SPRØD KAGE MED MASSER AF NØDDER, CHOKOLADE OG BANAN –
Desserter, Søde sager

SPRØD KAGE MED MASSER AF NØDDER, CHOKOLADE OG BANAN

filodejs-kage

Det er sjovt, hvordan vi nogle gange kan få en vane med at bruge den samme ingrediens, når vi lige husker at den findes. For ikke så længe siden var det filodej, der blev lavet en masse med, som der også er i denne kage. Det lyder måske lidt mystisk, men den smager faktisk ret godt. Hvis man spiser den nybagt, er filodejen lækker sprød. I mellem filodejslagene kom der en blanding af nødder, havregryn, chokolade og marcipan. Derudover blev der også lagt et lag af bananer. Chokoladen i kagen, er ligesom den, som holder massen sammen. Den kan virke lidt smuldrene til start, men spis den med en ske, så kan det være lettere at få alle lækkerierne med ;-). Hvis man vil gøre lidt ekstra, er vi sikker på at en kugle vaniljeis vil smage smadder godt til, eller ekstra chokolade sovs på toppen, mums :-)

Ingredienser (en kage af ca. 15 cm x 20 cm)

250 gram nødder (vi brugte 100 gram pekannødder, 100 gram mandler og 50 gram hasselnødder)

80 gram havregryn

250 gram chokolade (kan blandes i både mørk og lys)

150 gram marcipan

1 tsk kanel

1 tsk vaniljesukker

75 gram smør

1 1/2 pk. filodej (180 gram – stykkerne skal skæres sådan at de passer med størrelsen på formen, som bruges, der skal bruges 15 stykker i alt og det behøver ikke at være hele stykker)

2 bananer

2 spsk sirup til toppen

  1. Hak nødder og chokolade og kom det op i en skål med havregryn, kanel og vaniljesukker
  2. Smulder marcipanen ned i skålen
  3. Smelt smør, kom smør på et stykke filodej og kom et stykke oven på – læg 5 stykker oven på hinanden og smeltet smør imellem stykkerne
  4. Kom filodejen op i formen og derefter halvdelen af chokolade/nødde blandingen
  5. Skær bananerne ud i skiver og fordel den ene oven på blandingen
  6. Læg igen 5 stykker filodej sammen og kom dem oven på
  7. Resten af chokolade/nødde blandingen fordeles oven på og den anden banan
  8. Læg de sidste 5 stykker filodej sammen med smør imellem og kom dem på toppen
  9. Smør toppen godt og fordel også sirup udover
  10. Skær kagen i ønskede stykker og sørg for at skære helt igennem (så er det nemmere at få stykker op, når den er bagt)
  11. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Tjek til den undervejs. Hvis overfladen virker for mørk, kan man bage med sølvpapir på toppen den sidste tid

baklava

tidligere indlæg næste indlæg

2 Kommentarer

  • Reply Anna-Kathrine 1 februar, 2016 at 21:39

    Hvor lyder det spændende med filodej! I er meget kreative med jeres opskrifter – følger med med stor glæde :-)

    • Reply Twin Food 7 februar, 2016 at 17:58

      Hej Anna-Kathrine.
      Hvor er det dejligt at høre :)
      God aften!
      Kh

    Skriv en kommentar