Selvom det ikke helt et “tærte-vejr” herovre i San Diego, er der alligevel blevet lavet en, måske en mere sommerlig udgave. Vejret er faktisk virkelig lækkert herovre, med strandvejr, som selvfølgelig bliver udnyttet når der ikke lige skal læses eller laves andre ting. Vi bor heldigvis kun 20 min fra stranden, så man kan snildt lige smutte ned i en time, hvis man har tid ;-) Tilbage til tærten; det er så nemt at lave en større portion og fryse noget ned til de dage, hvor man kommer sent hjem fra uni. Denne tærte er lavet med primært grøntsager; squash, peber, løg og broccoli og for at give den lidt kød er der tilsat kalkun bacon. Vi har ikke et rigtigt tærtefad i vores køkken herovre, så denne blev lavet i et ovalt fad – jeg vil dog mene at dejen godt vil kunne passe til en normal tærteform hjemme i DK :-)
Ingredienser (1 normal størrelse tærte)
Dej
60 gram smør
1 tsk sukker
1 tsk salt
ca. 75 gram grov mel
250 gram hvedemel
ca. 150 ml mælk
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål
- Tilsæt smør og smuldr det ud i de tørre ingredienser
- Kom mælk i (evt. lidt ad gangen og stop når dejen kan samles, det er muligt der skal lidt mere mælk i)
- Rul dejen ud så den passer til formen
Fyld:
1/2-1 broccoli hoved
1/2-1 rødløg
1 peber
1 squash
4 æg
200 ml mælk
100 ml hytteost
salt og peber
ca. 8 stk. kalkunbacon
- Skær peber, rødløg og squash ud i skiver, skær også broccoli ud i mindre stykker
- Lav æggemasse af æg, mælk, hytteost, salt og peber
- Steg bacon sprødt på en pande
- Kom grøntsagerne i bunden og held æggemassen udover
- Kom den stegte bacon på toppen tilslut
- Giv tærten 30-40 minutter i ovnen ved 200 grader
– Laura
11 Kommentarer
Jeg må altså snart fået taget mig sammen til at lave en god madtærte. Det smager bare så fantastisk :-)
Du har helt ret og det gode er at fyldet bare kan varieres efter ingredienser i køleskabet ;)
MMh.. hvor ser det bare lækkert ud! Jeg er også gået helt amok med tærter for tiden, det er så dejlig nemt og man kan få brugt alle sine rester. Har en broccoli der skal bruges, så god idé med kalkunbacon. Tak for inspirationen.
Kh. Christina
Du har helt ret – super god måde at få brugt sine rester på! Nemlig også noget vi ofte bruger tærte til ;)!
KH
ser lækkert ud! en opskrift til gemmeren, til når jeg er tilbage i dk igen :D
Tusind tak :) Det lyder ikke dårligt ;)
Hey lækker tærte og forøvrigt alle de andre ting I kommer med, meeeen er det ikk lidt for meget mel i bunden, eller mangler der et eller mellem grovmel og hvedemel :-)
Hej Doris
Tærten er lavet ud fra amerikanske mål (i cups) og derefter omregner, så der kan sagtens være gået noget galt i omregningen – jeg må lave tærten snart igen, og så retter jeg det herinde hvis jeg synes der mangler noget :-)!
Tak for det opmærksomme øje! ;-)
ALT for meget mel. Jeg kunne i hvert fald ikke få det til at hænge sammen. Hader at smide ting ud :(
Hej Heidi,
Det var en skam, det er altid en god idé at tilsætte melet lidt af gangen, da de forskellige typer mel sjældent opfører sig ens :)
God påske
Kan konstatere at opskriften her fortsat mangler at blive opdateret :( Først alt for meget mel og derefter var den svær at redde.