HJEMMELAVET HUMMUS PÅ UNDER 10 MIN –
Dip/Salsa, Snacks, Til madpakken

HJEMMELAVET HUMMUS PÅ UNDER 10 MIN

hum53 Da vi var på mallorca i sidste uge, spiste vi en del gulerødder med hummus til frokost og den afhængighed har vi taget med tilbage til DK. Når vi har lyst til noget, skal det ofte ikke tage for lang tid før det er klar til at nydes, og det kan nogen gange være et problem med hummus, hvis man køber de tørrede kikærter, som skal lægge i blød dagen inden. Denne hummus tager ikke mere end 10 min at lave og er helt sikkert en af de bedste hjemmelavede hummus vi har smagt – taget den korte tilberedningstid i betragtning! Den er lavet i mikroovnen, hvor kikærterne bliver blødt lidt op, inden de blendes sammen med de andre ingredienser. Hvis man ikke har en mikroovn til rådighed, vil vi tro at man også sagtens kan koge dem i 5 minutter i en gryde. Vi bruger hummus i madpakken som smørrelse eller når vi lige har brug for en lille snack med et par gulerødder. (Scroll down for english version)

 

Ingredienser (1 stor skål)
Inspiration: Minimalist Baker

460 gram kikærter (inklusiv lage)

3 fed hvidløg

3 spsk tahin

5 spsk olie/vand (vi brugte 3 spsk vand og 2 spsk olie)

Saft fra 1/2 citron

Salt (ca. 1/2 tsk)

 

  1. Kom kikærterne med lage i en mikroovns venlig skål sammen med hvidløg
  2. Kom dem i mikrobølgeovnen og giv det 5 min (evt. et par minutter ad gangen og tjek undervejs at det hele ikke sprutter udover det hele) – kikærterne skulle gerne begynde at revne, ellers skal de have lidt mere
  3. Kom kikærterne og hvidløg i en blender (uden lage) og tilsæt de resterende ingredienser (hvis man synes konsistensen skal være tyndere, kan man bare komme lidt ekstra lage/olie i)
  4. Smag til med salt

hum52 hum51

 

HUMMUS IN LESS THAN 10 MINUTES

Ingredients (1 bowl)

460 grams of chickpeas NOT drained

3 cloves of garlic

3 tablespoons tahini

5 tbsp oil

Juice of 1/2 lemon

Salt (about 1/2 teaspoon)

 

  1. Place the chickpeas in a microwave bowl friendly bowl with garlic
  2. Put them in the microwave and give it 5 minutes (A few minutes at a time and check) – chickpeas should start to crack
  3. Place the chickpeas and garlic in a blender (now drained) and add the remaining ingredients (if desired consistency should be thinner, you just get a little extra oil)
  4. Season with salt
tidligere indlæg næste indlæg

8 Kommentarer

  • Reply Mette 20 august, 2014 at 10:18

    Sjældent har jeg set så dårlig en opskrift som denne!
    Så smagene der skal frem er revnet kikært, hvidløg og Citron?!
    Brug kun oliven olie, og put for Guds skyld ikke noget lage ved( det er totalt saltet vand med masser af tilsætningssstoffer )
    Prøve chili, spidskommen, paprika, hvid peber , en lille smule sukker. Så får man noget der smager af rigtig humus !

    • Reply Twin Food 20 august, 2014 at 10:48

      Hej Mette
      Det er vi da kede af at høre, men tak for dine fif.
      Hvordan man synes en god hummus smager er individuelt og vi vil nu påstå at denne hurtige variant er et helt fint bud :-)

      • Reply Stine 20 august, 2014 at 16:39

        Jeg er enig i dele af Mettes tips (om end man kan være uenig i måden at udtrykke sig på); spidskommen synes jeg personligt giver en rigtig lækkersmag som komplimenterer kikærterne rigtig godt, men er så til gengæld uenig i både kommentaren med sukker og særligt paprika? Det er – efter min mening – ting ikke fremmer de smagsindtryk jeg personligt mener hører til i en hummus. Olienolie frem for lage er jeg også enig i, men jeg bruger normalt at tilsætte 2/3 olie og 1/3 postevand da foretrækker en humus der ikke er for fed i smagen.

        • Reply Twin Food 21 august, 2014 at 14:11

          Hej Stine
          Tak ;)! Vi må nok prøve den spidskommen næste gang – det lyder som om det er godt :)!
          Vi har det på samme måde og er heller ikke så stor fan af hvis den bliver for fed!

        • Reply Lina 18 september, 2014 at 11:40

          Stine det er nu ellers meget normalt at man anvender paprika til hummus :-) Ofte plejer man at drysse det på inden servering, det ser både flot ud med den røde farve og smager godt.

          • Twin Food 18 september, 2014 at 13:25

            Vi synes også, at det giver en god smag :)
            Og ja, så er det så fint at pynte med!
            God torsdag til dig, Lina

  • Reply Henriette Pedersen 23 august, 2014 at 18:42

    Ikke den bedste hummus jeg har smagt, men den tog selvfølgeligt også kun 10 min at lave. Dog synes jeg der var alt for meget Tahin i. Min smagte næsten ikke af andet. En anden gang vil jeg nok kun putte 1 spsk i.

    • Reply Twin Food 24 august, 2014 at 16:19

      Det er altid en god idé at tilsætte tahin og fx. citronsaft lidt af gangen og stoppe når man selv synes smagen er god.
      Det er meget svært for os at lave en opskrift der rammer alle, da det er meget individuelt hvordan man synes den skal smage :)

    Skriv en kommentar