SOMMERTÆRTE MED BÆR –
Desserter, Søde sager, Tærter

SOMMERTÆRTE MED BÆR

somtær2

Selvom sommeren vidst er ved at være ved ende (DESVÆRRE!) vil vi alligevel lige holde lidt ved den og give Jer opskriften på en meget skøn sommertærte. Sommertærten er med masser af ribs og jordbær og kan selvfølgelig godt udskiftes med andre bær her på sensommeren. Måske man er heldig at have fyldt fryseren med en masser sommerbær, så man stadig kan få en skøn sommerstemning i munden. Tærtebunden er lavet på vores tidligere mazarin-opskrift hvori vi har tilsat ribs, ovenpå er der kommet et lag creme med smag af hvid chokolade og på toppen en god portion ribs og jordbær. Vi nød sommertærten i sommerhuset med familien og ville ønske vi kunne spole tiden tilbage til en skøn dag med det mest fantastiske sommervejr – det var en af de dage hvor man næsten ikke kunne opholde sig i solen og netop sådan en dag vi virkelig ville ønske kom igen!! Kagen og cremen kan med fordel laves dagen inden den skal serveres og blot pyntes af lige inden servering. (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (diameter ca. 22 cm)

Tærtebund

200 g marcipan

75 g smeltet smør

125 g æblemos

170 g sukker

2 æg

45 g hvedemel

1 tsk vaniljesukker

200 g ribs

Til toppen: 100 g ribs og 100 g jordbær

 

 1. Riv marcipanen og pisk den med den smeltede smør, æblemos og sukker indtil massen er ensartet – det kan godt tage lidt tid
 2. Rør stille og roligt 1 æg i ad gangen
 3. Tilsæt derefter mel, vaniljesukker samt ribs og vend det forsigtigt i dejen
 4. Kom dejen i en smurt form og bag den i ovnen ved 165 grader i 45-60 min – tjek undervejs og tag den ud når kagen virker fast og er gylden på toppen (hvis man ønsker et lidt svampet konsistens, skal kagen ikke være FULDSTÆNDIG færdigbagt, den sætter sig en del på køl)
 5. Stil den på køl og lad den køle helt af

 

Creme

100 g hvid chokolade

Saft fra 1/2 lime

200-230 g flormelis

60 g blødt smør

 1. Smelt den hvide chokolade og pisk det godt sammen med de øvrige ingredienser
 2. Lad cremen komme på køl, hvor det er vigitgt at den ligger minimum 5 timer inden den skal på kagen – lad den ligge lidt ude, hvis den er alt for hård at arbejde med
 3. Fordel cremen over den kolde kage og pynt med ribs og jordbær lige inden servering

somtær3

somtæ1

 

SUMMER TART WITH BERRIES 

Ingredients (diameter about 22 cm):

Tart bottom

200 g marzipan

75 g of melted butter

125 g apple sauce

170 g sugar

2 eggs

45 g of wheat flour

1 teaspoon vanilla sugar

200 g of ribs

Top: 100g currants and 100 g strawberries

 

 1. Grate the marzipan and mic it with melted butter, applesauce and sugar until the mass is uniform – it may take a while
 2. Stir quietly one egg at a time
 3. Add the flour, vanilla sugar and currants and fold gently into the batter
 4. Place the dough in a greased tin and bake in the oven at 165 degrees for 45-60 minutes – check along the way and take it out when the pie seems firm and golden brown on top (if you want a slightly spongy texture, the cake should not be TOTALLY baked)
 5. Put it in the fridge and let it cool completely

 

Cream

100 g of white chocolate

Juice of 1/2 lime

200-230 g icing sugar

60g soft butter

 1. Melt the white chocolate and mix it well with the other ingredients
 2. Let the cream come in the fridge, where it has to be for at least five hours before going adding it onto the cake – leave it a little out if it is too hard to work with
 3. Spread the cream over the cold cake and garnish with currants and strawberries just before serving

 

Vores aften i går stod i økologiens tegn sammen med økologisk landsforening, en masse søde bloggere, den ultimative kartoffel-dame og Anne Hjernøe. Vi havde en rigtig hyggelig aften med masser af lækker mad og masser af kartofler! Anne har udgivet en kogebog i samarbejde med økologisk landsforening med hendes bedste kartoffelopskrifter og vi afprøvede i går 3 af dem – og hold nu op de var gode. Forretten var en kartoffelsuppe med krydderurteolie og sprød bacon, hovedretten var kartoffelsamosas og til dessert en sindssygt lækker citronkage med marcipan og kartofler. Allerede igen i aften skal vi eksperimenterer med samosas og kagen skal helt sikkert også snart afprøves igen, den kartoffel gjorde virkelig noget godt!!

oko1

Udover lækker mad fik vi lov til at blande-selv kartofler fra de fineste dyrkede kartofler. Derudover fik vi også en lækker goodiebag med økologiske lækkerrier. Vi prøve-smagte den hvide økologiske chokolade med lakrids til arrangementet og det er da nok den bedste vi har smagt hidtil – den kommer nok ikke til at ligge særlig længe og heldigt for os at den var i goodiebagen ;)

oko2

tidligere indlæg næste indlæg

10 Kommentarer

 • Reply Frk Møhge 22 august, 2014 at 14:09

  LÆKKKER(!) sag..
  Er ikke særlig erfaren i tærtedej – vil dejen også fungerer med rabarber eller hindbær i? (tænker mere med indholdet af vand i de forskellige bær/’frugt’ gør en forskel?)

  Den skal klart prøves i alle tilfælde. :)

  • Reply Twin Food 23 august, 2014 at 16:22

   Hejsa!
   Det vil den helt sikkert :-)
   Hvis rabarberne er frosne, skal disse tø op (evt i en si, så man kommer af med så meget vand som muligt) – det samme gælder for hindbærene.
   Hvis bærene er meget vandede, kan man evt. tilsætte lidt ekstra mel – eller også skal kagen bare have lidt ekstra i ovnen :) Men hvis man ønsker den lidt svampede konsistens, skal dejen ikke være fuldstændig færdigbagt, den sætter sig en del ved bare at komme i køleskabet.

   Vi er hvert fald sikre på at den også vil smage skønt med rabarber og hindbær! :) :)

 • Reply Seyma 22 august, 2014 at 15:01

  Orv detbser bare så lækkert ud men jeg kan ikke tåle æbler dvs jeg kan ik putte æblemos i er der noget andet jeg kan erstatte det med?? :)

  • Reply Twin Food 23 august, 2014 at 16:24

   Tusind tak :)
   Det kan hvert fald erstattes af smør.
   Derudover har vi også hørt at man kan bruges kokossmør – det har vi dog ikke prøvet før :)

 • Reply Samantha Fotheringham 22 august, 2014 at 15:27

  Mmm ser dejligt ud :) Virkelig smukke billeder :)

  • Reply Twin Food 23 august, 2014 at 16:24

   Tusind, tusind tak, Samantha :) :)

 • Reply Christina 23 august, 2014 at 10:06

  Mums den ser lækker ud…

  • Reply Twin Food 23 august, 2014 at 16:27

   Mange tak, Christina :)!

 • Reply Daniella 15 juli, 2019 at 10:12

  Hej,
  Laver I selv æblemosen, i så fald, hvordan? :o)

  • Reply Twin Food 24 juli, 2019 at 03:50

   Hej Daniella,
   Blot en ordentlig omgang æbler, evt. med lidt vanilje kogt møre med en anelse vand i bunden. Når de har fået 10-15 min kan det moses sammen :)
   Du kan også sagtens købe det,

  Skriv en kommentar