RØDBEDE/CHOKOLADEKAGE MED FROSTING –
Bagværk, Desserter, Søde sager

RØDBEDE/CHOKOLADEKAGE MED FROSTING

chor1

En skøn kage som er hvad vi, vil kalde en rigtig Valentinesdag kage. En kage med smag af fylde, fedme, syre og selvfølgelig masser af sødme – lige direkte i hjertet!! Derudover er der tilsat “røde” ingredienser og tilføjet ekstra kærlighed med små fine hjerter i frostingen på toppen. I og med at det jo på lørdag siger d. 14. feb. og dermed også Valentinsdag, er det her et lille forslag til en kage man kunne servere og nyde med en masse søde gæster, eller måske bare én bestemt. Det behøver selvfølgelig ikke at være Valentinsdag, før man kan forkæle sine gæster med kærlighedskage, men det er alligevel en lille fin anledning (synes vi) til at vise og værdsættte sin kærlighed til/med sine yndlings. Kagen er en videreudvikling af vores gulerodskage, hvor der er tilføjet kakao og gulerødderne er blevet erstattet af rødbeder.

 

Ingredienser (springform, 26 cm.)

Dej

4 æg

250 g brun farin

1 dl olie

1/2 dl mælk

1 tsk vaniljepulver

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

6 spsk kakaopulver

200 g hvedemel

300 g revet rødbede

  1. Pisk æg og brun farin sammen
  2. Tilsæt olie og mælk
  3. Bland vaniljepulver, bagepulver, natron og kakaopulver i massen
  4. Tilsæt forsigtigt mel
  5. Vend de revne rødbeder i dejen og kom den i en smurt springform
  6. Bag kagen ved 185 grader i ca. 30 min. – tjek med en spids genstand om kagen er færdig
  7. Lad kagen køle af og lav imens frosting

Frosting

200 g flødeost

110 g blødt smør

250 g flormelis

Lime saft

Pyntet med rødbedesirup lavet på 50 g rødbede (skåret i mindre stykker) kogt op med 1 dl vand og ca. 75 g sukker indtil massen er tyk

  1. Pisk flødeost, smør og flormelis sammen
  2. Smag til med lime saft
  3. Fordel frosting’en over den afkølede kage
  4. Lav små prikker med rødbedesiruppen og kør en spids genstand igennem, således at der laves små fine hjerter

chor2

chor3

tidligere indlæg næste indlæg

No Kommentarer

Skriv en kommentar