Kombinationen af bagt gedeost og figner er et sikkert hit herhjemme. Derfor skulle den selvfølgelig også prøves på en hjemmelavet pizza. Nederst kom vi et tyndt lag tomatsauce, derefter lidt rucola samt serranoskinke og tilslut fordelte vi figner og gedeost. Pizzaen kom vi ind i en sindsygt varm ovn (omkring 300 grader) ovenpå en pizzasten, som gjorde, at pizzaen blev vildt sprød og ekstra lækker! Da pizzaen var ude af ovnen kom vi lidt bløde låg på, som vi havde lavet med honning (honning og gedeost går også ret godt sammen!!). Det blev til en virkelig lækker pizza, som man sagtens kan lave en vegetar-udgave af, hvis man blot undlader serranoskinken. Derudover er søndag herhjemme nok den dag hvor vi spiser mest pizza og hvis det også er sådan hos Jer kunne det være I skulle prøve den her til i aften?
Ingredienser (8-10 små pizzaer)
Dej
10 g gær
2 tsk salt
1 dl surdej
Meget lidt sukker
2 1/2 dl vand
150 g fuldkorns emmermel (kan erstattes af andet fuldkornsmel)
250 g hvedemel
Lidt olie
- Opløs gær sammen med salt, surdej og sukker i vandet
- Tilsæt fuldkorns emmermel og bland dejen godt indtil der ikke er nogle klumper
- Ælt hvedemelen godt i dejen – vi lavede dejen på maskine og lod den køre ca. 10 min. Hvis man laver den i hånden kan det være det er nødvendigt med en anelse mere mel
- Drys lidt olie i bunden af en skål og lad dejen hæve tildækket heri i 4-5 timer (vores stod på køkkenbordet)
Fyld
2-3 dl tomatsauce (lavet af en pk. hakkede tomater, tomatpuré, basilikum, løg, hvidløg, lidt sukker, salt og olie)
1/2 rulle gedeost
3 friske figner
10 – 12 skiver serranoskinke
Et par håndfulde rucola
Til toppen: Frisk oregano og bløde løg lavet af 2 rødløg i tynde skiver stegt på panden i 1 spsk smør med 1 1/2 spsk honning og 2 rosmarinkviste
- Skær gedeost og figner i skiver
- Tag den hævede dej, del den i 8-10 lige store dele og rul hver ud til en tynd pizza
- Fordel tomatsaucen og fyldet over pizzaerne som ønsket
- Bag pizzaerne i oven for fuld hammer (gerne 300 grader og på pizzasten – så bliver resultatet virkelig lækkert), ellers så skru ovnen op på så høj varme som muligt
- Bag dem i 10-15 min indtil dejen er sprød og pynt med frisk oregano og bløde løg inden servering
10 Kommentarer
Det lyder virkelig godt. Hvilken gedeost har i brugt? Vi fik også pizza lavet på pizzasten forleden, dog nok en lidt mere traditionel variant, men det er altså lækkert.
Tusind tak :)!
Vi har faktisk bare brugt den der klassiske rulle, som man kan købe allesteder ;)
En pizzasten kan simpelthen gøre underværker!
Hold nu op(!), hvor ser det lækkert ud :-) Jeg er også vild med kombinationen af figner og gedeost, så det må prøves på pizza inden længe.
Tusind tak :)! Præcis – den er så lækker og specielt også på pizza!
Eej! Lavede pizzaen efter i lagde et billed ud af den på instagram. En super lækker og anderledes pizza! :)
Dejligt at høre – vi satser på den snart skal laves herhjemme igen ;)!
Hej med jer. :)
Jeg ville høre hvilket mærke pizzasten i bruger, og hvor effektiv synes i den er?
I er så seje!
Hej Dorthe
Vi bruger en lavasten som pizzasten, det fungerer rigtig godt synes vi :-)
Det er en vi har fået i gave, så er faktisk ikke helt klar over, hvor de kan købes henne.
Tusind tak! :) :)
Hej :)
Den her kombi her voldsom god ud !!! Men jeg har et spørgsmål, er nemlig ikke den store figen spiser, så aner ikke, hvad man skal gøre med dem? HAHA ! Har i skrællet dem og så skåret i skiver ?
VH Marina
Hej Marina
Der skal faktisk ikke rigtig gøres noget ved dem.
Det eneste vi gør er, at skære den ene ende af, men ellers skære vi dem bare i skiver.
Skrællen kan sagtens spises :)