Kender i det, når man køber et kæmpe hvidkål og tror at man sagtens kan spise det hele, men alligevel ender med en lidt træls rest, der helst skal laves og smage så lidt af hvidkål som muligt, fordi man har fået nok? Det skete i vores køkken og den rest hvidkål var næsten røget ud hvis ikke det var fordi der lige havde sneget sig en lille feta ind i køleskabet sammen med en idé om pandekager. Både hvidkål og feta blev blandet med blandt andet æg, mælk og mel til en god tyk masse hvor ud af der kom nogle skønne pandekager, der faktisk er til at spise selvom man har fået for meget hvidkål ;-) Hvidkålsresten blev brugt og der er endnu ikke planer om at købe et nyt – der skal gå lidt endnu!
Ingredienser (10-12 stk.)
1/4 hvidkål
150 g feta
1/2 dl mælk
2 æg
1 1/2 dl mel
Salt og peber
Tilbehør: Tzatziki og rucola
- Blend hvidkålen meget fint sammen med fetaen
- Tilsæt mælk og bland godt
- Pisk de to æg godt i massen og tilsæt mel
- Tilsæt salt og peber
- Fordel ca. 3/4 dl hvidkålsmasse på en varm pande og vend pandekagen når den bobler godt op på den ene side
- Lad pandekagen blive gylden på begge sider inden den er færdig og fortsæt til der ikke er mere “dej”
- Servér med en god omgang tzatziki og lidt rucola
23 Kommentarer
Sikke god idé! :)
//Emilie
http://gravidmedlupus.blogspot.dk/
Det er hvert fald en god måde at få spist sit hvidkål på ;)
Det er da en ret speciel opskrift! Men jeg synes det lyder ret godt, og det kunne sagtens blive prøvet her!
Ja det lyder nok lidt specielt, men smager faktisk rigtig fint, hvis man da kan lide hvidkål ;)
Har også et hvidkål til at ligge, for vi bruger det meget i suppe. Men tror da også lige at denne opskrift skal testes
Vi håber den falder i god jord :)
Kender den situation alt for godt. Jeg er blevet så glad for Rema1000 sælger kål og andet i kg pris, det er blevet muligt at købe et lille kålhoved til under 5 kr. Så nu kan jeg få det brugt på nogle dage.
Ja det er rigtig – det er meget smartere end at skulle købe de kæmpe hoveder ;)
Det lyder egentligt ret lækkert – jeg ender også tit med et halvt hvidkål, som jeg ikke rigtig ved, hvad jeg skal bruge til. Næste gang er det måske til pandekager!
Vi håber de kommer på listen og at de falder i god smag :)
Det er da en smaddergod idé! Haps!
Tusind tak Marian :)
Mmmm
Ja ikke !? :)
De ser så! gode ud, men er meget i tvivl om hvad man skal spise til. Har i nogle forslag? :) vil super gerne prøve at lave dem, men tænker lidt tilbehør ville være godt? – eller er det unødvendigt?? :)
Kh Simone
Hej Simone
Vi beklager at vi svarer så sent, kommentaren havde gemt sig :-)
Kylling eller fx frikadeller synes vi sagtens man kan spise til pandekagerne :)
Har i en ide til hvad man kunne spise til?
– Alberte
http://bylodahl.bloggersdelight.dk/
Hej Alberte
Fx kylling, frikadeller eller fiskefrikadeller kan du spise til :-)
Har her til aften afprøvet disse enormt lækre pandekager. Proppede også 2 gulerødder i ‘dejen’ og erstattede feta’en med revet parmesan ost og mælk med skyr, da det var hvad køleskabet havde. Og hold nu op!!! Selv kæresten var begrjstret :)
Dejligt at høre Jane :) og god idé med udskiftningerne, dem må vi lige huske :)
God aften
Hej
Vil det mon være muligt at bage den i ovnen i stedet for?
Det er ikke noget vi har prøvet og tror måske det er smartest at lave dem på en pande. Du kan formentlig godt lave dem lidt mere som klatter ovnen, men hvor godt det hænger sammen er vi ikke sikre på :) Lad os endelig høre, hvis du prøver ;)!
Hej. Det lyder lækkert. Man kan også, hvis man ikke får det brugt. Snitte hvidkålen. Og komme det i fryseposer. Og så fryse kålen. Så kan man lave nogle af kålen. Selv om den har været i fryseren