Disse små nuttede kokosbidder er utrolig lette at lave, og så smager de bare skønt. De blev lavet i sidste weekend, da Laura’s kæreste havde fødselsdag, hvor der skulle lidt ekstra sødt på bordet (som om der ikke var noget andet sødt ;-)). De får en lækker sprød yderside og en blød midte, og så er de fyldt med chokolade og nødder. Vi har også prøvet at lave dem som cookies, ved at trykke dem flade når de er kommet på bagepladen – det kan også anbefales. Hvis man mangler en nem sød snack, hvor man uden problemert kan lave en stor portion, er disse virkelig et hit, og de kan også sagtens fryses :-) Bidderne her har en størrelse på ca. 5 cm. i diameter, men man kan lave dem lige som man vil – dog skal man huske at justere bagetiden, så de ikke får for lidt eller for meget
Ingredienser (stor portion)
2 æg
175 gram sukker
2 tsk vaniljesukker
125 gram smør
50 gram mel
150 gram kokosmel
50 gram nødder (fx. mandler)
100 gram mørk chokolade
- Pisk æg og sukker til en luftig masse
- Smelt smør i en skål og tilsæt det til den luftige masse
- Tilsæt vaniljesukker, mel og kokosmel og bland det hele godt sammen
- Hak nødder og chokolade groft og tilsæt det til massen
- Stil massen på køl i ca. 30 min (så bliver den nemmere at forme)
- Brug en ske til at forme små kugler af kokosmassen, kom kuglerne på en bageplade og bliv ved indtil der ikke er mere kokosmasse tilbage
- Bag bidderne i ovnen ved 180 grader i 15-20 min
No Kommentarer