familien og i aften på restaurant besøg! Vi håber i får en dejlig dag, her i Aarhus skinner solen dejligt!

 

Ingredienser (1 mellem skål)
1/2 dl hytteost
1 dl græsk yoghurt, 2 %
150 g agurk
1 fed hvidløg
Salt og peber

 

  1. Riv agurken så grovt, det ønskes, og vrid det godt for vand. Lad det evt. dryppe af i en si
  2. Bland de øvrige ingredienser godt og rør agurken i, når vandet er ude
  3. Smag til med salt og peber og lad den gerne stå en times tid inden den skal bruges

tza2

tza3

 

tidligere indlæg næste indlæg

11 Kommentarer

  • Reply Ravfood 16 april, 2013 at 17:59

    Super ide at komme hytteost i tzatziki. Jeg kan forestille mig, at den bliver mere cremet? Det skal bestemt prøves.
    Sidst vi fik lam, lavede vi denne tzatziki af squash http://ravfood.com/2013/04/10/squash-tzatziki/ – den blev også ret så lækker. I virkeligheden kan man vel bruge alle slags grønsager til tzatziki – bare de kan rives…..
    Tak for en meget inspirerende blog – og de super lækre billeder :-)
    Kh Kathe

    • Reply Twin Food 17 april, 2013 at 08:12

      Ja lige præcis og hytteosten er også med til at give den mere struktur :-)! Din squash tzatziki ser rigtig lækker ud, og god idé at lave den med squash – du har ret i, at man nok kan bruge de grøntsager der kan rives, det har vi aldrig overvejet, heh. Tak for tippet!! :)
      hav en dejlig dag og tusind tak for de søde ord!

  • Reply Caroline 17 april, 2013 at 11:43

    Helt vildt god idé at lave det med hytteost! Det er jo nærmest genialt :-) Det vil jeg afprøve snarrest!

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:26

      Hehe, det var også rigtig lækkert, Caroline! Bestemt noget der kan anbefales :)

  • Reply Sanna 17 april, 2013 at 15:44

    Hvor lækkert… og hvor lækkert med hytteost!! det skal prøves

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:27

      Ja, hytteosten gør den rigtig lækker :)

  • Reply Anonym 17 april, 2013 at 22:00

    Kan man anvende skyr i stedet for græsk yoghurt, hvis man ikke lige har andet i køleskabet? God idé med at tilføje noget hytteost…

    • Reply Twin Food 19 april, 2013 at 10:28

      Det kan du sagtens ;-)!
      god weekend!

  • Reply KYLLINGEBURGER | TWIN FOOD 24 april, 2013 at 08:09

    […] serverede bøfferne i en gulerodsbolle sammen med masser af tzatziki og blandet salat – en rigtig lækker og fedtet burger, men altså ikke fedtet på den usunde […]

  • Reply » PULLED LAM MED TZATZIKI OG FLADBRØD 9 december, 2013 at 08:37

    […] ud med gode lamme krydderier og tilbehøret er i stedet for coleslaw og burgerboller lavet til tzatziki og fladbrød. Hvis man er mange til middag kan man evt. også lave en omgang ovnbagte kartofler. […]

  • Reply » HVIDKÅLSPANDEKAGER 10 december, 2013 at 10:13

    […] Tzatziki og […]

  • Skriv et svar til » PULLED LAM MED TZATZIKI OG FLADBRØD Slet kommentar