OSTESCONES –
Bagværk, Brød, Brunch

OSTESCONES

I mandags landede Christine igen i København efter 3,5 uges ferie i Indien. Laura havde taget en halv arbejdsdag og overraskede med hentning i lufthavnen, da Christine landede! Det var skønt! Udover det, var det dejligt vejr, lidt koldt, men vi fik nydt en sandwich i solen på Værnedamsvej. Derudover havde vi jo masser af tid til at lave en lækker aftensmad og det var her vi fik lyst til at kaste os over scones. Faktisk er det ikke et særligt omfattende projekt, det lyder altid værre end det er.

Vi har tidligere lavet de klassiske med chokolade og nogle helt uden smag, men da vi gerne ville bruge dem som tilbehør til salat mente vi, at de ville blive perfekte med ost! Tirsdag serverede vi en græskarsuppe for vores far, hvor vi brugte dem som suppebrød – her var de også super lækre! Det er lidt sjovt med scones, for de bliver hurtigt lidt tørre og kedelige, hvis ikke man spiser dem på dagen, men man kan altså sagtens lige give dem en riste-tur på brødristeren og så er de faktisk som nybagte igen.

Vi nyder søndagen i sommerhus, hvor vi tog op i fredags. Det er skønt med afslapning, hygge og masser af lækker mad.

 

Ingredienser (12 stk.)

400 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1/2 tsk natron

2 tsk salt

100 g blødt smør

2 æg

1 1/4 dl kærnemælk

100 g revet ost

 

kærnemælk til pensling

hakket persille til toppen

 

  1. Bland alle de tørre ingredienser; hvedemel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål
  2. Smuldr den bløde smør sammen med de tørre ingredienser
  3. Slå de to æg ud i en anden skål og rør kærnemælken ud heri
  4. Tilsæt æg/kærnemælk til dejen sammen med den revne ost og saml’ forsigtigt dejen. Dejen skal kun lige samles, da det er vigtigt at den ikke bliver æltet for meget
  5. Tag den samlede dej ud på et bord og tryk den ud til den har en tykkelse på ca. 2 cm.
  6. Brug et glas eller en anden rund genstand (5-6 cm i diameter) til at stikke scones’ne ud
  7. Placér dem på en bageplade, pensl med kærnemælk, drys med hakket persille og bag dem i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 15-20 min. Hold øje med dem undervejs og tag dem ud, når de er gyldne på toppen
  8. Tag dem med i madpakken, servér dem til en suppe eller salat eller spis dem som en eftermiddags snack
  9. Rist med fordel scones’ne inden, da de hurtigt bliver tørre

 

tidligere indlæg næste indlæg

6 Kommentarer

  • Reply Amanda 22 oktober, 2017 at 05:32

    De scones ser altså alt for lækre ud. Bliver nødt til at prøves herhjemme! :)

    • Reply Twin Food 30 oktober, 2017 at 19:44

      Tusind tak, vi var også selv helt vilde med dem :)!

  • Reply Anonym 29 november, 2017 at 02:36

    Hvis man laktoseintolerant hvad kan man erstatte kærnemælken med?

    • Reply Twin Food 2 december, 2017 at 15:55

      Vi har ikke prøvet at lave disse scones med andet end kærnemælk, og er derfor ikke sikker på, hvad den kan erstattes med.
      Vi tænker at man muligvis kan bruge en blanding af mælk og yoghurt (laktosefri), men vi tør ikke at love hvordan det bliver :-)

  • Reply Aisha 13 januar, 2020 at 22:07

    Egner ostescones sig til fryseren?

    • Reply Twin Food 22 januar, 2020 at 23:32

      Scones er altid bedst på dag 1 😋 vi har ikke prøvet at fryse dem og vil måske frygte at de kan blive lidt tørre. Hvis de fryses, vil vi anbefale at lune dem efter optøning ☺️

    Skriv en kommentar