Selvom solen er fremme og temperaturen sjældent er under de 20 grader i løbet af dagen – bliver det så koldt om aftenen her i San Diego. Så koldt at man faktisk har lyst til suppe, hvilket der derfor stod på menuen i sidste uge. Det var egentlig meningen at det skulle have været en græskarsuppe, men da der ikke var flere græskar i supermarkedet, blev det i stedet for til squash. Jeg har aldrig prøvet at lave suppe med squash før og var lidt spændt på hvordan det blev – heldigvis blev resultatet fint og suppen skal helt sikkert laves igen hjemme i DK. Udover squash blev suppen smagt til med gulerødder, løg, kokosmælk, karry, ingefær og lime. Alt efter hvor meget man er til de forskellige ingredienser, kan de tilsættes efter behov. Til suppen lavede jeg nogle sprøde quesadillas med spinatblade og ost sammen med svampe og spinatblade stegt på panden i hvidløg og ingefær. På toppen blev der drysset med ristede græskarkerner. Hvis man har lyst, kan man stege lidt kylling og komme i suppen sammen med de andre ting.
Ingredienser (stor portion):
3-4 mindre squash skåret i skiver
5 mellem gulerødder skåret i mindre stykker
1/2 hakket rødløg
700 ml grøntsags bouillon
400 ml kokosmælk
2-3 spsk karry
1-2 cm hakket ingefær
saft fra 1/2 lime
salt og peber
- Kom lidt olie i en gryde og steg løg og ingefær og efter et par minutter tilsættes karry
- TIlsæt squash og gulerødder og rør det hele godt sammen
- Tilsæt bouillon og lad suppen simre indtil squash og gulerødder er blevet møre (ca 20 min)
- Blend alt i gryden sammen til en ensartet masse
- Kom kokosmælk i og rør det hele sammen
- Smag suppen til med salt, peber og limesaft
Tilbehør
250 svampe
3 håndfuld spinat blade + lidt til quesadillas
2 cm hakket ingefær
2 fed hakket hvidløg
8 fuldkorns pandekager
Lidt revet ost
Ristede græskarkerner
- Til quesadillas: tag en pandekage og fordel spinatblade. Kom derefter ost over og læg endnu en pandekage ovenpå. Lav fx quesadillas på en pande (uden fedtstof!) – giv dem et par minutter på hver side – indtil de er gyldne
- Steg svampe, spinatblade, ingefær og hvidløg på en pande indtil alt vandet er ude af spinaten og svampene
- Anret suppen i en skål med spinat/svampe blanding og dryssede ristede græskarkerner og servér quesadillas til
10 Kommentarer
Mums! Den kommer straks på menuen for i aften!
Lækkert!! Håber den falder i god jord ;)
God aften!
Wow, hvor lækkert!
Det skal prøves i morgen :-)
Tak – det lyder slet ikke dårligt!
God fornøjelse :)
Har heller ikke prøvet squash suppe, men det lyder da helt klart som noget der skal prøves her i den danske vinter :-)
Det smager super godt og helt perfekt til det kolde vintervejr ;)
KH
Det ser lækkert ud. God idé med squash. Den skal vist på madplanen en af de kommende uger!
Tusind tak, Tina :)! Det lyder slet ikke dårligt ;)
Jeg prøvede denne suppe i går aftes og – HOLD DA OP hvor smagte den dejligt! Tak for mange gode opskrifter, som jeg benytter flittigt. Bliver altid imponeret over, hvor godt det smager :-)
Hvor er du sød – tak for din positive kommentar :)! Altid dejligt at vide at vores opskrifter virker :)
God weekend!