Vi spiser sjældent “ægte” pomfritter, og derfor har vi det også sådan, at når vi så gør det, skal det dælme være ordentlig. Man kan sagtens lave nogle fedtfattige kartoffel/rodfrugte både i ovnen med lidt olie, men de kommer aldrig helt i nærheden af ægte fritter. For os indebærer fritter noget meget sprødt, lidt saltet med nærmest mos i midten. Vi har kigget lidt rundt på nettet for at finde fidusen bag de skønne fritter, og hvad der var fælles mange steder, var at de skal koges helt møre og herefter afkøles. Vi prøvede os frem og resultatet blev faktisk helt okay. Fremgangsmåden er ikke just simpel, men prøv, hvis I også gerne vil prøve de der fritter selv. Til fritterne serverede vi en hjemmelavet sennepsmayo, som ovenikøbet er meget nem selv at bikse sammen, og så smager det hjemmelavede altså bare 40 gange bedre! Derudover kan man jo helt selv justere smag, og hvis man hellere vil have chili eller urter i stedet for sennep, kan det også sagtens lade sig gøre :-)!
Ingredienser
6-7 kartofler
Vand
Lidt eddike (1-2 spsk.)
1/2 dl olie
Groft salt
- Skræl/rens kartoflerne og skær dem i små tynde både
- Lad dem koge møre tildækket i vand med lidt eddike – tog ca. 1/2 times tid
- Fordel dem herefter på et stykke bagepapir, tør dem let og lad dem afkøle 1/2 time i køleskabet
- Varm olien op på en pande og lad fritter blive stegt godt indtil de begynder at tage farve – lad dem gerne køle lidt af igen
- Herefter hældes de på et stykke bagepapir, drysses med lidt salt og bages ved 200 grader (varmluft) i 20-25 min, hvis man mangler den helt sprøde overflade kan ovnen med fordel sættes på grill et par minutter til sidst
Sennepsmayo
2 past. æggeblommer
2 tsk æblecidereddike
2 – 2 1/2 dl olie
1 – 1 1/2 spsk sennep
Salt og peber
- Pisk æggeblommer et par minutter for sig selv – vi kørte hele mayo’en på en blender
- Tilsæt æblecidereddike og lad æggeblommerne blive lyse og lidt tykkere i konsistens
- Herefter tilsættes olien lidt ad gangen indtil konsistensen er passende
- Smag til med sennep, salt og peber
14 Kommentarer
Kan det virkelig passe at der slet ikke bliver brugt olie?
De ser super lækre ud :)
Nej, vi havde simpelthen lige glemt et punkt, det er tilføjet nu, vi slipper nok desværre ikke for olien ;)!
Tak for det vågne øje!
Blev de helt sprøde, uden noget olie/fedtstof?
Vi har haft held med fritter i øldej, men de er også i friture 1 gang.
Mvh
Anne-Marie
Der var lige glemt et enkelt punkt, så nu er olien tilføjet ;)!
Øldej, det lyder spændende :)
Ej hvor ser det lækkert ud! Har præcis samme holdning som jer. Det skal dælme være ordentligt, når det endelig skal være :)
Mange hilsener,
Anne // http://www.thecopenhagendiary.com
Tak, ja nemlig ;)!
min kæreste og jeg har igennem Årstiderne opdaget en super nem måde at lave sprøde fritter på.
Overhæld kartywlerne med kogende vand fra elkedel og lad dem stå i 4-5 min og derefter i ovnen i 40 min på 175 grader. Det er i hvert fald en metode der hitter stort hos os :-D
Knus.
God idé, dem må vi lige eksperimentere med næste gang, det lyder på en måde lidt nemmere ;)!
det bliver jeg simpelthen nød til at prøve når jeg kommer hjem. jeg plejer bare at skære dem ud, vende dem i olie og smide dem på grill. og så med sennepsmayo til, det har jeg ik prøvet før, det må jeg biske. tak for fifet.
følger nu gladelig med på bloglovin :)
http://www.nkl-fashion.dk
De er super lækre og sennepsmayoen er virkelig god til ;)!
Og tusind tak :)!
Mm, sær virkelig gode ud! :D
Hvor mange personer er denne opskrift til?
Har tænkt mig at lave dem til madklubben – vi er 8 piger.
Mange tak :)
Pommes’ne er nok til 2-3 personer, men senneps mayoen kan snildt gå til 8 – så lidt ekstra kartofler :)
Lækre pommes – og eddiken gav en god smag. Tilgengæld gik mayoen helt gal for mig og blev aldrig tyk i konsistensen.. Æggeblommerne blev pisket via elpiske og ellers tilføjes eddike, olie osv, aner ikke hvad der gik galt. Øv, det må gentages :-)
Tak for en super, inspirende blog som benyttes ugentligt!
Øv med mayoen. Vi har selv lavet en der er helt vandet og det er bare slet ikke det samme!
Det der nogen gange kan være gået galt er hvis æggeblommerne ikke bliver pisket nok i starten og sammen med eddiken.
Det er bedere at piske lidt ekstra hvis man er i tvivl :-)
Hvis steppene i starten går fint, burde den blive tykkere når olien tilsættes.
Vi håber at den lykkes for dig næste gang :) :)
God weekend!