HJEMMELAVEDE KYLLINGENUGGETS –
Kylling

HJEMMELAVEDE KYLLINGENUGGETS

Da jeg var i Australien prøvede min kæreste at lave hjemmelavede kyllinge nuggets med sin bror. Det er faktisk noget jeg har kunne tænke mig at lave længe, men bare helt har glemt. I går aftes skulle det prøves og de blev faktisk rigtig gode. Både min kæreste og jeg var til julefrokost lørdag aften, så det var lige hvad vi havde lyst til til aftensmad :-) Jeg valgte at bage dem i ovnen, da jeg hader alt det olie-sprøjtning ved friture stegning. Når de bliver bagt i ovnen skal man bare huske at vende dem rundt, så de bliver sprøde på alle siderne. Hvis man hælder en smule olie over dem, inden de skal i ovnen, bliver de ekstra sprøde! For at give dem lidt ekstra smag, blandede vi lide krydderier i raspen. Vi tilsatte paprika, knust chili, peber, salt og lidt tandoori – man kan selvfølgelig bare tilsætte hvad man nu har lyst til! :-)

 

Ingredienser (til 2 personer):

300 gram kyllingefillet/inderfillet
2 æg
rasp
mel
Krydderier: Paprika, knust chili, peber, salt, tandoori

  1. Skær kyllingen ud i ønsket størrelse
  2. Vend først kyllingerne i mel, derefter æg, rasp, æg og tilslut rasp igen
  3. Læg stykkerne på en bredepande med bagepapir. Kom evt. lidt olie over hvis man ønsker dem ekstra sprøde
  4. Bag dem i en 200 grader varm ovn (varmluft) i 20 min – vend dem efter 10 min
  5. Server nuggets’ne med en form for dyppelse fx ketchup, creme fraiche, chili-mayo eller sur/sød sauce
tidligere indlæg næste indlæg

12 Kommentarer

  • Reply Monsterscircus 5 november, 2012 at 12:05

    Ej de ser dejlige ud! Og dejlige krydderier I fik brugt, elsker hjemmelavede nuggets. Velkommen hjem og ha en smuk uge :-)

    • Reply Laura og Christine 6 november, 2012 at 07:45

      De var simpelthen så lækre! Og skal helt sikkert prøve at lave dem igen med andet krydderi :-)! Tusind tak, og god uge til dig!

  • Reply Laura 5 november, 2012 at 12:20

    Nøj, hvor bliver jeg sulten! De ser vildt lækre og ikke mindst helt vildt nemme ud! Og så er det bare skønt, at man kan tilsætte lige de krydderier man vil og på den måde variere det! Mmmmh :-)
    Tak for en skøn opskrift!

    • Reply Laura og Christine 6 november, 2012 at 07:47

      Mange tak! De er faktisk også ret lette – det meste af tiden passer de sig selv i ovnen ;-)!

  • Reply Anonymous 5 november, 2012 at 17:59

    Hvor ser de bare lækre ud! :-) De skal hvert fald prøves!

  • Reply Nanna 6 november, 2012 at 16:43

    Hej tøser.
    En samlet krydderipakke, der gør sig særlig godt i alt der skal på panden eller i frituren, er Cajun-mix. Det er en krydderiblanding fra det sydlige USA (primært New Orleans), som er spicy, men på en rigtig lækker og rund måde, som man virkelig får varmen af!
    Jeg brugte den sammen med ekstra paprika og cayennepeber i mine nuggets, og det blev et hit! Håber I kan få glæde af det sometime!
    Btw, I kan støve den op i Føtex og sikkert også de andre mere velassorterede supermarkeder ;)

    • Reply Laura og Christine 7 november, 2012 at 08:21

      Hej Nanna! Det lyder bare som en super godt krydderi! Det vil jeg kigge efter næste gang jeg kommer i føtex – tak for tip'et ;-)!

  • Reply Laila 29 november, 2015 at 09:21

    Jeg lavede dem i går aftes, og de var bare så mums! Jeg lavede dem med panko i stedet for almindelig rasp, og de blev bare så sprøde og lækre! Tak for opskriften :)

    • Reply Twin Food 30 november, 2015 at 20:14

      Hvor lyder det bare lækkert :) Vi må prøve med panko næste gang, det var en god ide :)

  • Reply Katrine 25 februar, 2016 at 10:21

    De brændte simpelthen på

    • Reply Twin Food 29 februar, 2016 at 17:32

      Hvor ærgerligt! Det er altid en god idé at holde øje med dem undervejs når de skal vendes :)

    Skriv en kommentar