Selvom sommeren vidst er ved at være ved ende (DESVÆRRE!) vil vi alligevel lige holde lidt ved den og give Jer opskriften på en meget skøn sommertærte. Sommertærten er med masser af ribs og jordbær og kan selvfølgelig godt udskiftes med andre bær her på sensommeren. Måske man er heldig at have fyldt fryseren med en masser sommerbær, så man stadig kan få en skøn sommerstemning i munden. Tærtebunden er lavet på vores tidligere mazarin-opskrift hvori vi har tilsat ribs, ovenpå er der kommet et lag creme med smag af hvid chokolade og på toppen en god portion ribs og jordbær. Vi nød sommertærten i sommerhuset med familien og ville ønske vi kunne spole tiden tilbage til en skøn dag med det mest fantastiske sommervejr – det var en af de dage hvor man næsten ikke kunne opholde sig i solen og netop sådan en dag vi virkelig ville ønske kom igen!! Kagen og cremen kan med fordel laves dagen inden den skal serveres og blot pyntes af lige inden servering. (Scroll down for english version)
Ingredienser (diameter ca. 22 cm)
Tærtebund
200 g marcipan
75 g smeltet smør
125 g æblemos
170 g sukker
2 æg
45 g hvedemel
1 tsk vaniljesukker
200 g ribs
Til toppen: 100 g ribs og 100 g jordbær
- Riv marcipanen og pisk den med den smeltede smør, æblemos og sukker indtil massen er ensartet – det kan godt tage lidt tid
- Rør stille og roligt 1 æg i ad gangen
- Tilsæt derefter mel, vaniljesukker samt ribs og vend det forsigtigt i dejen
- Kom dejen i en smurt form og bag den i ovnen ved 165 grader i 45-60 min – tjek undervejs og tag den ud når kagen virker fast og er gylden på toppen (hvis man ønsker et lidt svampet konsistens, skal kagen ikke være FULDSTÆNDIG færdigbagt, den sætter sig en del på køl)
- Stil den på køl og lad den køle helt af
Creme
100 g hvid chokolade
Saft fra 1/2 lime
200-230 g flormelis
60 g blødt smør
- Smelt den hvide chokolade og pisk det godt sammen med de øvrige ingredienser
- Lad cremen komme på køl, hvor det er vigitgt at den ligger minimum 5 timer inden den skal på kagen – lad den ligge lidt ude, hvis den er alt for hård at arbejde med
- Fordel cremen over den kolde kage og pynt med ribs og jordbær lige inden servering
SUMMER TART WITH BERRIES
Ingredients (diameter about 22 cm):
Tart bottom
200 g marzipan
75 g of melted butter
125 g apple sauce
170 g sugar
2 eggs
45 g of wheat flour
1 teaspoon vanilla sugar
200 g of ribs
Top: 100g currants and 100 g strawberries
- Grate the marzipan and mic it with melted butter, applesauce and sugar until the mass is uniform – it may take a while
- Stir quietly one egg at a time
- Add the flour, vanilla sugar and currants and fold gently into the batter
- Place the dough in a greased tin and bake in the oven at 165 degrees for 45-60 minutes – check along the way and take it out when the pie seems firm and golden brown on top (if you want a slightly spongy texture, the cake should not be TOTALLY baked)
- Put it in the fridge and let it cool completely
Cream
100 g of white chocolate
Juice of 1/2 lime
200-230 g icing sugar
60g soft butter
- Melt the white chocolate and mix it well with the other ingredients
- Let the cream come in the fridge, where it has to be for at least five hours before going adding it onto the cake – leave it a little out if it is too hard to work with
- Spread the cream over the cold cake and garnish with currants and strawberries just before serving
Vores aften i går stod i økologiens tegn sammen med økologisk landsforening, en masse søde bloggere, den ultimative kartoffel-dame og Anne Hjernøe. Vi havde en rigtig hyggelig aften med masser af lækker mad og masser af kartofler! Anne har udgivet en kogebog i samarbejde med økologisk landsforening med hendes bedste kartoffelopskrifter og vi afprøvede i går 3 af dem – og hold nu op de var gode. Forretten var en kartoffelsuppe med krydderurteolie og sprød bacon, hovedretten var kartoffelsamosas og til dessert en sindssygt lækker citronkage med marcipan og kartofler. Allerede igen i aften skal vi eksperimenterer med samosas og kagen skal helt sikkert også snart afprøves igen, den kartoffel gjorde virkelig noget godt!!
Udover lækker mad fik vi lov til at blande-selv kartofler fra de fineste dyrkede kartofler. Derudover fik vi også en lækker goodiebag med økologiske lækkerrier. Vi prøve-smagte den hvide økologiske chokolade med lakrids til arrangementet og det er da nok den bedste vi har smagt hidtil – den kommer nok ikke til at ligge særlig længe og heldigt for os at den var i goodiebagen ;)
10 Kommentarer
LÆKKKER(!) sag..
Er ikke særlig erfaren i tærtedej – vil dejen også fungerer med rabarber eller hindbær i? (tænker mere med indholdet af vand i de forskellige bær/’frugt’ gør en forskel?)
Den skal klart prøves i alle tilfælde. :)
Hejsa!
Det vil den helt sikkert :-)
Hvis rabarberne er frosne, skal disse tø op (evt i en si, så man kommer af med så meget vand som muligt) – det samme gælder for hindbærene.
Hvis bærene er meget vandede, kan man evt. tilsætte lidt ekstra mel – eller også skal kagen bare have lidt ekstra i ovnen :) Men hvis man ønsker den lidt svampede konsistens, skal dejen ikke være fuldstændig færdigbagt, den sætter sig en del ved bare at komme i køleskabet.
Vi er hvert fald sikre på at den også vil smage skønt med rabarber og hindbær! :) :)
Orv detbser bare så lækkert ud men jeg kan ikke tåle æbler dvs jeg kan ik putte æblemos i er der noget andet jeg kan erstatte det med?? :)
Tusind tak :)
Det kan hvert fald erstattes af smør.
Derudover har vi også hørt at man kan bruges kokossmør – det har vi dog ikke prøvet før :)
Mmm ser dejligt ud :) Virkelig smukke billeder :)
Tusind, tusind tak, Samantha :) :)
Mums den ser lækker ud…
Mange tak, Christina :)!
Hej,
Laver I selv æblemosen, i så fald, hvordan? :o)
Hej Daniella,
Blot en ordentlig omgang æbler, evt. med lidt vanilje kogt møre med en anelse vand i bunden. Når de har fået 10-15 min kan det moses sammen :)
Du kan også sagtens købe det,