De her fine små mazarintærter blev bagt for et par uger siden da Christine’s kæreste var hjemme på besøg fra Indien. Han elsker mazarinkage og derfor så vi en god anledning til at prøve de her små mazarintærter. Bunden er lavet af en ganske normal mørdej, som er blevet fyldt med en lækker marcipanmasse. Som et ekstra lille twist gav vi fyldet lidt reven appelsinskal! Heldigvis faldt de i god jord! Også selvom der var tilsat lidt appelsin ;)!
Vi lavede dem som små tærter, men man kan også sagtens lave en stor, vær’ dog opmærksom på at bagetiden her er lidt længere. Tærterne kan laves på dagen eller dagen i forvejen og blot opbevares i køleskabet. De kan også sagtens fryses, hvis man gerne vil være i god tid. Appelsinen kan sagtens erstattes af andre lækre smage eller den kan helt undlades.
Vi synes tærterne er super fine, specielt med lidt reven appelsin skal eller drysset flormelis på toppen, og hvis nu man endnu ikke har besluttet sig for årets nytårsdessert synes vi, at de her er et godt bud.
Ingredienser ( 7-8 små eller 1 stor)
Bund
125 g smør (direkte fra køleskabet)
175 g hvedemel
3 spsk sukker
1 æggeblomme (hviden skal bruges i fyldet)
evt. en anelse vand
- Smuldr smøren godt sammen med melet
- Tilsæt sukker og æggeblomme og saml’ dejen godt uden at ælt den for meget (tilsæt en anelse vand, hvis det er nødvendigt for at samle dejen)
- Put dejen i køleskabet i 30-60 min og lav fyldet i mens
Fyld
150 g meget blødt smør
125 g sukker
1/4 tsk salt
200 g revet marcipan
revet appelsinskal fra 1 appelsin
1/2 tsk vaniljepulver
1 æg
1 æggehvide
70 g mørk chokolade
- Rør den bløde smør luftigt sammen med sukker og salt i en skål
- Bland i en anden skål den revne marcipan, appelsinskal, vaniljepulver, æg og æggehvide og rør også dette godt sammen
- Bland de to masser godt sammen og tilsæt mere appelsinskal, hvis det ønskes
- Rul dejen ud til den har en tykkelse på 3-4 mm og fordel dejen i de smurte forme
- Fordel fyldet i dejen og bag de små tærter i ovnen ved 180 grader (varmluft) i ca. 20 min. Hvis tærterne laves større skal de bages længere tid i ovnen og hold derfor øje med dem undervejs. Tærterne er færdige når de er hævet en anelse op, gyldne på toppen og har en fast masse i midten
- Så snart tærterne er ude af ovnen fordeles lidt chokolade på toppen, som hurtigt kan smøres ud, når det er smeltet
- Riv lidt appelsinskal over tærterne ved servering
No Kommentarer