Nogle dage kan vi godt synes at vi spiser for meget brød, og derfor ikke nødvendigvis har brug for at få en masse til aftensmad. Det var blandt andet derfor at denne tærte blev lavet uden den traditionelle tærtebund, selvom vi nu også elsker en tærte med en sprød bund. Men denne tærte uden bund er nu heller ikke værst! Som bund brugte vi skiver af butternut squash, som også blev lagt i tærten sammen med spinat og salami. Tilslut blev der hældt en æggemasse udover. Vi tilsætter næsten altid hytteost i denne masse, det synes vi gør den ekstra lækker og cremet, med den smeltede hytteost. Man kan selvfølglig gøre tærten vegetar ved at undlade salami, eller også kan man udskifte den med fx. stegt oksekød eller kylling.
Ingredienser (1 lang tærte)
1/4 butternut squash
80 gram salami
2 håndfulde spinat blade
4 æg
2 dl hytteost
2 spsk mælk
salt og peber
- Skær butternut squash i skiver
- Kom bagepapir i formen og læg nogle skiver butternut squash nederst
- Kom derefter salami og lidt hytteost oven på – fordel det på hele bunden
- Dernæst lægges lidt spinatblade og endnu et lag butternut squash
- Vi lavede 3 lag og sluttede med salami på toppen
- Pisk æg, hytteost, mælk, salt og peber sammen og fordel det udover tærten
- Bag tærten i ovnen ved 180 grader i ca. 35 min
- Fordel lidt hytteost over den færdigbagte tærte
10 Kommentarer
Super god opskrift! Den kan jeg lige præcis bruge i morgen, hvor der bliver lidt travlt her på kontoret:-)
TAK
Dejligt at høre – vi håber den falder i god jord :)
Ha’ en dejlig lørdag
Lækkert! Har I et godt alternativ til hytteost. Spiser nemlig slet ikke ost… Tak!
Hmm ikke lige umiddelbart, desværre. Vi ved ikke om det evt. kan gå med creme fraiche :)
God lørdag!
Det ser lækkert ud! Hvilken salami har i brugt? :)
Vi mener, at det var en af de pakker, hvor skiverne er tyndt skåret ud fra netto :-)
Whau, den skal proves.
I øvrigt til Maria, så hverken smager eller lugter hytteost af ost.
Vi håber at den falder i smag, Jenny :)
God lørdag aften!
Tærten ser vildt god ud, jeg vil gerne prøve at lave den på lørdag. Men jeg vil gerne vide hvor mange cm jeres “tærteform” – jeg tænker nemlig at doble op ;)
Hej Sarah, vi brugte en lang tærteform, der var ca 10 x 35 cm. :)