For et par weekender siden, skulle der laves noget let tilbehør til en omgang nuggets. Vi synes at de farverige gulerødder er ret fine, og valget faldt derfor på en salat med dem. De blev bagt i ovnen med olie og salt – meget enkelt, og her kan man selvfølgelig tilføje ekstra krydderier, hvis man ønsker det. Efter turen i ovnen, blev gulerødderne vendt i grovsennep. Den grovsennep, som vi plejer at bruge, køber vi ret billigt i søstrene grene. Man skal være opmærksom på, at der kan være stor forskel på grovsennep og den som vi bruger, er ikke som sådan stærk, men mere eddike-agtig. Og så er de fine sennepskorn meget tydeligere. Vi tilføjede også lidt frisk oregano til salaten. Den kan nemt gøres til en lidt større salat ved at blande gulerødderne med rucula eller andet salat.
Ingredienser (tilbehør til 3)
Ca. 10 stk mellem store gulerødder i forskellige farver
2 spsk olie
salt og peber
2 spsk grov senne
Til servering: Evt. rucola og frisk oregano
- Rens gulerødderne og skær dem i mindre stykker
- Kom dem på en bredepande og tilsæt olie, salt og peber – miks det hele godt sammen med hænderne (tilsæt evt. flere krydderier)
- Bag gulerødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min
- Kom grov sennep udover gulerødderne og vend dem godt rundt inden de kommes i en skål (her kan man evt. blande gulerødderne med rucola, for at få en større salat)
No Kommentarer