RIBSIS –
Desserter, is, Søde sager

RIBSIS

ribis2

Selvom årstiden ikke siger sommer, mener vi sagtens at man kan spise is alligevel – is kan jo snildt spises hele året rundt ;-) Denne is er blevet lavet af en omgang ribs, som lå og fyldte i vores fryser og måske er der nogle af Jer, der har samme problem – så kan I i hvert fald bruge den her! Vi har været så heldige at få en ny ismaskine (fif: den er faktisk på tilbud lige her), der har kompresser, dvs. at isen køles mens maskinen rører. Vi har tidligere brugt vores isskål til kitchenaid’en og problemet har tit været at få plads til den i fryseren, da den jo skal fryses, inden der kan laves is. Vi er nemlig sådan nogle der altid har en prop fyldt fryser ;-)! Derudover er man også uden om problemet med at man skal vide i god tid hvis man vil lave is, for at sætte skålen på frys. Vi har lavet isen som en flødeis, fordi det er den slags is, som vi bedst kan lide :-) Isen kan sagtens nydes for sig selv, men til et stykke kage er den heller ikke dårlig, f.eks. en valnøddemarcipankage fra emmerys (sådan serverede vi den ;-)). Faktisk kan man også lave isen uden ismaskine, bare sørg før at rør i isen hver 1/2 time indtil den er godt frossen, men det er klart at konsistensen bliver mere cremet (og mindre chance for krystallisering) på maskine.

 

Ingredienser (ca. 1 liter)

Sirup

350 g ribs

130 g sukker

2 dl vand

  1. Lad ribs, sukker og vand koge svagt i 15 min
  2. Blend massen med en stavblender og hæld den herefter igennem en si
  3. Lad den “rene” sirup koge ved svag varme igen i yderligere 15 min.

 

Is

4 æggeblommer

30 g sukker

2 1/2 dl mælk

3 1/2 dl fløde

 

  1. Pisk æggeblommer og sukker så luftigt som muligt (tager lidt tid)
  2. Kom mælk i lidt ad gangen, mens der piskes
  3. Pisk fløden stiv i en skål for sig, og vend den forsigtigt med mælke-massen
  4. Tilsæt ca. halvdelen af ribs siruppen til isen og hæld den derefter på ismaskinen (eller i fryseren i en frysevenlig-beholder med det samme, hvor man skal huske at røre)
  5. Når ismassen er forholdsvis tyk (efter ca. 30 min på ismaskine) hældes den i en beholder, hvor den resterende sirup fordeles i flere lag uden at blive blandet helt med isen – det giver sådan et fint look når man skal spise den. Dette kan også sagtens gøres selvom isen allerede står i frysen, vend blot siruppen meget forsigtigt rundt uden at få det blandet for meget
  6. Lad isen blive fast i fryseren og tag den gerne ud lidt inden servering (afhænger af hvor længe den har stået i fryseren)

ribsis3

ribsis1

Ismaskinen er modtaget fra KitchenOne.dk. Billeder, meninger og opskrift er vores egne 

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar