
For lidt tid siden lavede jeg denne lækre og svampede gulerodskage. Den blev lavet i forbindelse med, at min kæreste fik nogle venner på besøg til Moules Frites. Jeg synes der skulle være lidt lækkert til dessert. Opskriften på kagen stammer fra en studie-veninde. Hun har haft den med til holdet et par gange og den smagte bare SÅ godt – derfor spurgte jeg selvfølgelig om opskriften. Jeg lavede få ændringer i opskriften, bl.a erstattede jeg lidt olie med mælk. Jeg er kæmpe fan af frostingen på denne kage og kunne næsten spise den med en ske :-). For at give frostingen et friskt pust tilsatte jeg lidt citron skal. Jeg gav med vilje kagen en anelse i underkanten, da jeg godt kan lide at den er lidt klistret i det. Kagen er, efter min mening, en af de bedste og egner sig godt til en god kop kaffe/the.
Ingredienser (giver 1 springform):
Dej
1 1/2 dl olie
1/2 dl mælk
250 gram brun farin
357 gram gulerødder (ca. 3 stk)
257 gram mel
1 tsk vaniljepulver
2 tsk bagepulver
2 tsk kanel
1/2 tsk natron
4 æg
- Riv gulerødder groft
- Pisk æg og brun farin sammen
- Tilsæt olie og mælk
- Bland vaniljepulver, kanel, natron og bagepulver i massen
- Tilsæt mel
- Vend de revne gulerødder i dejen – kom den i en smurt springform
- Bag kagen ved 185 grader i ca. 1 time (måske lidt mere) – tjek med en spids genstand om kagen er færdig
- Lad kagen køle af og lav imens frosting
Frosting
200 gram flødeost
125 gram smør
250 gram flormelis
1 tsk vaniljesukker
Skal af 1/2-1 citron
- Pisk flødeost, smør, flormelis og vaniljesukker sammen
- Smag til med skal af en citron
- Fordel frosting over den afkølede kage



44 Kommentarer
Jeg elsker gulerødskage og hvor ser denne her bare mega lækker og svampet ud! :)
Du kan tro den også var god, Line! Klart en anbefaler herfra! :)
awesome
checkout my SHOPPINGblog
http://ruleoffashion.blogspot.co.uk/
Thank you! I'll check your blog right away :-)!
Hold nu op hvor ser den lækker ud. Kan være den skal laves til de gæster der kommer i weekenden, er nemlig også selv helt vild med gulerødskage :)
Det lyder som en god idé synes jeg, er sikker på du vil elske denne :) Hav en dejlig dag!
Hvor ser den god ud, mine tænder løber helt i vand, det er hundrede år siden, jeg har smagt sådan en, selvom det er noget nær min yndlingskage (:
– Anne
Hehe, samme her! Man går simpelthen aldrig galt i byen med denne kage . den er bare så lækker! :)
Hav en dejlig dag
Hvor stor en springform bruger du?
Vh M
Hej Mette! Bunden er 22 cm :-)
Den ser virkelig lækker og godt svampet ud :) Tænkte hvilken olie du mon bruger i kagen?
Og det er lige sådan den er ;-)! Jeg mener at jeg brugte raspolie, det har ikke den store 'smag' :-)
Hvor mange personer vil I mene kagen passer til?
Årh det er altid svært sådan noget, heh. Der er hvert fald et stort stykke hvis man er 10 der skal dele den. 12 vil nok også kunne gå – det kommer lidt an på om den skal bruges til dessert eller kage til eftermiddagskaffe. Men hvis du regner med at den passer til 10 personer, er det hvert fald ikke galt ;) God weekend!
Det her er bare den bedste gulerodskage! :-) Jeg har bagt den flere gange og har en i ovnen nu. Mums!
Jeg er stor fan af jeres blog, tak for alle de fantastiske opskrifter, og det er super fedt at i holder bloggen så opdateret :-)
Ej hvor er det en dejlig kommentar, Julie! Hvor er du sød :-)!
Dejligt du gider at følge med, og så må vi vidst også selv få gulerodskagen på dessert-menuen igen ;-)!
Den bedste cream cheese jeg i mit liv har smagt!!!!
Hvor er det dejligt at høre – tak ;)!
Den lyder sørme lækker!!!
Hvis jeg skal lave den til 30 mennesker hvor mange gange vil i så mene jeg skal gange den op?
