En fuldstænding genial dessert, der bare smager himmelsk. Vi prøvede faktisk sådan en dessert da vi var ude og spise i weekenden og ville derefter prøve at lave en selv. Bunden er lavet af klassisk pizzadej, hvor der ovenpå er kommet chokolade, jordbær, mandler og hvid chokolade. Hvis man virkelig skal forkæles kan man komme en klat is ovenpå – det gør det bestemt ikke dårligere! Derudover vil man (nu når det ikke helt er jordbær sæson hjemme i DK) også kunne bruge andre bær, eller f.eks. banan. Vi har allerede flere dessert pizzaer i hovedet, der snart skal afprøves – mums! I dag er sidste dag for Laura, hun flyver mod Danmark kl. 21.50 (lokal tid Sydney) og skal rejse i 32 timer inden hun når DK! Vi har haft en fantastisk tid sammen og nydt hinandens selskab! Christine har nummer 2 eksamen i morgen ud af 4 og så er semesteret også ved at være slut :-)
Ingredienser (3 små pizzaer, ca. 10 cm. i diameter)
Dej:
75 ml. lunkent vand
1/2 tsk. tørgær
1/2 tsk. sukker
1/4 tsk. salt
120 g. hvedemel (evt. lidt ekstra til æltning)
Fyld:
50 g. chokolade
Jordbær
Hakkede mandler og hvid chokolade
- Bland vand, gær og sukker sammen i en skål og lad det stå i 5 min.
- Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt igennem
- Stil den til hævning et lunt sted i 45-60 min.
- Del dejen i 3 lige store klatter og rul hver ud til de har en tykkelse på ca. 3 mm.
- Bag dem i ovnen i 5-10 min eller indtil de er gyldne ved 250 grader (kan bages på pizzasten hvis man har sådan en – husk dog at lade den blive varmet op i ovnen inden)
- På de varme pizzaer lægges chokoladen og smøres ud når den er smeltet
- Fordel jordbær, hakkede mandler og hvid chokolade. Hvis man virkelig vil forkæle sig selv så put en klat vaniljeis ovenpå :-)
14 Kommentarer
Lyder rigtig lækkert!
Jeg har prøvet noget der ligner, dog med én stor sugar cookie som bund. :)
Stor cookie – WOW det lyder lækkert!! :-)
Jeg kender en pige på 5 år der ville syntes det er verdensbedste pizza :-)
Årh, det lyder som noget der skal serveres for hende :-)!
Minder meget om denne: http://smagsloejer.dk/2012/08/desserthit-pizza-gino-med-friske-baer-marcipan-og-hvid-chokolade/
Tror folk var en anelse skeptiske ved tanken – men siden er det blevet et kæmpe hit her i familien. Efterårsversionen med figner og mascarpone kan også anbefales…
Ja det tror jeg du har ret i – når man selv har prøvet dem, kan man ikke helt forstå hvordan folk kan være skeptiske, de smager jo SÅ godt! ;-) Det lyder super lækkert med mascarpone og figner!!
Årjs, det lyder lækkert! Tror dog, jeg ville bruge en desserttærtedej som bund…
Det tror jeg også ville være lækkert – men det var nu også lækkert med pizza bunden ;-)!
Det var da en genial ide! Hvorfor har jeg aldrig tænkt over det?! Det ser virkelig lækkert ud – det skal jeg helt sikkert lave en dag, vi får gæster :)
Hehe – lækkert og nemt, og så kan man altid pifte dem op med flere bær!
Det lyder ikke ligefrem fristende :) men det ser sådan ud.
HAr aldrig smagt chokolade på brød, så har intet at linke det til ;)
Hehe, når du har smagt det tror jeg du vil synes det er mere fristende ;-)
yummyyy, looks great
http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/
Thanks! :)