Det er første gang, at vi har kastet os over at lave øllebrød, og denne her udgave vil vi nok mere kalde en øllebrød-grød. Vi har blandet en god portion havregryn i for at få den mere “grødet” og fast. Nogle af de få ting vi kan huske, vi ikke kunne lide som børn, var øllebrød – og derfor har vi næsten ikke turde at prøve igen. Vi fik det sommetider i børnehaven, og vi kunne simpelthen ikke fordrage det, og så syntes vi at det lugtede mærkeligt. Det har heldigvis ændret sig i dag, og vi var faktisk ret overrasket over denne her omgang øllebrød-grød :) Vi har toppet med en god klat skyr, honningristede hasselnødder og lidt blåbær. Efter vores mening kan grøden både spises til morgen- og aftensmad – vi har prøvet begge dele og det er virkelig et godt mættende måltid :)
Ingredienser (2 portioner)
250 g rugbrød
4 dl vand
1 dl havregryn
1,5 dl øl
2 spsk honning
1 tsk kanel
Hasselnøddecrunch lavet af 3/4 dl hakkede hasselnødder vendt og ristet på panden i 1 spsk honning
- Skær rugbrødet i tern og læg det i blød i en gryde i de 4 dl vand i ca. 30 min
- Tilsæt havregryn og øl og lad hele massen koge op indtil der ikke er nogle rugbrødsklumper
- Smag til med honning og kanel, når den ønskede konsistens er opnået
- Servér med skyr, hasselnøddecrunch og blåbær
No Kommentarer