Mvh Michelle
Tusind tak Michelle :)! Vi vil skyde på portionen x 2 eller x 3 afhængige af hvor kage-glade de 30 mennesker er, men for meget kage er vel aldrig en dårlig ting, mere hvis der er for lidt, så ja prøv med x 3 ;)
KH
Tak for en fantastisk opskrift! Bruger den jævnligt og alle syntes at det er en yderst lækker kage :-) Min frosting bliver dog altid meget flydende, nogen bud på hvad der går galt? Har pisket det sammen i forskellig rækkefølge, bliver dog altid ret flydende.
Hej Annemette!
Tusind tak for din kommentar, dejligt du kan lide kagen.
Hmm, godt spørgsmål med frosting’en, vores plejer at være rimelig fast.
Nu når der er smør i den kunne det være det hjalp at sætte den på køl en times tid, inden den smøres udover kagen, så må den blive mere fast, tror vi da :) heh.
God weekend!
Virkelig lækker kage der bliver lækker svampet og holder sig i flere dage. Uhmmm.
Tusind tak for din feedback – dejligt at du kan lide opskriften :)
Vi er også selv helt vilde med den! ;)
[…] at vise og værdsættte sin kærlighed til/med sine yndlings. Kagen er en videreudvikling af vores gulerodskage, hvor der er tilføjet kakao og gulerødderne er blevet erstattet af […]
Super lækker kage – bagte den her forleden dag og vil derfor høre om jeg kan fryse resten ned, når der er det der frosting på? :-)
Tusind tak :) Vi ville tage frostingen af og fryse den ned. Vi har før frosset den ned, men plejer ikke at have frosting på, så vi er ikke helt sikre på hvordan det vil virke.
Bare den bedste gulerodskage, min kage fik dog meget mindre tid i ovnen. Super lækker topping, der gør kagen uovertruffen og giver en helt vild frisk og lækker smag. Jeg har prøvet flere af jeres opskrifter og jeg er aldrig blevet skuffet.
Ser frem til at prøve endnu flere af jeres lækre og enkle opskrifter.
Hvor er du sød! Tusind tak for din fine kommentar. Så dejligt at høre, når vores opskrifter lykkeds :)
Rigtig god weekend,
KH
Den smager heldt vildt godt! Har du brug for noget lækkert og nemt, selv i hverdagen, kan denne virkelig anbefales!
Det er i hvert fald ikke sidste gang, vi bager den herhjemme!
Tusind tak for din søde kommentar, Sander :-)
Vi er meget glade for at høre at den faldt i god smag hjemme ved Jer!
God tirsdag!
Jeg har lavet kagen til min klasse i morgen, og hvor ser den bare lækker ud og hvor dufter den lækkert :P Men jeg puttede olivenolie i, kan det gøre at den smager mærkeligt??
Det lyder super lækkert! Normalt bruger vi helst olie uden smag i kager (raps eller solsikke), men vi tænker ikke det er noget problem, den skal nok smage godt :)
Hej :-)
Skal man bruge alm ovn eller varmluft?
Vi burger alm. ovn, men det kan også fungere med varmluft, så skal bagetiden måske bare justeres :)
Den ser lækker ud! Inden jeg går gang må jeg lige høre: skulle der have stået 375 gram gulerødder og 275 gram mel? Tænker at 357 og 257 gram er MEGET specifikt ;)
Hej Astrid,
Jo det behøver ikke at være så præcist ;-)
Vi har også lavet nogle muffins efter nogenlunde same opskrift (https://twin-food.dk/gulerodsmuffins-med-crem-cheese-frosting/) og der er det også lidt mere løst ;-)
God fornøjelse,
hej
jeg vil lige høre om kage kan fryse uden creme ?
Hej Anna,
Det kan den sagtens :)!
Kan den laves dagen før?☺️
Er den lige så god hvis man over den dagen før?
Hej Sabine,
Vi beklager det sene svar – vi er netop tilbage fra 2,5 uges ferie.
Den er bedst på dagen, men den kan sagtens laves dagen før (det har vi selv før gjort :))
Den er bare så lækker! Har bagt den her kage flere gange efterhånden og alle mine gæster har været helt vilde med den – lige som jeg selv er ;-)
Tusind tak Iben, hvor er det bare dejligt at høre :)!
KH