Vi er blevet fan af grøn dej, efter et forsøg med spinat i pizzadejen! Det er som om det bliver lidt sjovere at spise brød når det er grønt! Denne her gang blev der lavet ganske almindelige brød formet som fine stjerner og knuder. De nuttede brød blev nydt til en omgang oksekøds/rødbede lasagne med søde piger til madklub i sidste uge. For at gøre brødene lidt mere spændende penslede vi dem med smeltet smør, der var blandet med masser af hvidløg! På toppen dryssede vi med hakkede solsikkekerner og sesamfrø. Dog røg der næsten flere af på tallerknen og gulvet end der rent faktisk kom ind i munden (UPS!), så det er ikke et must! De boller, der var til overs puttede vi i fryseren – så var der også lidt til madpakken. Mængden af spinat i opskriften kan sagtens justeres, eller erstattes med f.eks. rødbeder, gulerod eller kartoffel. Tilsæt det enten revet eller varm det op og blend det til en tyk pure! Hvis bare det rives i skal der muligvis lidt mere vand i, da det som pure fungerer som en del af væsken.
Ingredienser (16 stk – 8 knuder og 8 stjerner)
400 g. frossen spinat
50 g. gær
350 ml. vand
2 tsk. salt
300 g. grahams mel
150 g. sigtemel
450 g. hvedemel
Til pensling
50 g. smør
1 dl kerner
3 fed hvidløg
- Kog spinaten op og blend den helt fint når den er lun
- Opløs gær i vand og tilsæt derefter salt og den fint blendede spinat
- Tilsæt grahamsmel, sigtemel og hvedemel. Det er en god idé at tilsætte hvedemel lidt ad gangen. Dejen skal være fast og ikke alt for klistret
- Lad dejen hæve lunt 30 min.
- Smelt smøren og bland det med hvidløgen. Jo længere det står jo kraftigere bliver hvidløgen i det.
- Tag først halvdelen af dejen, rul den ud til en pølse og del den i 8 lige store stykker. Form disse til en knude. Gør det samme med den anden halvdel og form disse til en stjerne.
- Smør knuderne og stjernerne med hvidløgssmørret og drys med kernerne på toppen
- Bag dem i en 230 grader varm ovn i 15-20 min (afhænger af tykkelse)
4 Kommentarer
Super fin ide :-)
Lækkert brød er altid et hit herhjemme hos mig.
Endnu en af jeres opskrifter, der skal afprøves :-)
Tak Karina
Ja lækkert hjemmebagt brød er bare det bedste! Og så bliver det lidt sjovere når det også giver farve til hverdagen ;-)
Ha en god aften, Karina!
Det ser super lækkert og spændende ud! Er det vigtigt, at der er sigtemel i, eller kan man putte tilsvarende mere hvede- og grahamsmel i?
Tusind tak, Ditte! Det er ikke vigtigt med sigtemel, du skifter det bare ud med det mel du har og sørger for at dejen er godt æltet sammen, det er nemlig ikke altid samme mængde af meltyperne man skal bruge :)