PIZZA MED CHOKOLADE OG JORDBÆR –
Bagværk, Desserter, Livet i Sydney, Pizza, Søde sager

PIZZA MED CHOKOLADE OG JORDBÆR

En fuldstænding genial dessert, der bare smager himmelsk. Vi prøvede faktisk sådan en dessert da vi var ude og spise i weekenden og ville derefter prøve at lave en selv. Bunden er lavet af klassisk pizzadej, hvor der ovenpå er kommet chokolade, jordbær, mandler og hvid chokolade. Hvis man virkelig skal forkæles kan man komme en klat is ovenpå – det gør det bestemt ikke dårligere! Derudover vil man (nu når det ikke helt er jordbær sæson hjemme i DK) også kunne bruge andre bær, eller f.eks. banan. Vi har allerede flere dessert pizzaer i hovedet, der snart skal afprøves – mums! I dag er sidste dag for Laura, hun flyver mod Danmark kl. 21.50 (lokal tid Sydney) og skal rejse i 32 timer inden hun når DK! Vi har haft en fantastisk tid sammen og nydt hinandens selskab! Christine har nummer 2 eksamen i morgen ud af 4 og så er semesteret også ved at være slut :-)

Ingredienser (3 små pizzaer, ca. 10 cm. i diameter)
Dej:
75 ml. lunkent vand
1/2 tsk. tørgær
1/2 tsk. sukker
1/4 tsk. salt
120 g. hvedemel (evt. lidt ekstra til æltning)
 
Fyld:
50 g. chokolade
Jordbær
Hakkede mandler og hvid chokolade
  1. Bland vand, gær og sukker sammen i en skål og lad det stå i 5 min.
  2. Tilsæt salt og mel og ælt dejen godt igennem
  3. Stil den til hævning et lunt sted i 45-60 min.
  4. Del dejen i 3 lige store klatter og rul hver ud til de har en tykkelse på ca. 3 mm.
  5. Bag dem i ovnen i 5-10 min eller indtil de er gyldne ved 250 grader (kan bages på pizzasten hvis man har sådan en – husk dog at lade den blive varmet op i ovnen inden)
  6. På de varme pizzaer lægges chokoladen og smøres ud når den er smeltet
  7. Fordel jordbær, hakkede mandler og hvid chokolade. Hvis man virkelig vil forkæle sig selv så put en klat vaniljeis ovenpå :-)
tidligere indlæg næste indlæg

14 Kommentarer

  • Reply Ellen Marie Gaunby Jørgensen 30 oktober, 2012 at 12:26

    Lyder rigtig lækkert!
    Jeg har prøvet noget der ligner, dog med én stor sugar cookie som bund. :)

  • Reply Maria Vanløseblues 30 oktober, 2012 at 12:29

    Jeg kender en pige på 5 år der ville syntes det er verdensbedste pizza :-)

  • Reply Christina 30 oktober, 2012 at 13:17

    Minder meget om denne: http://smagsloejer.dk/2012/08/desserthit-pizza-gino-med-friske-baer-marcipan-og-hvid-chokolade/
    Tror folk var en anelse skeptiske ved tanken – men siden er det blevet et kæmpe hit her i familien. Efterårsversionen med figner og mascarpone kan også anbefales…

    • Reply Laura og Christine 1 november, 2012 at 15:42

      Ja det tror jeg du har ret i – når man selv har prøvet dem, kan man ikke helt forstå hvordan folk kan være skeptiske, de smager jo SÅ godt! ;-) Det lyder super lækkert med mascarpone og figner!!

  • Reply Miriam 30 oktober, 2012 at 13:35

    Årjs, det lyder lækkert! Tror dog, jeg ville bruge en desserttærtedej som bund…

    • Reply Laura og Christine 1 november, 2012 at 15:42

      Det tror jeg også ville være lækkert – men det var nu også lækkert med pizza bunden ;-)!

  • Reply Heidi Kokborg 31 oktober, 2012 at 09:39

    Det var da en genial ide! Hvorfor har jeg aldrig tænkt over det?! Det ser virkelig lækkert ud – det skal jeg helt sikkert lave en dag, vi får gæster :)

    • Reply Laura og Christine 1 november, 2012 at 15:42

      Hehe – lækkert og nemt, og så kan man altid pifte dem op med flere bær!

  • Reply Vinnie 31 oktober, 2012 at 13:29

    Det lyder ikke ligefrem fristende :) men det ser sådan ud.
    HAr aldrig smagt chokolade på brød, så har intet at linke det til ;)

    • Reply Laura og Christine 1 november, 2012 at 15:43

      Hehe, når du har smagt det tror jeg du vil synes det er mere fristende ;-)

  • Reply Carol 31 oktober, 2012 at 13:58

    yummyyy, looks great
    http://franchemeetsfashion.blogspot.cz/

  • Skriv et svar til Heidi Kokborg Slet kommentar