Vi er vilde med pulled pork og har lavet det et hav af gange. Vi har dog også længe overvejet at prøve en anden slags pulled “kød”. Vi har forsøgt med lam og pulled lamb er altså mindst ligeså godt som pork, specielt hvis man er stor lamme-elsker! Lammestykket vi brugte var et stykke lammekølle, der blev marineret og bagt efter samme principper som pulled pork. Marinaden er skiftet ud med gode lamme krydderier og tilbehøret er i stedet for coleslaw og burgerboller lavet til tzatziki og fladbrød. Hvis man er mange til middag kan man evt. også lave en omgang ovnbagte kartofler. Vi lavede en kæmpe portion pulled lamb og har nu frosset resterne ned, som vi glæder os til at bruge en dag. Selvom projektet lyder overvældende er det altså ikke meget tid hvor man står og er aktiv i køkkenet – kødet passer sig selv og tilbehøret kan man lave i god tid :) Vi synes helt klart i skal prøve det!!
Ingredienser (5-6 personer):
1. dag
2 kg lammekølle
Tilbehør: Tzatziki og fladbrød
Tør marinade (inden den skal i ovnen)
8-10 stykker safran kviste
1 spsk tørret rosmarin
1 spsk tørret basilikum
1/2 spsk hvidløgspulver
Saft og skal fra 1/4 citron
2 spsk salt
1 1/2 spsk peber
65 g brun farin
1/2 dl olie
3 fed hvidløg
- Rens lammekøllen og bland alle ingredienserne til den tørre marinade sammen
- Fordel marinaden på hele køllen og skrub det godt ind
- Snit de 3 fed hvidløg i stænger og fordel dem ligeledes i kødet, skær evt. små lommer så de kommer længere ind
- Lad lammet stå i køleskabet natten over.
2. dag
Frisk rosmarin og persille
2-3 dl rødvin (skal bruges undervejs mens den er i ovnen)
- Fordel frisk persille og rosmarin over kødet
- Sæt køllen i et fad og hæld 1-2 dl rødvin i bunden
- Sæt den i ovnen ved 110 grader i ca. 10-12 timer indtil kødet har nået en temperatur på ca. 95 grader (skal den være rosa skal den kun være omkring 60-63 grader – dvs. meget mindre ovntid)
- Hæld den resterende rødvin i efterhånden i løbet af dagen
Våd marinade (efter den har været i ovnen)
1 dl æblecider eddike
1/2 dl vand
20 g brun farin
Salt og peber
- Bland alleingredienserne til den våde marinade
- Når kødet har nået den rette temperatur tages det ud af ovnen og saften hældes fra (gem det til en lækker sauce)
- Hæld den våde marinade over kødet og træk det fra benet
- Spis pulled lamb med en god omgang tzatziki og fladbrød
13 Kommentarer
Elsker lam! Vi får det desværre alt for sjældent herhjemme. Det ser virkelig lækkert ud med jeres opskrift på lam.
Det smager nemlig så godt :)
Og mange tak!
God søndag! :)
Mon i skulle have en opskrift på fladbrød? Glæder mig til at prøve. A
Der skulle gerne være link til fladbrød i opskriften :)
KH
Ihh det ser lækkert ud, ærgerligt at kæresten ikke er tosset med lam! Jeg har hørt – dog aldrig prøvet – at Pulled Duck også skulle være helt vildt godt, så det kan i jo prøve næste gang :)
Ej det lyder også spændende – det må nemlig blive næste projekt ;)
KH
Åh sikke en skøn kombination. Pulled Lamb må være det helt nye istedet for grisen. Og så smager det da lidt af sommer i det græske middelhav! Uhmnnn….
Tusind tak Marian. Der var nemlig lidt græsk stemning den aften bedt blev spist ;)
KH
Årh, det ser bare helt afsindigt godt ud – rigtig autentisk
og godt! – Anne
Mange tak, Anne – det var super lækkert :)
Hej. Hvor får man fat i safran kviste? Og kan man evt. bruge stødt safran i stedet? Smil, Rebekka.
Du kan godt bruge stødt safran i stedet, men er dog ikke helt sikker på mængden :)
Vi mener at have set safran kviste i føtex.
[…] har før forsøgt med både svin (pulled pork) samt lam (pulled lam) og nu er det altså blevet kyllingens tur. Vi har længe gerne ville afprøve kyllingen og da vi […]