Der findes ikke noget bedre end en rigtig god sprød müsli – gerne med masser af lidt større knasende stykker. Vi har prøvet at lave en müsli med banan, hvor olie og honning fra vores traditionelle opskrift er blevet skiftet ud med banan – blot for at prøve at gøre den lidt sundere :-)!
Vi fisker altid efter de lidt større stykker og med denne her bananmusli kan man lidt selv bestemme hvor store og hvor mange stykker der skal være – kæmpe bonus! Det er mosen fra bananen man kan lave de crunchy stykker med og bananen får det hele til at klistre godt sammen – specielt når den så bages i ovnen.
Bag gerne muslien til den er godt gylden, hvis man ønsker den meget knasende og sprød skal den muligvis have lidt længere, men den vil blive sprødere efter den er afkølet. Opbevar’ den i en lufttæt beholder og brug den til en omgang skyr, græsk yoghurt eller oven på en morgenmads smoothie, der er den helt perfekt!

Ingredienser
- 200 gram grovvalsede havregryn
- 200 gram finvalsede havregryn
- 80 gram kokos
- 75 gram solsikkekerner
- 50 gram græskarkerner
- 80 gram hakkede mandler
- 1-2 bananer
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne sammen - udover banan - i en bradepande
- Start med at kom 1 banan i og mos det hele godt rundt
- Det skal gerne samle sig i små klumper og hvis det hele ikke kan blive smurt ind i banan, tilsættes en mere
- Bag müslien i ovnen i ca. 20-30 min ved 180 grader (rør i den undervejs)
20 Kommentarer
Lyder som en super god opskrift! Tror jeg vil prøve mig med den!
Ved I cirka hvor mange kalorier der er i? :)
Smiles,
Maia/www.fitskinnyandhealthy.wordpress.com
Tak Maia! :) Nej vi måler desværre ikke kalorier på vores opskrifter, så det har vi ikke styr på ;)
Perfekt! Har længe ønsket at finde et alternativ til honningen! Glæder mig til at prøve det :)
Ja, samme har vi! Og bananen gør det faktisk rigtig godt ;-)!
Hold nu fast, hvor ser det godt ud.Må jeg vist igang med.
Tusind tak, Maria – den er bare skøn den müsli ;-)
Hvis jeg ikke har regnet helt forkert så er der ca. 390 kcal pr. 100 gram og det er med 2 bananer:)
Tak for det Pernille, den info er der nok nogle læsere der bliver glade for ;-)!
Lavede det her i morges da vi havde nogle lidt kedelige bananer liggende,og det smager helt fantastisk på portion koldskål! Bare et lille tip ;)
Det lyder super lækkert Sofie! Det vil vi helt sikkert huske næste gang der er koldskål i hytten – det er nemlig altid lækkert med lidt knas, som er sundere end kammerjunker ;-)!
[…] den lidt mere cremet og appelsinjuice for at gøre den lidt tyndere. På toppen er lidt af vores banan-müsli – så kan smoothien godt spises som et helt morgenmads måltid :-) Derudover blev der også […]
Hej :-)
Hvis man skulle lave en müsli, med med lidt frugt blandet i selve müsli’en – hvilke frugter ville i så foreslå? :-)
Tænker du på tørrede frugter? Friske frugter ville vi ikke blande i müslien men bare putte frisk ovenpå morgenmadsportionen :) Af tørrede frugter kan du bruge rosiner, tranebær abrikoser, men sørg for først at bland det i müslien efter bagning ellers bliver det nemlig brændt ;)
Kan müslien godt holde sig frisk selvom der puttes banan i? Eller det fungerer måske nogenlunde på samme måde som bananchips når det bliver bagt? :)
Ja det kan den, men formentlig maks en uges tid :-)!
[…] müsli opskrift vi har et kæmpe lager af, men hvis man ønsker et lille twist kan man prøve musli med banan eller honningristet müsli. Man kan tilhver en tid, hvis man ønsker lidt mere forkælelse, […]
Hold nu op, hvor er det en lækker müsli! Jeg var lidt skeptisk over, om bananen virkelig kunne gøre den lige så lækkert crunchy, som honningen kan – men det kunne den, og smagen var lækker og banansød :) Jeg tilsatte desuden lidt kanel og kardemomme samt en anelse salt, bare for at runde smagen af. Og så puttede jeg tørrede tranebær i efter bagning. Mums! Tak for en god opskrift :D
Tusind tak – vi er også helt vilde med den :)! Det er nemlig lækkert at bananen kan bruges som sødemiddel!
God idé med kanel og kardemomme.. og tranebær ;)!
Hvor længe kan det holde sig?
Et par dage i en lufttæt beholder kan det godt holde :-)