SQUASH SUPPE MED SPRØDE QUESADILLAS –
Nemme hverdags retter, Supper, Vegetar

SQUASH SUPPE MED SPRØDE QUESADILLAS

ssup3

Selvom solen er fremme og temperaturen sjældent er under de 20 grader i løbet af dagen – bliver det så koldt om aftenen her i San Diego. Så koldt at man faktisk har lyst til suppe, hvilket der derfor stod på menuen i sidste uge. Det var egentlig meningen at det skulle have været en græskarsuppe, men da der ikke var flere græskar i supermarkedet, blev det i stedet for til squash. Jeg har aldrig prøvet at lave suppe med squash før og var lidt spændt på hvordan det blev – heldigvis blev resultatet fint og suppen skal helt sikkert laves igen hjemme i DK. Udover squash blev suppen smagt til med gulerødder, løg, kokosmælk, karry, ingefær og lime. Alt efter hvor meget man er til de forskellige ingredienser, kan de tilsættes efter behov. Til suppen lavede jeg nogle sprøde quesadillas med spinatblade og ost sammen med svampe og spinatblade stegt på panden i hvidløg og ingefær. På toppen blev der drysset med ristede græskarkerner. Hvis man har lyst, kan man stege lidt kylling og komme i suppen sammen med de andre ting.

Ingredienser (stor portion):
3-4 mindre squash skåret i skiver
5 mellem gulerødder skåret i mindre stykker
1/2 hakket rødløg
700 ml grøntsags bouillon
400 ml kokosmælk
2-3 spsk karry
1-2 cm hakket ingefær
saft fra 1/2 lime
salt og peber

 

  1. Kom lidt olie i en gryde og steg løg og ingefær og efter et par minutter tilsættes karry
  2. TIlsæt squash og gulerødder og rør det hele godt sammen
  3. Tilsæt bouillon og lad suppen simre indtil squash og gulerødder er blevet møre (ca 20 min)
  4. Blend alt i gryden sammen til en ensartet masse
  5. Kom kokosmælk i og rør det hele sammen
  6. Smag suppen til med salt, peber og limesaft

 

Tilbehør
250 svampe
3 håndfuld spinat blade + lidt til quesadillas
2 cm hakket ingefær
2 fed hakket hvidløg
8 fuldkorns pandekager
Lidt revet ost
Ristede græskarkerner

 

  1. Til quesadillas: tag en pandekage og fordel spinatblade. Kom derefter ost over og læg endnu en pandekage ovenpå. Lav fx quesadillas på en pande (uden fedtstof!) – giv dem et par minutter på hver side – indtil de er gyldne
  2. Steg svampe, spinatblade, ingefær og hvidløg på en pande indtil alt vandet er ude af spinaten og svampene
  3. Anret suppen i en skål med spinat/svampe blanding og dryssede ristede græskarkerner og servér quesadillas til

 

ssup1

 

ssup4

 

ssup2

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

  • Reply Mia 13 november, 2013 at 10:20

    Mums! Den kommer straks på menuen for i aften!

    • Reply Twin Food 13 november, 2013 at 17:45

      Lækkert!! Håber den falder i god jord ;)
      God aften!

  • Reply Trine K 13 november, 2013 at 11:04

    Wow, hvor lækkert!
    Det skal prøves i morgen :-)

    • Reply Twin Food 13 november, 2013 at 17:46

      Tak – det lyder slet ikke dårligt!
      God fornøjelse :)

  • Reply Hvadskalvibage/Mette 13 november, 2013 at 11:09

    Har heller ikke prøvet squash suppe, men det lyder da helt klart som noget der skal prøves her i den danske vinter :-)

    • Reply Twin Food 13 november, 2013 at 17:46

      Det smager super godt og helt perfekt til det kolde vintervejr ;)
      KH

  • Reply Frøken Tina 14 november, 2013 at 09:50

    Det ser lækkert ud. God idé med squash. Den skal vist på madplanen en af de kommende uger!

    • Reply Twin Food 14 november, 2013 at 12:05

      Tusind tak, Tina :)! Det lyder slet ikke dårligt ;)

  • Reply Louise 8 april, 2015 at 19:47

    Jeg prøvede denne suppe i går aftes og – HOLD DA OP hvor smagte den dejligt! Tak for mange gode opskrifter, som jeg benytter flittigt. Bliver altid imponeret over, hvor godt det smager :-)

    • Reply Twin Food 10 april, 2015 at 13:06

      Hvor er du sød – tak for din positive kommentar :)! Altid dejligt at vide at vores opskrifter virker :)
      God weekend!

    Skriv en kommentar