Det er fredag, og det fejrer vi, ligesom så mange andre fredage, med en kageopskrift. Denne lækre brownie med kokostopping og hindbær blev faktisk lavet til vores fødselsdag i starten af juli, men da det er en “helårs-kage”, er det intet problem, at opskriften først kommer nu. Kagen består af to lag – det nederste lag er den helt klassiske brownie, og det øverste lag er et kokoslag med hindbær! Ligesom med brownie kan kagen sagtens bages i god tid, da den kun bliver bedre af at stå godt på køl inden den serveres. Kokos-laget giver dejlig knas og hindbærerne en skøn syre til den “tunge” brownie. Vi synes kagen er meget festlig og der er næsten ikke grænser for hvad den kan serveres til – en god kaffe, som dessert til brunchen eller på et overdådigt kagebord – alle anledninger ;)!
Ingredienser (1 springform af 22 cm)
Brownie
200 gram smør
200 gram mørk chokolade
150 gram sukker
5 æg
1 spsk mel
300 gram hindbær (optøede eller friske)
Kokostopping
100 ml fløde
100 gram kokosmel
1 æggehvide
2 spsk honning
En lille håndfuld hakkede mandler
- Smelt smør i en gryde og tilsæt derefter chokolade og lad også dette smelte
- Tag gryden af varmen og tilsæt sukker
- Tilsæt æggene lidt efter lidt til gryden og rør rundt undervejs
- Kom mel i og vend dejen godt rundt, lad den evt. køle en smule
- Kom bagepapir i en kageform og hæld kagedejen ned i formen
- Bland alle ingredienserne sammen til kokostopping med en ske og fordel det over den udbagte kage (brug evt. en ske til at presse det lidt ned i kagen)
- Fordel hindbær på toppen
- Bag kagen i ca. 35-40 minutter i en 180 grader varm ovn (toppen skal være gylden, men tjek til kagen undervejs, da den ikke må få for meget)
- Lad kagen køle helt af (gerne natten over) inden den skæres ud og serveres
14 Kommentarer
Den ser virkelig indbydende ud – en rigtig skøn efterårskage :)
Tusind tak – vi er helt enige :)
Mangler bare Hindbær, så kommer denne i ovnen! :)
Lækkert! Vi håber den falder i god jord :)
Jeg vil lige tippe jer om denne kage som jeg fandt her:
justanotherblogger.org/2015/07/14/healthy-but-perfect-chocolatecake/
Den smager helt vildt godt, og så er den sund!
Tak for tippet :)
Skal mandlerne hele i kokosblandingen eller hakkes?
De skal hakkes og det er nu tilføjet til ingredienslisten – tak :)!
Den ser super lækker ud! Tror i man ville kunne bruge kokosolie i stedet for smør?
Hej Mie,
det tør vi ikke rigtig at udtale os om, da vi ikke har de store erfaringer med at erstatte smøren med kokosolie :)
Hej, nøj hvor ser kagen lækker ud! Men jeg forstår ikke helt punkt 5-7. Man skal vel først have kagedejen over i formen før man fordeler kokosmassen over den (Hvilket også er det i skriver i 6-7 men ikke i 5?) eller hvad? :)
Vi har ændret lidt i fremgangsmåden og det skulle nu være lidt nemmere at forstå ;)
Vi beklager forvirringen :)
Er i sikre på mængderne i den her opskrift? 300 gram kokosmel? Jeg får et lag kokos der er cirka 3-4 gange tykkere end på billederne, og tilsyneladende meget mere “tørt”. Virker ikke helt rigtigt.
Hej Lars
Vi ved hvor den er gået galt. Vi brugte 100 gram, som svarede til ca. 3 dl – så det hele er vist blevet blandet lidt sammen – det beklager vi meget!
God weekend!